Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 39

• 67 461
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моя е 2 N, в магазина имаше 1.5 N, чудех се кой от двата, но една жена взе последното 1,5 N, та не остана място за чудене. По Коледа бяха с 20% намалени, отидох последния ден на намалението и да не се мина взех каквото остана. Не съжалявам, 1,5 N щеше да ми е една идея по-светло. 

# 346
3N определено не е особено светъл, а и не е абсолютно неутрален, да се знае. Има нещо леко прасковено в него.

# 347
Ни в клин ни в ръкав се включвам да кажа, че чистейки чекмеджетата измъкнах случайно старата класика UD Velvetizer и я смесих със най-сочния си ФДТ (който обикновено смесвам със матов ФДТ, че да му удължа времетраенето) и резултатът беше много, много лицеприятен - по-матов, по-дълготраен и доста полиращ порите. По мои спомени бяхме коментирали, че този трик става и с други пудри, които са базирани на silica (talc free),  като другата класика на Лора Мърсие и много подобни.

PS Не съм знаела, че в БГ няма Nars. Абе в интерес на истината изобщо вече не знам какво се предлага или не в БГ Sad, съжалявам!

# 348
А!!! Ей това ще изровя, имах го някъде забутан. Дано поизравни кожата ми и позадържи продукт. И най-голямата ми любов в момента стои гадно.

# 349
Здравейте момичета, колебая се между тези бази коя да взема. Коя бихте ми препоръчали? С чувствителна, мазна и склонна към акне кожа съм попринцип. Като фдт използвам ДУ.

# 350
Nia, одобри ли резултата Simple Smile

Лора Мърсие извади нов ФДТ - много лек, много естествен, но и като дълготраен го лансират. Сега искам да го пробвам, какво и прехваленият на Лейди Гага. Стигнах до извода, че моят проблем се крие най-вече в ненаситното ми любопитство!

PS Всъщност има още няколко нови и интересни тонални продукта
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 17:29 от Agent Provocateur

# 351
Agent, забравих-днес ще пробвам.
За новодошлите ФДТни- неочаквано добри попадения има. Познавам една луда, която ги е пробвала. Започни отгоре надолу по списъка, като оставиш Герлен за последен Simple Smile.
Гучи е прекрасен и мисля, че ще ти хареса. Естествен, дълготраен, чууууден. А за марката очаквах и по-висока цена. Ползвам го честичко и за смесване, и сам.

# 352
И аз съм хвърлила око да пробвам фон
 дьо тена на Герлен. И на тези неща
Скрит текст:

Продуктите на Живанши били като грижа за кожата, което още повече ме заинтригува.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 12:04 от cloè

# 353
ФДТните на Живанши са много хубави, но това за грижата…
Говорили сме и преди за маркетинговите тенденции за ‘чиста’ козметика, такава с грижа, такава с ‘анти ейдж’ действие. В действителност, след грижата под ФДТна, плюс слънцезащита, такива съставки няма да проникнат до кожата. А и да проникнат, количеството и концентрацията е толкова малко, че няма нищо да направи. В действителност, харесвам ФДТните на снимките, съдържат глицерин, който е чудесен за моята кожа. Обаче и 816251те стъпки преди да нанеса ФДТ го съдържат, а имат и парфюмче в тях-достатъчно за да се усеща отчетливо при нанасяне и след него. На мен ароматите не ми пречат; но на много хора-определено. И в състава са до там с ‘грижата’.

# 354
Съгласна съм с маркетинговият трик. Не разчитам фон дьо тена да ми е грижа за кожата, за това са ми стъпките преди него. От това, което четох и гледах са с лека консистенция. Точно това търся и затова искам да пробвам.
Така и не се сработих с консистенцията на СС крема на Шанел. Гъста, тежка и неравномерно стои на кожата ми.

# 355
  • Бургас/Пз
Пробвах от мостри фдт на CLINIQUE even beter serum https://www.deliriumexclusive.com/bg/grim-litse-fon-dio-teni/eve … tion-spf20-639258
Признавам си, че ако не ми ги бяха пратили от Делириум никога нямаше да се сетя точно този да пробвам. 4 дни бях с него и съм очарована. Със сигурност ще го купя и се надявам, че и лятото ще ми е добре. Не оксидира на кожата и има средно до пълно покритие. Много добре стои с бюти блендера и малко метеорити отгоре. Много лек глоу и много свежа кожа.

# 356
Ани, мине не мине и някой похвалва много яйцето на Клиник! Дори аз май взех тестер, който опитах ли или забравих!?! Ще проверя!

За новодошлите ФДТни- неочаквано добри попадения има. Познавам една луда, която ги е пробвала. Започни отгоре надолу по списъка, като оставиш Герлен за последен Simple Smile.
Гучи е прекрасен и мисля, че ще ти хареса. Естествен, дълготраен, чууууден.
Винаги мога да разчитам, че ще налееш масло в двигателя на моята лудост, пардон - хоби! Още смесвам твоето Шисейдо със всичко, което ми падне под ръка, а онзи ден открих и бутилка от Глоу варианта на този ФДТ, която абсолютно съм забравила Grinning

.... Ния, възможно ли е да се реагирам от толкоз естествения и с грижа за кожата Нарс или пък да влиза в конфликт с моята грижа за кожата?!?!

Аз си допивам кафето и хуквам на футбол и баскетбол и още и още, омазана подобаващо със Кле де По. Продължавам да не вярвам как ФДТ спрягам за много глоу, много овлажняващ се разбира с моята кожа, но навън е -10С и гадно сухо!

# 357
За light reflecting ли става дума, прекрасна?
Що да не е възможно. Погледнах сега-на пръв поглед нищо гадно няма в него. Обаче има изчанчени съставки 3 броя, към които като нищо да реагираш- куркума, thistle (някакъв трън беше на български- магарешки бодил май?) и какао. И трите са екстракт, не масла, но що пък да не ти ги харесва кожата? Моята често мрази някакви уж хубави неща (ниацинамид освен в една единствена, божествена формула на Farmer’s). Другото, което официално не е гадно е тридекан. Ароматизатор, парфюмче без алкохол в него. Уж официално нищо не прави, но неофициално сума народ се изрива от него. Честичко заради него излиза лошо име и на ретинолови продукти. Така че ако не ти понася-в кофата.
Има и изкуствен восък в него- ако ти се разделя над грижата-от него е. И не е малко, в комбинация с глицерин.
Кле де По е озаряващ, чуден, разкош.
Cloe, с лека консистенция са. Бих пробвала и tinted там нещо си на Бютиблендер (с четка, иронично) на твое място, хич не е лош.

На моята кожа Клиник стоеше ужасно, не знам защо.
Да дам обратна връзка преди да залезе съвсем слънцето тук- днес с пудра (ByTerry, не можах да намеря велветайзъра) смесен с един чуден ФДТ на Dolce&Gabanna очаквах да съм по-матова, но получих просто трайност, малко по-добро покритие и като цяло, въпреки порите, бръчките и кожата ми, която не знае какво да прави и какво иска, все още е на физиономията ми. Пак ще пробвам.

# 358
Момичета, от Инста ми изскача някаква реклама за ФДТ на Фенти, някой да има впечатления?
И пак на Фенти - илюминатор за под очи.

# 359
Ния, аз бръчки не виждам, а камоли пори. Супер свежарка си! Днес ходих до Сефора, бях без грим, само с едно червило. Намазах се с 3 различни фдт, с 2 различни основи. Най-добре ми се получи с фдт на КВД, най-зле с Диор. Основна цел - минимизиране на пори, не че нямам и бръчки.

Общи условия

Активация на акаунт