Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 383
  • 442
  •   1
Отговори
# 240
Ще се опитам да отговоря.

Има ли причина да не харесва майка ти?
След като не я харесва, защо не ходиш сам при майка ти?

Аз не виждам причина. Сам ходя. Не ги карам да се виждат, преди съм опитвал – на кино, на празници да сме заедно – но напрежението се усеща и спрях.
Ако говоря с майка си по телефона, реакцията е мръщене и „Офф, пак ли майка ти...“. Затова гледам да го правя незабелязано, което пък води до „С кого говориш, криеш ли нещо?“

Защо е такава реакцията й и какви са й доводите? Или приятелката ти е чалната, или има причини, заради които е с такова отношение към майка ти.

Доводите й са, че не било нормално да се виждам с майка си толкова често, тя трябвало сама да се оправя. Това значело, че съм поставял майка си преди нея. Да припомня - става дума за веднъж в седмицата. А веднъж се скарахме, защото на майка ми й се стопи щепселът на каната за вода и аз минах след работа да го сменя (и с това трябвало сама да се оправя).

8 години са немалък период от време. Защо за тях не се е превърнала в съпруга и майка на детето/децата ви?

Ами те верно за 8 години нищо не са направили - ни брак, ни дете. Но авторът никакъв го няма, за да даде повече информация.

Ако човек не е в състояние да отглежда дете, трябва да е сам и да няма връзка ли?

Психологът не е рефер, пак да напиша. Той няма да отсъди кой е крив, кой е прав, и да издаде нареждане изгубилият спора да се промени в угода на другия.

А тя е убедена, че точно така трябва да стане – понеже сам не осъзнавам, психологът да ми покаже колко греша и да ме вразуми.

Авторе, няма ли да дадеш повече подробности? Майката уж прекрасна, тогава защо приятелката е настроена така негативно? Все трябва да има някаква причина, едва ли е просто ей така - за спорта. И това за борбата за внимание са глупости - някакви важни факти се прикриват.

За спорта е, или по-точно, за принципа – не може да обръщам внимание на някой друг, само на нея. Няма факти, които да се прикриват.

Защото ревнува. Защото иска да я измести.

Според мен е това.

От прочетеното и аз нищо не видях. Общи приказки, избягване на конкретика... Което ме кара да се съмнявам в твърденията на автора, че той и майка му са толкова бели и добри.

Добре, съмнявайте се Simple Smile

# 241
Добре де, виждаш майка си веднъж в седмицата, ама колко време стоиш при нея? Няколко часа, цял ден, целия уикенд?

# 242
  • София
 И осем години "да не стоиш сам", та това ли?

# 243
Otus,
бЕгай от тоя нарцис, докато е с време. Тая е токсична, та токсична и ще ти отрови живота.

# 244
От така написаното остава усещането, че проблемите са между вас двамата - примерно тя чака развитие на връзката, което така и не идва - но за по-лесно посочва за виновник майка ти.

# 245
  • София
За спорта е, или по-точно, за принципа – не може да обръщам внимание на някой друг, само на нея. Няма факти, които да се прикриват.

И какво те държи 8 години при такава жена? Ако наистина до това опират нещата, няма оправдание да не се разделиш с нея.

А за стоенето, не е въпросът колко прекарва с мама, а колко с приятелката. Ако например 50% от свободното време е за мама, нормално да се дразни половинката.

На мен също продължава да ми е интересно какво развитие претърпя тази връзка за 8 години, кога започна недоволството и защо толкова време се търпи и от двете страни.

# 246
Защото ревнува. Защото иска да я измести. Защото не я харесва. Защото има какво да крие и се страхува майката да не я усети. Може да си мисли, че майката е против да се оженят и приятелката да истерясва. Има сто хиляди женски причини да не я харесва. И най-важната - "защото така".

Само търсите под вола теле,  все нещо трябва да не им е наред на отношенията майки-синове, за да сте доволни!
Как само се разподскача. Човек ще помисли, че се гаджето на сина ти напира да те измести. Не е като да не сме чували за майки обсебени от златните си яйца. Особено, ако яйцата за мъжки.

# 247
Предполагам, че връзката продължава от негова страна за да има приятелка и да не е сам, а от нейна - очевидно чака развитие на връзката и си е нарочила майката като причина, че такова няма. Поне това подозирам аз.

Авторе,  приятелката ти не е права да изисква да не помагаш на майка ти - естествено, че ще смениш щепсела и всичко останало, но и ти помисли дали не губиш времето на тая жена, която вероятно иска по-друг тип връзка.

# 248
  • София
Вярно, и аз се замислих сега като видях за осемте години. Какво правите заедно осем години? Кое е това, което те задържа във връзка с жена, която все е на въпреки за майка ти?

# 249
  • Варна
Ами тогава си търсиш друго яйце, не се опитваш да скъсаш връзката родител - дете . Грях е. Винаги съм смятала че един мъж както се грижи за родителите си , така  ще се грижи и за семейството си. Ако е готов да се откаже от родителите си , значи със същата лекота ще изостави и семейството си. За какво ми е такъв мъж?

# 250
  • София
Не винаги е така, обаче. Понякога е родителите за сметка на семейството.

# 251
Няма друга кандидатка вероятно, затова е с настоящата.

# 252
Авторе, по колко време седиш при майка си и защо не се разделите с приятелката ти след като очевидно няма да се жените и да си имате деца?

# 253
Авторе, по колко време седиш при майка си и защо не се разделите с приятелката ти след като очевидно няма да се жените и да си имате деца?

По половин ден седя.
А другото - не знам какво да кажа, тъй като не разбирам защо липсата на брак и деца трябва да е причина за раздяла. Тук може да забием в съвсем друга посока, а няма смисъл.

ПП да кажем така: ако се разделя с нея, пак няма да имам брак и деца. Защо това да е по-добре?

# 254
  • София
Защото досега щяхте да се ожените или поне да й предложиш и да роди. Жените се изнервят, когато са във висящо положение години наред. А щом не си й предложил, сигурно не си особено навит за цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт