BigBank

• 24 573
  • 339
  •   2
Отговори
# 90
Дали е възможно да имаш 2 спестовни сметки?

# 91
Дали е възможно да имаш 2 спестовни сметки?
Депозити може много да имаш, заради различните срокове, но за спестовна не знам
а каква е идеята да имаш две спестовни?

BigBank са ми писали, че лихвеният процент вече ще бъде 2.15 ,което пак е най-доброто, де. Но това, че не мога да си виждам транзакциите вече месец и нещо малко ме дразни вече.
и аз получих такъв мейл, че от 9 .02 се променя лихвата
не знам защо в сайта им никъде не виждам такава информация

# 92
И аз имам мейл за лихвата.
Идеята за 2 спестовни сметки е, че едната е на майка ми.
Но явно не може и моите пари ще са на депозит.

# 93
Не може да имаш две сметки Бигсейф. Питах преди седмица. Имах идея да вкарам пари на сина ми, който не живее в страната и да са подръка в случай, че му по трябват. Вместо Бигсейф ги сложих на месечен депозит.

# 94
Така ще стане, да. Сметка и депозит.

# 95
А може ли спестовната сметка да се прехвърли на депозит или трябва да се закрие/прехвърлят парите и после обратно?

# 96
Преди години ползвах Easybank - също нямаха физически офис - само през сайта им . Става дума за Австрия.
Мисля , че просто на нашата територия е нещо ново и непознато.

# 97
А може ли спестовната сметка да се прехвърли на депозит или трябва да се закрие/прехвърлят парите и после обратно?

Другата седмица ще откривам депозит и ще ти кажа какви опции ми дава.

# 98
  • Русе
Пише, че не може. Нямало такава функционалност.

# 99
Не знам дали е коментирано, но са променили лихвите по срочни депозити.
Преди беше 2.5% за 1, 2 и 3 години
Сега/ не знам откога/ е 2.3% за 1 година, 2.4% за 2 и 2.5% за 3 години

# 100
Да, намалени са лихвите.
То и в другите банки също.

# 101
Преди години ползвах Easybank - също нямаха физически офис - само през сайта им . Става дума за Австрия.
Мисля , че просто на нашата територия е нещо ново и непознато.
тези Easybank имат лихва 0.01% като бг банките. Аз преди ползвах немски банки, но се започна една сага с данък депозит, заради който трябваше да подавам данъчна декларация ако ползвам чужди банки и се отказах. Не знам дали все още го има този данък депозит при сметки извън бг. Май ту го има, ту го няма, някой ако знае как е в момента да пише.

# 102
Няма данък лихва.
Открих си депозит днес. Шестмесечен. 2.4 %.
Голямо разпознаване падна... Чак 3 договора имам, двата ще отпаднат. Но стана накрая.
Не ми харесва, че след срока ще ми преведат лихвата в спестовната сметка. А депозита не се подновява автоматично. Значи пак местене на пари ще има, по-добре да си стоят в него, пък дали ще го подновя, дали ще тегля,  ще си реша.

# 103
При тримесечен депозит, 13 дни преди падежа в зоната за самообслужване излиза съобщение за удължаване на депозита. Появяват се три опции:
1. Депозит + лихва;
2. Само главницата при депозита;
3. Удължаване на депозита с различна сума.
Ако решиш да удължиш депозита трябва да се посочи една от трите опции . Отделно дава възможност да избираш наново за какъв срок желаеш да е депозита.

# 104
Mоже ли да се преведат пари от спестовната сметка по сметката на друго лице, с не-български IBAN?
Търсих днес в сайта и или няма такава информация, или аз не я намирам.
Не мога да им се обадя в момента, не съм в ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт