Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 417
  • 442
  •   1
Отговори
# 210
В свекървенските теми винаги свекървите са някви чудовища- ама така безпричинно мрази и прави мизерии на снахата. Ма хубаво де, ама тия свекърви някога са били снахи, пък снахите някога ще бъдат свекърви. Как така едните винаги са бели, другите черни?
Ясно, че същите мизерии може да прави и снахата, безпричинно да мрази майката на мъжа си и да иска да го откъсне от него. Патологии са някви тва, напълно възможни и при двете страни, така че може и да е както казва колегата.

# 211
  • Бургас
Мен пък този потребител ми е ясно слънце изгряло - аз колко съм добър - ще ида на психолог, мама колко е добра - на мравката път прави, моята тръгнала да падладява и аз не знам защо?!? Мир да е, ще ида, ще ида…
Сдъвкан и изплют ще е накрая.
Като чуя за приливи и отливи, 0 развитие и условия и ми щръкват всички налични косми.  Само приливи и отливи ми стигат. Ако са гарнирани и с няколко почивки е чудо.
Да ти се сърдят, че не си могъл да си изтеглиш отпуската? Сериозно ли?
Като иде на психолог, ако е читав психолога връзка няма да има след това.
Даже не фокусирам на свекървенско - снахи глупостите. Надраснала съм ги много отдавна.
Да следиш свободното време на някого, телефона и да поставяш условия върху тях не е ОК.

# 212
  • София
Ако държиш да си лафиш с мама по час през час - не живееш с гаджето, а с нея, просто е.

Да следиш свободно време и разговори е диагноза. Нечия Wink

# 213
Патологии са някви тва, напълно възможни и при двете страни, така че може и да е както казва колегата.
Абе много предпазливо го дава колегата, и твърде обобщено, а обобщенията са субективни. Ние обаче от стари кози ярета и знаем че дяволите са в детайлите. Не ми говори колко добър е един човек, кажи ми какво добро е направил, аз ще преценя добро ли е.

# 214
  • Бургас
Ако държиш да си лафиш с мама по час през час - не живееш с гаджето, а с нея, просто е.

Да следиш свободно време и разговори е диагноза. Нечия Wink
На мен това ми е ясно, но това са крайности.

От прочетеното аз не видях дамата да е карана да общува с майка му. Нито, че човека чука лафче за по час ежедневно.
Ок е той да ходи при майка му, ако тя има някаква работа. Също се вижда, че не е ок, ако не може да си вземе отпуска в определени дни.
Това, че ти вадиш някакви крайни изводи от нищото, само за да оправдаеш нечие поведение не ги прави валидни.

Да, следенето на свободно време, подслушване на разговори и т.н за мен са недопустими за нормален и здрав индивид.
Иначе казано, ако седна да слухтя дали мъжа ми говори с майка си(или кой да е) и да му смятам свободното време мога да се пиша пълна кукувица. Имам си по - приятни занимания.

# 215
  • София
От прочетеното и аз нищо не видях. Общи приказки, избягване на конкретика... Което ме кара да се съмнявам в твърденията на автора, че той и майка му са толкова бели и добри.

# 216
  • София
Четете между редовете, де.

# 217
В тези теми има камара детайли които не се съобщават от публикуващите. Ако просто не са му дали отпуска когато е искал и гаджето му чука сол на главата това не е окей. Обаче ако тя му е казала преди половин година да се обади да си пусне молба и не знам какви там подробности има около отпуските, а той се е назландисвал и накрая не е успял да се вреди, тогава гаджето съвсем справедливо може да се пени. Мислиш ли че тия детали ще ти бъдат предоставени за да можеш да направиш преценка?

# 218
  • Бургас
От прочетеното и аз нищо не видях. Общи приказки, избягване на конкретика... Което ме кара да се съмнявам в твърденията на автора, че той и майка му са толкова бели и добри.
Той не казва, че са добри и бели, а че се чувства притиснат. Че му е неприятно.
Очевидно не само заради войната на жена му и майка му, а и заради други неща. Не е нужно да е бял и добър, за да се чувства притиснат и нещастен от това.

# 219
  • София
Очевидно не само заради войната на жена му и майка му, а и заради други неща. Не е нужно да е бял и добър, за да се чувства притиснат и нещастен от това.
Тогаз не ходиш на психолог, а на бракоразводен адвокат. А, да, не са женени - шассс вратата.

Голяма стъкмистика е, върнах се да го прочета пак.

# 220
  • Бургас
Тогаз не ходиш на психолог, а на бракоразводен адвокат. А, да, не са женени - шассс вратата.

Голяма стъкмистика е, върнах се да го прочета пак.
Тъй де, но до шляс вратата минаваш през хиляда и един въпроса. Терзания и т.н Не се раждаме научени как се шляскат врати. Особено когато сме объркани.
Ако милото ме прати на психолог защото тази година прецаках с отпуската си две седмици в Италия хич няма да ми е хубаво. Прецаках ги. В последния момент. Той каза, че и вкъщи може да ме обича колкото в Италия, а тя нямало да избяга. Няма да ходя на психолог. Там е тънката разлика. Не те мачкат, а ти подават ръка.

# 221
  • София
Той не казва, че са добри и бели,...
Напротив, казва. Пиша от тел. и ми е трудно с цитатите, но в единия пост пише майка му колко била добронамерена и съобразяваща се (преразказвам по памет),  пише защо според него гаджето му се държи така, но никъде не пише какво е нейното обяснение. За мен това е странно. Или обяснението й не му изнася и затова не го пише или въобще не е говорил с нея.

# 222
  • Бургас
Ми може майка му да е добра и мила жена. Обаче да не се пуска от него. Все едно ми е. Той е писал повече за други проблеми.
На мен лично това ми направи по - малко впечатление от приливи и отливи и драмата с отпуската. Двете ми говорят за контролиращ партньор, което не е гут. Да бистрим коя има повече право да го контролира ли? Върховна глупост би било.

Общо взето даже не виждам някаква конкретика за чист проблем с връзката снаха - свекърва в постовете му. И се чудя защо баш в тази тема е писал.

ПП: сега видях, че е писал, че се вижда с майка си веднъж седмично. Не ми се вижда някакво свръх виждане и т.н не е като да виси по цял ден при жената. Нямат деца, за да нужен и на тях. Вероятно не е при майка си и по цял ден.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 23:44 от MeMyselfI

# 223
  • Пловдив
Тъй де, но до шляс вратата минаваш през хиляда и един въпроса. Терзания и т.н Не се раждаме научени как се шляскат врати. Особено когато сме объркани.
Ако милото ме прати на психолог защото тази година прецаках с отпуската си две седмици в Италия хич няма да ми е хубаво. Прецаках ги. В последния момент. Той каза, че и вкъщи може да ме обича колкото в Италия, а тя нямало да избяга. Няма да ходя на психолог. Там е тънката разлика. Не те мачкат, а ти подават ръка.
Така де, ама ако Милото ти е вложил няколко хиляди за резервации в Италия, които няма да му върнат и ти си прецакала отпуската от глупост.....  И аз ще вдигам скандали ще пращам на психолог. Хич няма да съм склонна да подкрепя. Дявола е в детайлите.

# 224
Да, сигурно мацката е платила екскурзията и сега е загубила парите... 🤣

Общи условия

Активация на акаунт