КАРТИ ТАРО - ТЕМА 28

• 30 309
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Според мен ще получиш някаква информация, ти ли си кралица чаши? Много си емоционална и по асо пентакли мисля, че ще се прибере. При въпроси с да/не асо пентакли е Да.

Аз ги изтеглих за питащата
Аз също мисля, че тя е Кралицата чаши, която го чака.
Трите карти са с отговор Да
Но все пак двете Аса са възможности
По Асо пентакли би трябвало да получи реална възможност, може да е и късметлийска, по Асо мечове може да му се открие някаква новина, нова информация, за мен Асо мечове е истина
дали обаче момчето ще се възползва от предоставените възможности не се казва.
.   Много благодаря🙏🏻

# 526
Забелязала съм, че асата не са ми носели някакви реални развития на ситуации, когато са се падали в подредби досега. Дори и няколко като са били при тегленето.
И тук като гледам тези карти виждам само шансовете, но не и активни действия. Няма карти за движение, а само шансове, които не е ясно дали ще се използват..

# 527
Забелязала съм, че асата не са ми носели някакви реални развития на ситуации, когато са се падали в подредби досега. Дори и няколко като са били при тегленето.
И тук като гледам тези карти виждам само шансовете, но не и активни действия. Няма карти за движение, а само шансове, които не е ясно дали ще се използват..

Кои карти разчитате като действия - жезли и голям аркан като Колесница, Колелото ?

# 528
Подкрепям мнението на Силфида Таро и Астрология, че асата са възможности, потенциал и перспективи.

Twinklestar,
Според мен големите аркани сами по себе си не са действия. Те отразяват Пътя на Глупака - духовното израстване на човек от детството до зрелостта. За да индикират действия, трябва да са подкрепени от малки аркани. Според мен на първо място жезлите и пентаклите говорят за действия - жезлите са по-бърза и спонтанна енергия, докато пентаклите са далеч по-бавна енергия и показват материализирането на едно или друго във физическия свят. Показват и устойчивост. Рицарите също са карти на движението и действието.

Все пак, всяка една карта може да индикира само енергия без движение, в зависимост от въпроса и заобикалящите карти.

Тук има разсъждения по темата за големите аркани и дали и какви действия символизират. Според мен е много изсмукано от пръстите и дори да резонира в някои гледания, то е в изключително редки случаи. Въпреки това на някой може да му е интересно да прочете.
https://www.google.bg/amp/s/christianagaudet.com/community-blog/ … tion%3fformat=amp

Кои карти разчитате като действия - жезли и голям аркан като Колесница, Колелото ?

# 529
Да, най-вече рицарите и някои от жезлите носят действията, особено в съчетание с Колесницата, Магът, Колелото, СС..
innasn изключително добре ги е обяснила нещата  Blush

# 530
Между другото, наскоро попаднах на дискусия в чужд форум по отношение на подредби, в които са включени само големи аркани. Повечето коментиращи включваха всички 22 аркана и редяха подредби 4х5 като ползват един аркан за сигнификатор и втори аркан за резултат и/или съвет. Други редяха 3х3.

Разбирането ми е, че това се практикува предимно и само с Марсилско таро.

Любопитно ми е дали някой от съфорумците тук има опит с такъв тип подредби и ако да, моля да сподели впечатления.

# 531
Нагледен пример за това което коментирахме
Имаме жезли, имаме пентакли и голям Аркан 😀

Как ще се развият отношенията им?

По тройка жезли можем ли да кажем, че е взето някакво решение да се усвои дадена възможност (Асо П) и нещата са в ход (Колесницата)
Тъй като не виждах пряк отговор на въпроса Как изтеглих поясняваща към Колесницата - Асо чаши възможно е някакъв романтичен жест

# 532

По тройка жезли можем ли да кажем, че е взето някакво решение да се усвои дадена възможност (Асо П) и нещата са в ход (Колесницата)
Тъй като не виждах пряк отговор на въпроса Как изтеглих поясняваща към Колесницата - Асо чаши възможно е някакъв романтичен жест

.       Много благодаря.Много ме успокои🤗А сега и с този романтичен жест🌸🥰

# 533

.       Много благодаря.Много ме успокои🤗А сега и с този романтичен жест🌸🥰

Тези карти обаче не са за теб Moon1 😬

# 534
Здравейте какво мислите за тази комбинация защо Х не може да вземе решение? 7 чаши - Колелото на съдбата и Асо чаши. Заедно с асото изпадна Глупакът.
Аз тълкувам, че е пред избор не знае какво да направи, изведнъж ще завърти колелото на съдбата и може би да действа чисто като дете заради преливащите емоции.

# 535
Twinklestar,
В случая, моята интерпретация е, че по 3 жезли човекът вече е идентифицирал потенциала по Асо пентакли и гледа към него. 3 жезли също може да се интерпретира и като планиране.

Колесницата индикира неговата целеустременост да реализира този потенциал по Асо пентакли. Заедно с 3 пентакли, както и ти вече написа, той вече е взел решение. Колесницата обаче е подчертана от Асо чаши. Аз това не го интерпертирам като действие. Според мен Колесницата е теглена от двете аса и няма черен и бял вариант пред нея, както подсказва картата. Човекът е ентусиазиран от възможното бъдеще, но действие не виждам.

Минзухар.12,
Според мен Колелото се е завъртяло и му е предоставило много потенциални възможности, свързани с любов и емоции. Това обаче го е сварило неподготвен и в момента е в енергията на Глупака. Първата ми мисъл, като прочетох кои карти са излезли беше, че той в момента е като дете в сладкарница и не може да реши кой сладкиш да избере.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 14:19 от innasn

# 536
В случая, моята интерпретация е, че по 3 жезли човекът вече е идентифицирал потенциала по Асо пентакли и гледа към него. 3 жезли също може да се интерпретира и като планиране.

Колесницата индикира неговата целеустременост да реализира този потенциал по Асо пентакли. Заедно с 3 пентакли, както и ти вече написа, той вече е взел решение. Колесницата обаче е подчертана от Асо чаши. Аз това не го интерпертирам като действие. Според мен Колесницата е теглена от двете аса и няма черен и бял вариант пред нея, както подсказва картата. Човекът е ентусиазиран от възможното бъдеще, но действие не виждам.

Асото чаши отговоря на въпроса Как
Как ще се реализира колесницата - за мен Колесницата е карта, която не може да бъде статична, тя вече се движи

# 537
Асото е потенциал и като подчертаваща карта на Колесницата според мен не показва какво ще е действието. А показва, че човекът е целеустремен (по Колесницата) към идеята за една любов.

Бих допълнила и, че и самата карта на Колесницата като изображение е статична. Колесницата не се движи, а е в покой.

Ако на мястото на Колесницата имаше рицар, това вече според мен щеше на 100% да означава движение от страна на човека.

Разбира се, в момента дискутираме подходи при тълкуването и това е лично моята интерпретация по начина, по който аз тълкувам картите.

Асото чаши отговоря на въпроса Как
Как ще се реализира колесницата - за мен Колесницата е карта, която не може да бъде статична, тя вече се движи

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 17:11 от innasn

# 538
Здравейте, попитах картите "как се е почувствал бившият ми, като разбра,че имам нов приятел?" и се паднаха - страшният съд, императрицата и обесеният. Според мен той ме вижда като императрицата, жена с която е искал да създаде семейство. Обесеният най-вероятно показва бездействието му, но не знам страшният съд какво означава в случая. Ще се радвам да споделите какво мислите.

# 539
Здравейте какво мислите за тази комбинация защо Х не може да вземе решение? 7 чаши - Колелото на съдбата и Асо чаши. Заедно с асото изпадна Глупакът.
Аз тълкувам, че е пред избор не знае какво да направи, изведнъж ще завърти колелото на съдбата и може би да действа чисто като дете заради преливащите емоции.

ози да няма много девойки ?
7 чаши човекът е в избор, не може да избере какво иска , това ли онова ли, тази ли онази ли
Чака Колелото на съдбата да се завърти и съдбата да избере като че ли вместо него, държи се по детински , фриволно като Глупакът, иска да е свободен и да си прави каквото му е кеф без сериозни обвързаности

Общи условия

Активация на акаунт