Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 365
  • 442
  •   1
Отговори
# 270
Ти я смяташ за негодна за майка, а тя какво мисли за себе си?
Не изглежда като майка ти да е големият ѝ проблем.

Тя смята, че с раждането ангажиментите по детето приключват. След това то ще порасне по някакъв вълшебен начин, който не изисква нейното участие. Това би ме направило де факто самотен родител, а аз не искам.

Тоест, говорили сте  по този въпрос и тя не иска да поеме ангажимент да гледа дете, така ли?

# 271

Ти влезе тук и ни зададе въпрос, значи можеш да чуеш и отговора. Както виждаш опасната посока води натам - връзката ти е безперспективна за приятелката ти и я подлудява. Както много жени в този форум тя търси проблема в свекървата, а проблемът е в тебе.

Тя иска от мен да ходя на психолог, който да ме откаже от майка ми. Не виждам какво общо има това с брак и деца. Ако, хипотетично, се "откажа" от майка си, това няма да ни направи по-годни за родители. Аз смятам и двама ни за негодни, но по причини, които нямат нищо общо с привързаност към нашите родители.

Ако приятелката ти не е биологична жена, най-добре идете на психолог. Имаш умение да отказваш събеседника да разговаря с теб, което натрупва напрежение. Психолог ще го регистрира и би имал нервите и финансовата мотивация да се занимава с вас.

Само като пример - приятелката ми иска да се откажа от майка ми. Не си представям как сядам да разговарям с някого който ми е близък и му казвам искам да се откажеш от майка си баща си децата си каквото и да било. Ще кажа искам да спреш да правиш това или онова защото ме наранява, но да искам да се откажеш от майка си?!? Какво значи това, чрез държавен вестник ли? Ако приятелката ти действително ползва точно тези думи значи не може да си формулира исканията или направо е откачена. Ако и ти стоиш в ступор и не ти хрумва да разследваш какво точно означава да се откажеш от майка си, то и двамата имате проблеми с комуникацията. И ако е така тя първа го е разбрала и съвсем правилно ви насочва към психолог.

# 272

Имаш умение да отказваш събеседника да разговаря с теб,

Имам, но май недостатъчно Wink Я колко се проточи, аз не очаквах. Само споделих за отношението към майка ми, а то какво стана...

# 273
Аз имам едно предположение... Първо половин ден, макар и всяка седмица не в много, докато отиде и той се е върнал.
Обаче тая фраза

Тя смята, че с раждането ангажиментите по детето приключват. След това то ще порасне по някакъв вълшебен начин, който не изисква нейното участие. Това би ме направило де факто самотен родител, а аз не искам.

ми изглежда някак наизустена, или поне плод на някакъв разговор между автора и майка му по адрес на снахата, особено частта със самотния родител. Да не би майката на автора, като човек, който се е сблъсквал с трудностите на самотното родителство да преценява така снахата, някак много женски ми звучи това изречение. За пръв път чувам мъж да каже такова нещо за жена.
Да не би майка ти да ти казва, че не сте готови за дете, авторе? Откъде въобще идва напрежението между двете, та не могат и за едно гости да се изтърпят?

И наистина, много трудно се води комуникация с тебе.

# 274
  • Пловдив
Абе как ще да не е много половин ден?!?!?!?!!?!?!!? Всяка седмица!!! Вие сериозно ли?

# 275
Дълбоко се съмнявам, че формулирала намеренията си за детето по този начин - раждам и повече нямам ангажименти, не участвам в отглеждането му. По-скоро звучи като нечия фантазия-оправдание за затлачване на връзката - дали на мама, дали на сина, това е без значение.

# 276
Аз да питам, моята като се чува всеки ден с майка си, като някой път разговорите са по час, да я гоня ли или за жена може?

# 277
Обаче тая фраза

ми изглежда някак наизустена, или поне плод на някакъв разговор между автора и майка му по адрес на снахата, особено частта със самотния родител. Да не би майката на автора, като човек, който се е сблъсквал с трудностите на самотното родителство да преценява така снахата, някак много женски ми звучи това изречение. За пръв път чувам мъж да каже такова нещо за жена.
Да не би майка ти да ти казва, че не сте готови за дете, авторе? Откъде въобще идва напрежението между двете, та не могат и за едно гости да се изтърпят?

Колкото и да е странно, не - не идва от майка ми това, мое разсъждение си е.

И наистина, много трудно се води комуникация с тебе.

Добре че не е задължително Wink

# 278
Не, не е задължително. Но ти се обърна към пишещите във форума за съвет, нали? Никой не те е поканил или довел в темата насила. Забелязвам обаче, че ти нито умееш да комуникираш, нито проявяваш елементарно уважение към хората, от които очакваш отговор на въпросите си. Единственото, което правиш е да циклиш върху някакви твои размисли и изводи. Ако и с приятелката си комуникираш така, бих ѝ препоръчала да прескочи психолога и да се насочи директно към психиатър.

# 279
Чакайте сега, няма правилно или грешно в отношенията между партньорите и с родителите им. Кой определя колко често е напълно да виждаш родителите си? Ако за мен е нормално да се виждам и чувам с майка ми често, а за друг два пъти в годината, кой от двамата е крив? Мен ли трябва да накарат са не се чуваме или другия да бъде каран насила да общува?
Няма такива норми, всеки определя според собствените си нужди, голямата грешка е, че влизайки във връзка много хора не търсят хора, с които да имат сходни разбирания, а се влюбват в някого( даже по-скоро в негова идеализирана версия) и след това започва дългата и безмилостна борба за промяната на половинката.

# 280
Или просто се разделяй с момичето, за да не я подлудявяш.

# 281
Ако ММ отделя всяка събота до обяд за майка си, може и да не разбера. Та аз в събота си ставам почти на обяд. Докато изпия кафето и станало 12. Т.е. и той ме губи по половин ден всеки уикенд, просто защото спя.
Та някъде другаде е драмата. Залагам на неизяснени отношения и неяснота за бъдещето. Явно приятелката си мисли, че майката е виновна да няма развитие във връзката им.
Абе вземете се разделете, вместо да се опъвате нервите.

# 282
Обаче тая фраза

Колкото и да е странно, не - не идва от майка ми това, мое разсъждение си е.

Да но може и жена ти да си мисли, че идва от майка ти.  Това е много обидно, все едно я смяташ за незряла и негодна и  и губиш времето .

И какво питаш, като не искаш да комуникираш. Ти имаш проблем, пробвай се да го разрешиш

# 283
  • София /Абсурдистан
На неуверени хора без грам самочувствие.
Дойдохме си на думата.

# 284
  • Бургас
Питащия звучи като нормален човек. Обаче, не. Трябва нещо да е направил или да не е направил, защото бедната му женска няма как да е виновна.
Смятаме, че искала брак и деца, защото “всички” за това мечтаем, но той не ще. Мъчи жената, защото не и предложил. Лош е защото смята, че ще е лоша майка и вероятно майка му го е казала (сигурно защото не може да мисли сам).
Сериозно си замислям, че ако тук някой ден пише мъж жертва и на насилие, ще му обясните, че майка му е виновна и той също.

Otus, не се трови с товa отношение към себе си. Не си губи времето и с психолози. Лишено е от смисъл. Първо ще е майка ти. После хобито. После ще спиш грешно, докато станеш виновен, че дишаш. Бавно ще те свари като жаба. Спести и влизането в лудница и на нея. Пусни я на свобода. Или кажи едно твърдно не на глупостите и. Сложи граница, за да има щастие в тази връзка.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 21:23 от MeMyselfI

Общи условия

Активация на акаунт