Лакове за нокти - 161

• 46 846
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
И аз се страхувам от гела. Моите се цепят като ги лакирам за около месец. И после трябва почивка поне седмица две...

# 631
А моите се белят ужасно. И с гел, и без гел. И пия сума витамини от месеци и никакъв ефект. Изследвания - всичко 6+....

# 632
  • София
С гел лака ще си ОК около година и после няма да има нокти...
Ще почнеш с изграждане, простотии.
Избери си един лак и след 3-4 дни само го подновявай с нов слой, ще се освежат, ще съхне много бързо и няма да ти е грижа. Но кожичките...пак ще са си там с нужда от поддръжка (ако имат нужда, де).
Такова нещо гел лак бих си причинила еднократно при повод да речем, за който ще ми е нужен поне 5 дни изряден маникюр.
Никога повече гел.

# 633
  • Стара Загора
От 2 дни съм с тази много приятна комбинация от розово и мауви с блясък за акцент. Този Пастел го бях купила пролетта съвсем случайно и стоеше в торбичка, но се оказа чуууден. Като млечно шоколадово с няколко капки розово, за да придобие този красив лилав подтон. Номер 247 е.

Акцента на показалците е един глитър на Born pretty store, който не го бях ползвала и се оказа сгъстен. Реших да разредя, но консистенцията му въпреки това е като на лепило. Малко труден за нанасяне и затова става само за 1-2 пръста. Типично за тези лакове, днес сутринта паднаха по 2 парченца и от двата. Взех го с мен и в офиса се поглеждам, на едната ръка няма помен от него. Та го лакирах наново. Joy

# 634
Аз на гел лак ходя 2 пъти в годината. Лятото за почивката и декември 1 път понеже искам нещо коледно за празниците. Даже понякога и декември пропускам. След това ноктите са потресаващи. Чак 6 месеца след махането се оправят напълно, но пък ето леля ми ходи от години на гел лак и ноктите са и все така хубави и твърди. Явно зависи от ноктите.

# 635
Аз съм виждала изостанали единични бройки от светлосиния холограм в ДМ- светлосин, черен...На Trend it up са, 4 лв струват.
А, Дайс, моите нокти са си добре.🙂 Изграждам понякога, друг път съм с гел на естествена дължина, понякога за 1-2 седмици съм без гел. Номерът е да се сваля щадящо гелът, да се пече в лампата внимателно (ръката да се вади, ако има парене) и др. Но аз си слагам и махам гела сама, съответно внимавам как си третирам ноктите, не знам дали бих ги доверила на друг...🤔

# 636
Само като си спомня на какво приличаха ноктите ми след гела.... Веднага ми се изпарява желанието за гел. Единственият плюс е, че плочките ми станаха някак по-дълги, защото живецът пична да расте по-нагоре. Не знам какъв съвет да дам... Аз като си махнах гела ползвах само разни нюд-ове, които както Dice обясни само нанадях на тънък слой. Също така ползвах само много фина хартиена или стъклена пила, както и лакочистител без ацетон.
Бел 244 и 98 🙂

# 637
  • София
Не бих си сложила гел /лично мнение/ Blush Аз така или иначе обичам да се лакирам, ако имах възможност щеше да е по-често от два пъти в седмицата. Действа ми много успокояващо. Ма всеки луд с номера си, аз съм с цяла програма Joy

# 638
Не бих си причинила гела отново. Слагала съм си няколко пъти и след тях ноктите ми бяха в много лошо състояние. Казах си, че е добре да отида, защото бях поканена на сватба и преди нея на моминско парти. Но после съжалих. Ноктите бяха меки, цепеха се, чупеха се. После маса време се опитвах да ги върна към добро състояние. Не съм го махала сама, а отидох при маникюристка, за да го махне уж професионално, а не да го правя в домашни условия.
Не съдя никого, но повечето дами, които ходят на маникюр, често са с прорасли нокти, което никак не ми харесва. Може би гел лакът е добра опция ако маникюристката е кадърна и имаш възможност да ходиш всяка седмица. Другият вариант е да си го правиш сама вкъщи.
От години ми е като хоби и си ги правя сама с обикновени лакове. Открила съм за себе си, че с добра основа и топ, без проблем мога да се лакирам един път в седмицата. Повтарянето на лака или само топ по средата на седмицата също е опция.
С лепенки, печати или рисуване се справям и сама, затова не виждам необходимост от маникюрист.
След седмица видимо при мен има нужда от пилене на ноктите, смяна на лака и избутване на кожичките.

# 639
През лятото ми се наложи да ходя на педикюр заради паднал нокът на палеца. Бях в уж най-добрия салон в града. Преди поставянето на гела ми изпилиха много ноктите, отново при смяната ги изпилиха прекалено - един от ноктите така беше изпилен, че в центъра на плочата бяха стигнали почти до нокътното легло. След това сама си свалих гела с лакочистител и фолио без последици, освен че са много меки от пиленето преди това.
Пиша в многожествено число, защото ме  лакираха две маникюристки и цяло лято бях с различен лак на двата крака, неравномерно и не до края на нокътната плочка нанесен. Grinning
Надявам се да не ми се налага отново да си причиня подобно нещо.
П. П. Изхвърлих любимите си ботуши от естествена кожа, заради който две поредни години ми пада този нокът.

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 14:27 от *Didi*

# 640
На маникюр съм ходила два пъти. И двата пъти съм крайно разочарована, не бих повторила.
  Обичам да се лакирам, макар и да съм с къси нокти. Но имам проблем с кожичките и около пръстите - ужасно са сухи, въпреки че мажа постоянно и с масла и с крем за ръце.

# 641
Аз съм в червено.❤

Скрит текст:

Дясна ръка (матирах само средния пръст):

Със светкавица:

Преди да матирам:

Използвах тези лакове, като двата по-тъмни са с консистенция на желета, само светлият е нещо между крели и крем (пак е по-течен):

Матиращият топ лак е на Перфект (посгъстил се е, отдавна не съм го използвала, а се оказа, че ми е свършил разредителят за лак); бързосъхнещият топ лак също ми се е посгъстил😅, но успях някак да се лакирам.
Започнах да хващам цаката на лакирането с лакове TwentyOne.🙂 Похвалвам отново и новите четки на лаковете Аура, чудесни са🥰 (но специално с номер 121 трябва да се внимава да няма разтичане и да се дозира точно количеството по четката- но с този тип консистенции си е така).
Скрит текст:
Аз също обожавам да се лакирам, също ми е нещо като хоби, разтоварва ме. А и не понасям някой друг да се занимава с ръцете ми. Да не говорим, че не всяка "много добра" маникюристка се оказва наистина такава- имаше доста дълъг период, когато кумата ми трябваше да ходи и при други маникюристки, а при нейната имаше много малко свободни часове и ходеше при нея веднъж на няколко месеца. През останалото време при други. Ами, така и не намери друга, която да се справя толкова добре, да няма забележки към хигиената, лакирането, декорациите и т.н. При това, тя е човек, който няма никакъв проблем да си плати за повече декорации, стига да са направени добре. Все започват с едни "оправдания"- тази декорация е много сложна, ние това не го правим, такъв цвят лак нямаме, клиентите предпочитат по-изчистени неща (кумата ми не си пада по кичове и натруфеност, просто често иска декорация на два пръста на всяка ръка), декорациите стоят по-красиво само на един нокът и др....😆 А освен това са и' рязали и кожичките до кръв...
Жените, които познавам, ходят на маникюр с гел лак по няколко основни причини- обикновен лак не им държи по повече от ден-два, не могат сами да се лакират така, искат маникюрът им да трае по-дълго, не искат да губят време за маникюр или да се занимават. Нямат против обаче израсналото по ноктите, приемат го за нормално с гел лак. Аз пък изобщо не харесвам израснало в основата на ноктите на повече от седмица...🙂 Но като знам аз как внимавам с ноктите си, а и като мога сама да се справям, не съм склонна да се доверя на друг човек за това. Даже и за педикюра- а честно казано, да си лакирам ноктите на краката въобще не ми е любимо занимание, да се сгъвам на две, докато се лакирам и т.н.😄 
_djidji_, пробвала ли си с крем с урея, кокосово масло? Имам един крем за крака с урея на Бевола (кауфландска марка) и, честно казано, слагала съм го и на кожичките.😃 Доста съм доволна от него за напукани пети (имах такива еднократно лятото от много ходене), но и за кожички е чудесен.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 04:33 от dolce miele

# 642
Не обичам да ходя на гел, защото лака ми омръзва страшно бързо. А пък тези, дето седят по 2 месеца с пораснал гел, направо не ги разбирам, супер ми е грозно.

# 643
Аз съм от тези дето нормален лак им държи по седмица. Много малко са дето не изкарват по толкова или ако съм се счупила от чистене и прочие без да си сложа ръкавици. И понеже ми е загуба на време да развалям лак дето не е за сваляне, ходя по седмица с един и същ.
Обаче... омръзва ми, съобразявам се какъв лак слагам че да не се "кара" с дрехите, абе ясно ви е. Самата мисъл за няколко седмици подред с един и същ лак би ме побъркала сигурно. То не върви нито да се гледам все с някакви бозави и неутрални цветове, нито пък някакви по-смели че те пък задължават повече откъм дрехи. Имам приятелки дето са така, обаче за себе си не го възприемам и не ми е опция, докато те са супер доволни че не се занимават. А и както писа и Долче, понякога си ми е разтоварващо да седна и да се лакирам, това си ми е време за мен си само.

# 644
Сигурно дотегнах с моето просто телесно, обаче го обожавам

Общи условия

Активация на акаунт