BigBank

• 23 212
  • 312
  •   2
Отговори
# 240

Благодаря! Сега видях ситния текст в зеленото поле. Какво означава "нови клиенти" - напълно нови за банката или нови за спестовна сметка?

# 241
Според мен нови за банката.
А втора сметка Биг Сейф не може да имаш. Не е като касичките на ТБИ.

Сега видях и за 6 месечен депозит 3%.

Там вече може няколко депозита. И не пише за нови клиенти.

Последна редакция: пт, 12 юни 2026, 22:21 от DeVa®

# 242
Според мен нови за банката.
А втора сметка Биг Сейф не може да имаш. Не е като касичките на ТБИ.

Сега видях и за 6 месечен депозит 3%.

Там вече може няколко депозита. И не пише за нови клиенти.

Супер! Нямам спестовна сметка. Имам само 1 депозит с падеж на 09.07., което означава, че мога да се възползвам от новата оферта за депозит. Как точно се случва? На падежа получавам главницата и лихвата по сметката в банката, от която ги преведох, и след това откривам нов депозит ли?

# 243
Не знам. Аз имам депозит, който е на падеж през юли, но съм дала да ми се прехвърли в Биг Сейф. Не помня датата, ще видя, но май ще изпусна промоцията....

П.П.
На 10.08 изтича. Cry

# 244
При падеж на депозит сумата в същия ден ли идва по сметката, от която е захранен /от друга банка/? Депозитът автоматично ли се закрива или трябва да го закрия лично? Имам падеж на 09.07. и искам да сложа сумата на нов депозит, чийто промоционален период е до 10.07. Ще имам ли техническо време за този 1 ден да закрия изтеклия и да открия нов? Чудя се, дали да закрия депозит в ТБИ на 2.5%, който открих на 27.05., и да открия в БигБанк на 3%. Знам, че ще изгубя лихвата за този почти 1 месец до днес. Ще умувам.

# 245
Хубаво е да имаш Биг сейф. Там няма ограничение за сума. Но като откриваш депозит ще избереш опция да ти прехвърли парите в нея, на падеж. И ще имаш възможност да действаш бързо.

# 246
Хубаво е да имаш Биг сейф. Там няма ограничение за сума. Но като откриваш депозит ще избереш опция да ти прехвърли парите в нея, на падеж. И ще имаш възможност да действаш бързо.

В момента има БигСейф на 3%, но нали е само да нови клиенти? Иначе мога да открия сега спестовна сметка и да прехвърля сумата от ТБИ по нея и от нея  по депозит, но въпросът ми е за депозита, който изтича на 09.07., дали ще получа сумата навреме до 10.07. от БигБанк в ТБИ.

# 247
Не мога да ти отговоря. Само в Биг сейф съм прехвърляла. Иначе от Биг сейф към ТБИ - 3 дни.

# 248
Не мога да ти отговоря. Само в Биг сейф съм прехвърляла. Иначе от Биг сейф към ТБИ - 3 дни.

Благодаря! Ще питам в чата.

# 249
Как да си прехвърля парите или част от тях от спестовна сметка bigсейф в депозит. Не намирам такава опция. Преди отворих депозит трябваше да преведа сума от друга сметка. 6м. депозит има 3% лихва

# 250
Отвори си депозита и ще те пита от коя сметка искаш да заредиш, като ще ти излезе Биг Сейф като опция.

# 251
Отвори си депозита и ще те пита от коя сметка искаш да заредиш, като ще ти излезе Биг Сейф като опция.
При мен не излиза, тръгвам да отварям депозит от горе ми стои сметката на биг сейфа. Давам му каква сума искам да открия, пита ме от къде са ми парите, съгласявам се със всичко и ми пише да преведа сумата по еди коя си сметка до 10дни. Писах на съпорта да видя какво ще ми отговорят.

# 252
Имам промоционалния депозит - 3 месеца, 3% лихва (който изтича скоро)
Днес забелязах, че в излязъл активен бутон “Удължи договора”

Някой да го е пробвал? На какви условия удължава - с колко месеца, на какъв лихвен %, може ли да се добавят пари на падеж… Не смея да кликна, че има вариант да не пита повече и да е необратима функцията. 😀

# 253
Кликни, нищо няма да стане без ектронен подпис . Може да го удължиш с различна лихва спрямо периода. В момента 6 месечният е най-изгоден

# 254
Ако се кликне на бутона, според мен депозитът ще се удължи на текущата 2% лихва.
А знаете ли, ако нов клиент слючи big safe на 3% с някаква сума и после следващите 6 месеца довнася, новите суми също ли ще са на 3%  лихва?

Общи условия

Активация на акаунт