Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 365
  • 442
  •   1
Отговори
# 255
Защото досега щяхте да се ожените или поне да й предложиш и да роди. Жените се изнервят, когато са във висящо положение години наред. А щом не си й предложил, сигурно не си особено навит за цял живот.

ЖениТЕ това, мъжеТЕ онова...опасна посока на разговора Wink Хайде по-добре не.

# 256
Ами когато човек иска семейство и деца, а партньорът му е против или години наред се назландисва, нормално е да прекрати връзката и да потърси друг. Осем години са доста време за избистряне на това основно положение, би трябвало да сте наясно кой в каква посока гледа.
--------

Единствената опасност в тази посока е да чуеш нещо, което ще ти предизвика дискомфорт. Съвсем нормални въпроси за осемгодишна връзка с такива проблеми, че трябва да се търси специалист за двойки.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 18:58 от EmmaT

# 257
  • София
Именно, опасна, но точна. Предлагането на брак е важно. Осем години не го правиш, а тя сероятно го чака. Ако не си представяш тази жена като съпруга и майка, защо я държиш в шах, а не я пуснеш?

# 258
Otus, ти какво искаш с тази жена.... да сте вечни гаджета ли. То е възможно, но на определена възраст и при определени обстоятелства. Вие явно не отговаряте на условията за това.

# 259
ПП да кажем така: ако се разделя с нея, пак няма да имам брак и деца. Защо това да е по-добре?
По-добре за кого? Ако се разделите, ТЯ може да има брак и деца.
Знаеш ли какво? Мъжът ми наскоро ми каза "Да те обичам, значи да искам да си добре, на теб да ти е добре". Капиш?

# 260
Авторе, по колко време седиш при майка си и защо не се разделите с приятелката ти след като очевидно няма да се жените и да си имате деца?

По половин ден седя.
А другото - не знам какво да кажа, тъй като не разбирам защо липсата на брак и деца трябва да е причина за раздяла. Тук може да забием в съвсем друга посока, а няма смисъл.

ПП да кажем така: ако се разделя с нея, пак няма да имам брак и деца. Защо това да е по-добре?

А защо мислиш само за себе си, на тебе как ще ти е по-добре? Нали сте двойка, или не?

Ти влезе тук и ни зададе въпрос, значи можеш да чуеш и отговора. Както виждаш опасната посока води натам - връзката ти е безперспективна за приятелката ти и я подлудява. Както много жени в този форум тя търси проблема в свекървата, а проблемът е в тебе.

# 261

Ти влезе тук и ни зададе въпрос, значи можеш да чуеш и отговора. Както виждаш опасната посока води натам - връзката ти е безперспективна за приятелката ти и я подлудява. Както много жени в този форум тя търси проблема в свекървата, а проблемът е в тебе.

Тя иска от мен да ходя на психолог, който да ме откаже от майка ми. Не виждам какво общо има това с брак и деца. Ако, хипотетично, се "откажа" от майка си, това няма да ни направи по-годни за родители. Аз смятам и двама ни за негодни, но по причини, които нямат нищо общо с привързаност към нашите родители.

# 262
А тя знае ли, че я смяташ за негодна и че с теб няма да има нито брак, нито деца? Ама така, да си ѝ го казал честно и ясно в очите?

# 263
Заради аудиторията тук, не че задължително има връзка с проблема, какво сте говорили за развитие на отношенията ви? Брак, дете, ипотека?
Принципно е възможно това, което ти казват тук, в това да се корени проблема, но лично мен дълбоко ме съмнява.

# 264

Тя иска от мен да ходя на психолог, който да ме откаже от майка ми. Не виждам какво общо има това с брак и деца. Ако, хипотетично, се "откажа" от майка си, това няма да ни направи по-годни за родители. Аз смятам и двама ни за негодни, но по причини, които нямат нищо общо с привързаност към нашите родители.

Това го кажи на приятелката си, за да е наясно, че не връзката ти с майка ти пречи  на отношенията ви да се развиват и няма смисъл да те праща на психолог, а да реши дали ще остане с теб при това положение.

# 265
  • София
Може жената да мисли, че нещо майка му му говори срещу нея, когато се срещат.

А ти искаш ли изобщо да се ожениш за нея или просто в момента ти е удобна?

# 266
Ти я смяташ за негодна за майка, а тя какво мисли за себе си?
Не изглежда като майка ти да е големият ѝ проблем.

# 267
  • Пловдив
Авторе, по колко време седиш при майка си и защо не се разделите с приятелката ти след като очевидно няма да се жените и да си имате деца?

По половин ден седя.
Пич, половин ден всяка седмица, при само два дни почивни... честно казано и аз ще съм недоволна.

# 268
Ти я смяташ за негодна за майка, а тя какво мисли за себе си?
Не изглежда като майка ти да е големият ѝ проблем.

Тя смята, че с раждането ангажиментите по детето приключват. След това то ще порасне по някакъв вълшебен начин, който не изисква нейното участие. Това би ме направило де факто самотен родител, а аз не искам.

# 269
Ти не искаш брак и деца - ок, твоя воля, хората са различни. Като не искаш - не искаш. Но приятелката ти какво иска и очаква, говорили ли сте за това? Ако сте се разбрали, че виждате бъдещето по един и същи начин - няма драма, но ако момичето е с очаквания за нещо, което никога няма да се случи...тогава изобщо не е ок. Разберете се за тези неща и не си губете взаимно времето, ако сте на различен акъл.

Общи условия

Активация на акаунт