Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 389
  • 442
  •   1
Отговори
# 225
Пише, че са се разболели на морето и е трябвало да си тръгнат на четвъртия ден. Случват се такива работи.
Преди няколко месеца писах как в деня преди да пътуваме за Франция детето се разболя. Четох, че форумските стандарти са "няма тън-мън, здрави-болни ще пътуват и ще се обогатяват по музеи", но ние си останахме вкъщи. И през ум не ми е минало, че мъжът ми може да направи скандал за провалено пътуване.

# 226
  • София
Или приятелката е луда, или е докарана до лудост. И двете са възможни, но липсват ключови детайли да си отговорим кое от двете е по-вероятно. Липсата на детайли е съмнителна, както и това, че 8 години връзката не търпи развитие отвъд "приятелката ми". Така или иначе, щом се е стигнало до такива скандали и ултиматуми, явно нещата си плачат за прекратяване. 8 години, дори и безплодни, са много време обаче, и трудно се взема такова решение. Авторът добре да помисли дали приятелката няма основание. Ако не, да прекратява агонията и на двамата.

# 227
Авторът беше написал, че приятелката му е ок да ходи при мама, ако тя си е организирала излизане с приятели. Тоест, всеки уикенд момичето няма гадже и трябва да си измисля занимания сама, с известни ограничения, щото все пак е във връзка. Ами не, не е ок, бих го пратила на психолог много преди да изтекат осем години. При мама се ходи на празници и когато мама има нужда да ѝ се помогне, (което ще съсипе всякакво бъдеще на синчето, ако се случва всяка седмица).

# 228
  • Бургас
Да, сигурно мацката е платила екскурзията и сега е загубила парите... 🤣
Вероятно да. И резервацията е всъщонст е пропаднала, защото не са му дали отпуск, понеже не се е обадил, защото е бил в майка си и е забравил!

Янтра, не всико е пари. А, ако има риск при пътуване, резервиаш на по - висока цена, но с опция за отказ, без “глоби”.
При нас парите са общи. Не ги губи милуту, двамата ги губим.
А, ако се кекна болна и той ми ревне, че е дал едни пари…кво мило ще ми стане. За парите му ще пусна сълза.

Но, да. Не е изключено тя да е платила, до е прецакал от глупост пршмерно.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 08:48 от MeMyselfI

# 229
Не знам да има такова правило - да се ходи само по празници. Кога се ходи зависи от желанието и необходимостта. За мен веднъж в седмицата е минимума, за друг може да е максимум  един път в година. За съжаление или авторът и приятелката му имат коренно различно виждане по въпроса, или има други обстоятелства, за които той упорито мълчи - например неприязън между двете, скандали и разправии.

# 230
  • Бургас
Само заради условията, че може да ходи при майка си, ако жена му е с приятелки, аз мисля, че е точно заради подялбата на свободното му от работа време. При семейство без деца за мен това е прекалено много.

# 231
Дяволът е в детайлите, но е добре тези детайли да ги сподели, ако желае, авторът, а не ние да си ги съчиняваме и напасваме с тезите.

# 232
..
С приятелката ми сме във връзка на приливи и отливи от 8 години. Тя не харесва майка ми и винаги е недоволна, когато прекарвам време с нея. Единствено няма против, ако по същото време ще ходи някъде с приятели, без мен.
Аз съм единствено дете, майка ми ме отгледа сама. Тя и сега е съвсем сама, няма друг близък човек освен мен. Тази година се пенсионира. В България това означава не почивка, а че човек се превръща в социално слаб. Разбира се, че й помагам, и искам да го правя. Живеем в един град и се виждаме веднъж седмично.
Неприязънта на приятелката ми към майка ми си тлееше, но се стараехме да я тушираме. До миналия месец.

Тогава отидохме на дълго чакано море (след скандал заради това, че на мен не ми дадоха отпуск по-рано). Трябваше да останем десетина дни, но и двамата се разболяхме и се наложи да си тръгнем на четвъртия ден; почивката пропадна.

След като се върнахме, тя ми постави ултиматум да намеря психолог, когото да посещавам, за да ме промени, така че да не бъда повече привързан към майка си. Твърди, че в противен случай ще влезе в лудница, защото не може повече така.

Чувствам се точно между чука и наковалнята, както пише по-нагоре в темата...
Така описано, не става ясно каква е връзката между провалената почивка на морето и привързаността към майката, та приятелката поставя ултиматуми.
Не става ясно през годините защо са били отливите. Все заради привързаност към майката, или има други причини.
Интересно, че приятелката казва как не може повече така и ще влезе в лудница, вместо да каже, че те зарязва.

Определено сте за психолог на двойки, защото има много неща неизказани между вас. Или изказани, но неразбрани или неприемливи?

# 233
Не е нужно да е чак болезнена привързаността към майката, че да дразни. Достатъчно е да подбереш неподходящ ден от седмицата и да се задържаш по за дълго и ето ти предпоставка за изстиване на отношенията с гаджето. Била съм жена в подобен тип връзка. Пак така  - майка-пенсионерка - вечно оплакваща се за нещо, отчаяна от живота итн. пенсионерски неволи. Интересно, че през това време болна не е била и някакви неотложни спешни нужди. Търсеше си вниманието жената.  Напълно разбирах желанието на синът да я вижда, ходила съм много пъти и аз. Ама...всяка събота от 8 сутринта като започна да ми ходи и да ми се връща в 6-7 вечерта...докато аз шетам из къщи, готвя, че даже и с приятелки да изляза, докато все пак очаквам да имам някакви моменти с приятни изживявания с него през това време, започнах да ставам малко по малко видимо раздразнителна. На психолог не съм го пращала, но обратно при мама - да. Но според мен, както и авторът не разбира, така и въпросния ми тогавашен партньор не разбра, че аз към майка му не изпитвам негативни емоции, а само към начина, по който е решил да засвидетелства привързаността си, пренебрегвайки мен през и без това малкото свободно време, което има.
Аз също съм привързана към родителите си, но поне докато са здрави все още, избирам да ги виждам тогава, когато не смятам, че крада от времето си със ММ и детето.

# 234
Ами ние се опитваме да разгадаем какво е искал да каже авторът, а авторът тактично си трае.

# 235
  • София
Авторе, няма ли да дадеш повече подробности? Майката уж прекрасна, тогава защо приятелката е настроена така негативно? Все трябва да има някаква причина, едва ли е просто ей така - за спорта. И това за борбата за внимание са глупости - някакви важни факти се прикриват.

Защото ревнува. Защото иска да я измести. Защото не я харесва. Защото има какво да крие и се страхува майката да не я усети. Може да си мисли, че майката е против да се оженят и приятелката да истерясва. Има сто хиляди женски причини да не я харесва. И най-важната - "защото така".

Само търсите под вола теле,  все нещо трябва да не им е наред на отношенията майки-синове, за да сте доволни!

# 236
А може пък да си има причина. Нито аз знам, нито ти. Гадаем.

# 237
  • София
Ами ние се опитваме да разгадаем какво е искал да каже авторът, а авторът тактично си трае.
Същото си мислех.
Може да се виждат веднъж седмично, но да дава отчет за деня им по няколко пъти на ден (имах конкретен пример пред себе си за такива отношения и гаджето му да е съвсем права да се сърди), а може да се виждат веднъж седмично и да се чуват няколко пъти седмично, без да дава отчет за деня им, отношенията с майка му да са напълно нормални и гаджето му да е наистина лудо (и това съм го виждала). Обаче това мълчание е странно.

# 238
  • София
Да, може и причината да е, че мацката е проклета. Има и такива жени - може да са хубави, но са проклети.

# 239
  • София
Точно. Може гаджето да е проклето, може майката "добронамерено" или добронамерено да се бърка... Авторът упорито не вижда въпросите към него.

Общи условия

Активация на акаунт