Работа, CV-та, HR-и, съвети - 80

• 30 053
  • 853
  •   1
Отговори
# 615
За какво ще си оставяш отворена врата? Веднъж тръгнеш ли си, ако се върнеш ,,тая не я бива, не можа да се справи другаде, не я държаха другаде и пак се върна".И като знаят, че нямаш накъде, ще те товарят с работа, а ще ти плащат минимума.

# 616
Нови предизвикателства не оставя място за контра оферти и опит да те задържат. Ако това целиш, по-скоро просто кажи, че имаш по-добра оферта и въпреки че си харесваш работата, заплащането не е без значение.
Ако не търсиш контра оферта, тогава няма много значение какво ще кажеш. Можеш да си откровена, а може и отново да кажеш, че напускаш заради по-добрата оферта.
Нормално е сега да имаш спирачки пред смяната. Неизвестното плаши. Но, освен ако не си решила да се пенсионираш в тази компания, все някога трябва да направиш тази крачка. По-добре сега, когато имаш добра оферта, отколкото при някакви по-неизгодни за теб обстоятелства.

# 617
  • София
Имам доста колеги (е, сега доста, доста, поне 6-7 човека, за които се сещам веднага), които се върнаха след някакво време в други компании (някои след 6-7 месеца, други след повече), като дори повечето се върнаха на по-високи позиции, така че не мисля, че отношението е такова. Въпросът е да се разделим цивилизовано, без лоши чувства, но не ми се иска да въртя само клишетата, а смятам, че останалото няма да се приеме добре.

Нищо лично, благодаря! Не целя точно контра оферта (съмнява ме, че ще искат да ми предложат заплатата от другата комапния), но наистина ме плаши малко неизвестността на новата компания пред старата, в която си знам и работата, и колегите, и мениджмънта

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 13:35 от Раче Oсмокраче

# 618
Аз също съм се връщала в предишна фирма. Сега работя отново там, в друг екип, на по-добра позиция. Фирмата е над 2000 човека, никой не ме гледа все едно съм некадърна и съм се върнала. Взеха ме заради опита във фирмата, който доста ми понага плюс две години опит на други места, който натрупах, когато напуснах първия път.

# 619
Ако тръгна да напускам, контраофертата ще е последното, което ще искам. В крайна сметка да са се сетили за мен преди да тръгна да си търся нова работа. Или - дай да те изцедим, да работиш на минимума, обаче, ако някоя друга фирма те хареса, тогава ще мислим дали да те задържим..... Някак обидно ми е.....

# 620
Поразрових се, сега си спомням, че и миналия път бях попаднала на доста от посочените организации. Но цените наистина са сериозни. Наистина струва си, ако знаеш че ще ти е от полза, но смятате ли че една такава лична инвестиция с цел преквалификация би била оправдана? Естествено, че факторите за кариерно развитие при всеки са много и различни, но в най-общ план как мислите?
Личният ми опит показва, че има смисъл, ако се занимаваш с това. Ако не упражняваш наученото всичко се забравя, а и много неща се променят.

# 621
Ако тръгна да напускам, контраофертата ще е последното, което ще искам. В крайна сметка да са се сетили за мен преди да тръгна да си търся нова работа. Или - дай да те изцедим, да работиш на минимума, обаче, ако някоя друга фирма те хареса, тогава ще мислим дали да те задържим..... Някак обидно ми е.....

Така е, обидно е. Наскоро получих (най-накрая) оферта и реших да сложа проблемите на масата. Ами началството не се трогна особено и просто пуснаха обява за моята позиция. Ми да са живи и здрави и да си карат колите за половин милион - аз отивам на 50% по-висока заплата и ми дреме на шапката за тях и лицемерието им. Несъм дърво да пускам корени, нито искам да работя с хора, които не им пука нито за мен, нито за проблемите на компанията. Дерзай!

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 22:54 от Нърд

# 622
  • София
Защо ми изтрихте мнението по темата?
Беше съвет към Рачето какво да каже...

Осмокраче, можеш са кажеш, че си решила на този етап да продължиш напред, за да разшириш обсега на уменията си. Така си оставяш вратичка да се върнеш по- квалифицирана на по- добра позиция.
И просто намекни и за заплащането.
И не си длъжна на изходно интервю, то не е за теб, а за да си затвори компанията файлчетата.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 22:58 от The Catcher in the Rye

# 623
Да, именно, и по мои наблюдения за подобни позиции се иска опит. В тази посока са ми разсъжденията, че без какъвто и да е опит и само със сертификат, ако изобщо можеш да изкараш такъв без реално да практикуваш, какви са ти шансовете.

Сертификатите винаги са полезни, дори на начален етап да не са придружени с релевантен опит. Следва обаче да се има предвид, че за издаването на някои от по-високо ниво такъв е задължителен (понякога дори няколко години).

Преди години платих 2000 USD за сертификат, за който тогавашният ми работодател се ослушваше. Когато се огледах за друга работа в същия сектор, той се оказа съществен плюс.

При всяко положение, за придобиване на същинска експертиза в дадена област е необходимо теоретичните знания да бъдат развити с практически опит.

# 624
Khufu, ако не бъркам ти си юрист. Би ли споделила с какво се занимаваш, ако е в тази област, ако е удобно разбира се?
Извинявай, ако съм объркала! Simple Smile

# 625
Здравейте! Имам оферта за работа в централа на бившата Райфайзен Банк. В обявата, както и в сайта им, беше включена опция за работа от вкъщи. Моля, някой, който работи в централа да ми потвърди, дали реално тази опция е налична и ако е - един ден от седмицата ли е или става въпрос за постоянен хоум офис?

# 626
  • София
Най-добре да отправите въпроса към интервюиращите, които са ви изпратили офертата. Те могат да дадат най-точен отговор.

# 627
  • Sofia
Преди няколко месеца имах предложение за работа в съответната банка, за щастие не ме потърсиха за следващият етап, поради несъответствие на желаната от мен заплата и отправената оферта, впоследствие от близка работеща в банката разбрах, че хоум офиса е до няколко дни в месеца, 4 или 5. Радвам се че не ми се получиха нещата и поради факта, че в обявата пишеше една джоб дискрипция, а на интервюто ми разказваха съвсем други неща и се бях объркала тотално за какво кандидатствам, след като попитах разбира се за да имам яснота се оказа, че съм поканена за новосформиране на отдел, но подчертавам че ейчараката не ме уведоми за тази промяна, нямаше и ясни процеси и се оказваше че всичко ще се мисли в движение, аз ще го мисля в движение... Това е моята история с банката, но дано след обединяването с другата да има съществени изменения и по-високи критерии и изисквания както и възможности за развитие. Успех🍀

# 628
Някой може ли да сподели мнение за финансов анализатор в Киндрил?

# 629
Ако домашният офис е важен за вас е трябвало да питате от самото начало това. Банките са консервативни и едва ли предлагат 100% домашен офис. Освен това там е важна комуникацията, а при домашния офис е трудно да навлезеш в работата.

Веднъж съм работил за кратко в една чуждестранна банка по проект и три пъти съм ходил на интервюта в български банки. Повече не бих си го причинил. Съгласен съм с много от казаното по сайтовете за споделяне на мнения за работодатели.

Плащам ипотечен кредит и имам бегла представа какви всъщност са печалбите на банките - не е като да нямат възможности.. Но незнам защо не плащат добре, локациите са кофти и не развиват служителите си. Бонусната схема не ме топли.

Не ми допаднаха най-вече хората, условията и порядките. Мисля, че след като казах колко пари искам, какво ме мотивира и защо съм решил да напусна настоящата си работа - чувствата бяха взаимни. Дано моята история, усещания и субективно мнение не развали хъса ви.

Като всяко ново нещо - новата работа е вълнуваща, човек винаги има какво да научи и постигне. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт