BigBank

• 23 201
  • 312
  •   1
Отговори
# 285
В Биг Сейф идва лихвата. Не знам да има опция в друга сметка.
А и за какво ви са тези лихви? За толкова ли големи суми става дума? Моите си остават към депозитите или в случая спестовната сметка.

В случая с лихвата по депозита от днес, сумата ми трябваше по сметка. Не е ужасно голяма, но не е и малка /3-цифрена е/. За Биг Сейф вероятно няма да ми е толкова важно да получавам лихвата по сметка всеки месец, но е добре да знам принципно, за да знам как да се разпростирам Simple Smile
Доколкото ми става ясно, на принципа на Касичка е, с разлика в размера на лихвата и срока за получаване на суми по сметка, ако ми потрябват.

# 286
Нямам опция за удължаване. Вероятно защото съм едва на ден 70 от 91.

# 287
Откакто работя спестявам, но никога не съм теглила лихви. Винаги си остават и се капитализират към следващия срок.

# 288
  • София
А дали някой е пробвал да открие втора сметка Бигсейф?
Ами ако закрия съществуващата и открия нава сметка, дали ще даде 3% за 6месеца в Бигсейфа?

# 289
Според мен не.

# 290
Не ви знам на какво се радвате, но на мен БигБанк ми звучи доста сходно с ДаллБогг. Опит за остроумно название. При последните нещата приключиха доколкото знам и откак ги има не ми е минавало през ума да се занимавам с тях.

# 291
Какво общо виждаш между чуждестранна банка и ЗД?
Никакъв паралел не мога да направя.

# 292
Какво общо виждаш между чуждестранна банка и ЗД?
Общото е претенциозно и странно име. Изборът на подобно име показва начина на мислене на предприемача, който организира нещата - няма как без негово одобрение да се сложи такова название.

Пише, че до 3 дни парите ще бъдат преведени.
Тия преводи до 3 дни са нещо доста съмнително. Някакво обяснение някой може ли да даде? Масово вече има Blink, превод на момента, а тук не на следващия ден, а до 3 дни (разбирай след 3 дни). Мога да напиша малко разсъждения защо са им 3 дни, но ще се въздържа.

Последна редакция: нд, 12 юли 2026, 22:04 от BCD

# 293
  • here and now
Ако разполагаш с факти,може да ги споделиш, но разсъжденията е добре да си ги запазиш за теб си...

# 294
Корпоративна търговска банка (КТБ)  беше пък с добро, обещаващо и претенциозно име. Ама пък какво стана ... беше.

# 295
Клиент съм от почти година.
Нищо от условията не ме притеснява. Банката е много коректна.

# 296
Според мен БигБанк в момента е по-рискова от бг банките основно поради факта, че се финансира например от депозити срещу по-висока лихва и са принудени да раздават по рискови потребителски кредити. БГ банките са облагодателствани, защото тукашните шарани си държат парите при 0 процента лихва и дори скубят с таксите. Имотите са скъпи, обезпечението на бг банките е високо заради безбройните ипотечни кредити и рейтингът им в момента е висок.
Но аз мисля така: ако нещо се случи с някоя банка, трябва да разчитаме на държавите за гаранцията, рейтингът на българия е bbb+, а естония аа- е по-добър.
Това за трите дни е малко странно, май не е проблем, но е неприятно. Винаги ли отнема точно 3 дни или някой път идват по-рано?

# 297
И за ТБИ така се говореше, че не е банка, а финансова къща за бързи кредити. Но, ето, 10 години си получавам лихвите до стотинка, нямам такси за нищо. Хората ли да слушам, или да вярвам на реалността. Никога не съм се водила по конспирации.
Да, точно 3 дни са. Не идват по-рано, нито по-късно.

# 298
Моите пари са идвали от ББ към ТБИ за 24 часа,  така че може и по-рано да е.

# 299
И за ТБИ така се говореше, че не е банка, а финансова къща за бързи кредити. Но, ето, 10 години си получавам лихвите до стотинка, нямам такси за нищо. Хората ли да слушам, или да вярвам на реалността. Никога не съм се водила по конспирации.
Да, точно 3 дни са. Не идват по-рано, нито по-късно.

Абе замислих се, ние с тебе сме доста рискови играчи. КТБ, ТБИ, ББ ти май казваше че си била в Юнион - даже на някой форекс трейдър би му настръхнала козината как го караме през просото.

Общи условия

Активация на акаунт