Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 30 867
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • SF
Здравейте,

Имам въпрос: Има ли в тази карта указания за това, че човекът ще остане сам?

Скрит текст:

Има указания, но няма да гадаем сега. Човекът трябва да си направи консултация и да се изяснят някои причини. С този Юпитер управител на 5 дом, може пък да се забавлява да обикаля купоните и да скача от връзка във връзка.
Това може да дава и усещането за голяма самота и недооцененост. А може и да е голяма тръпка. Юпитер си е "у дома" и дава много възможности. Може връзките му да приключват внезапно, по неясни за него причини и това да го мъчи, да го прави неуверен, неспокоен, човек с комплекси, но може и да търси точно това - като си постигне целта и хайде на нова. Юпитер прави опозиция на управителя на 7 дом, ако часът на раждане е точен.
Но това е гадаене. Няма много смисъл от това да се пусне карта на непознат индивид и ние да се упражняваме в разтълкуването й, да подозираме какво е искал да каже авторът й. Цяла вселена стои зад картата.
Простичко казано - указания има. Щом се задава този въпрос, значи картата "работи".
Но съм виждала карти с повече указания и хората не са сами. Много са популярни сред противоположния пол. С по 3 брака са. Това не знам дали е успокояващо за всеки.

# 601
А някой срещал ли е какво влияние оказва Регулус на Десцендент в наталната карта?

Кралските звезди не дават задължително слава, просперитет и успех.
Техните ефекти на първо място зависят от ранга на хороскопа и от средата, в която се ражда човек.
Едно е Тръмп с Регулус на Асцендента, друго е някой роден в обикновено семейство в провинциално градче. Изявата и ефектите ще са различни.

Щом Регулус залязва, това на теория би могло да даде и такива характеристики при брачния партньор. Ако хороскопът дава указания за брак.А това вече не се определя по неподвижни звезди.

Сред повечето астролози е прието да се гледат неподвижните звезди по проста зодиакална проекция, но някои са извън еклиптиката и са твърде далеч от Асцендента /или Десцендента/, макар че на пръв поглед се намират близо до изгряващия/залязващия градус. Това се гледа със специализиран астрономически софт или с по-професионални астрологични програми, които имат такъв модул. Масово астролози от модерната школа отчитат всички звезди по проста зодиакална проекция, а повечето от тях може въобще да нямат никакво влияние върху хороскопа – намират се извън еклиптиката и са със слаб магнитуд. Регулус не е сред тях, казвам го информативно.

# 602
  • earth
Може ли повече информация? Каква е тази карта?

Няма такава карта, тъй като това не е астрология.

Това е научна астрология.

Не съм виждал такива карти, но аз отскоро се занимавам с тази тема, така че може и да има. По принцип тази информация (която е от значение за връзките ви) може да се получи и по други начини, но те не са астрологични.

# 603
Това не е научна астрология, а повече прилича на астрономия с елементи на астрофизика.
Казвам го като човек, който се занимава със сериозна, може да се каже и научна астрология, която има и наблюдателен характер.

В рускоезичните среди съм попадала на какви ли не нововъведения, тъй да ги наречем... имаше и квантова астрология, и векторна астрология... Те отчитат гравитационни влияния и други подобни елементи. Тази "астрология" обаче няма практическо приложение по всички най-важни направления – натална, прогностична, хорарна, елективна, синастрична и т.н. Не съм видяла нито един от тях да може правилно да разчете една карта.

В класическата астрология няма такива елементи. Тя отчита скоростта на планетите, техните отклонения от еклиптиката, а не гравитационни и вълнови влияния. Модерната психологическа астрология нищо не отчита – само планета в знак, планета в дом, планета в аспект. Тук наистина не може да се говори за никаква научност.

# 604
Здравейте, при поставен хорарен въпрос дали лицето обича питащия, как тълкувате Нептун в 7д и като У7, дали означава самозаблуждение и идеализиране, или дълбока  емоционална връзка при липсва на уточняващ аспект? Как се тълкува управителят на1 дом, Меркурий,  в 4 в случая? Добър морал, чувствителност, връзка със семейството? Какво отношение има? Меркурий, ако не греша, е и в тригон с асцендента?
Възможно е да имам грешки в питането си, начинаещ съм, за което се извинявам.
Ще бъда много благодарна, ако някой ме насочи.

# 605
В случая Меркурий е в 5ти знак и на броени градуси от върха на 5ти дом (не в 4ти), така че може да показва за какво мисли питащият. За квезита, т.е. човека, от когото се интересувате, отговаря Юпитер. Няма приемане с Меркурий, има освен това разходяща квадратура между двата сигнификатора, което би могло да говори и за някакво напрежение, довело до задаване на този въпрос. Но като цяло картата, според мен, дава признаци за нерадикалност, ако я гледаме за бъдещо развитие. Или неяснота.

Хорарните карти не се четат като натални, има съвсем други правила за разглеждане.

# 606
Здравейте, извинявам се, че се включвам с въпрос но ми се случи нещо много странно вчера и сега си погледнах транзитите в наталната карта и се втрещих. Снощи излязох на първа среща с мъж, с когото си писах в интернет от 5 дни.Обаче още като го видях усетих нещо към него.Като че ли усещане,че той е бъдещия ми партньор.Имаше много романтика, подари ми роза...Не знам,преди малко погледнах наталната карта с транзитите, новолунието ми е в точен съвпад с натална Венера.
Та въпроса ми е това ли е влюбването от пръв поглед?

# 607
Sotis, фактът, че няма приемане с Меркурий, както и квадратурата, за която споменавате, може ли навежда все пак към отговор не? Или, поради нерадикалност, не мога да направя конкретни изводи?
Благодаря Ви много за насоките, определено ще потърся повече след разяснението. Допълвам: вярно ли е, че предимно не се включват Уран, Нептун и Плутон в анализите, от правилата, за които споменахте?

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 01:05 от Анонимен

# 608

В рускоезичните среди съм попадала на какви ли не нововъведения, тъй да ги наречем... имаше и квантова астрология, и векторна астрология... Те отчитат гравитационни влияния и други подобни елементи. Тази "астрология" обаче няма практическо приложение по всички най-важни направления – натална, прогностична, хорарна, елективна, синастрична и т.н. Не съм видяла нито един от тях да може правилно да разчете една карта.

Добре, но ако трябва да разсъждаваме какво е научното обяснение за това, че астрологията работи, не би ли следвало именно гравитацията на планетите или магнитното им поле или нещо подобно да се окаже причината? Винаги така съм си го представяла. 🙄

# 609
  • SF
Sotis, не обръщай внимание. Положението е малко тралала.

# 610
Добре, но ако трябва да разсъждаваме какво е научното обяснение за това, че астрологията работи, не би ли следвало именно гравитацията на планетите или магнитното им поле или нещо подобно да се окаже причината? Винаги така съм си го представяла. 🙄

Планетите не са само материални обекти с физически характеристики – от гледна точка на астрологията. В древността са ги разглеждали като еманации на определени божества и техните духовни енергии. В астрологията не се отчитат неща от астрофизиката. По тази логика би следвало да ни влияят черните дупки и къртичините в Космоса, а незнайно защо работим само с планетите от Слънчевата система. Дори влиянието на неподвижните звезди е вторично – и не влияят всички те, а по-ярките. И винаги е по-силно влиянието на видими обекти.

# 611
Здравейте,
Може ли който е преживял Уранова опозиция да сподели как му се е отразила. Може да не е само от Уран, но при моя приятел тези години бяха доста тежки в здравословно отношение, загуби и близки и вероятно това доста му промени светогледа. При сестра ми пък като че ли не виждам някакво фрапиращо влияние. Сега леко ме е страх, защото и аз навлизам в този период.

# 612
Аз от миналата година съм в някаква здравословна фаза. Голямо чудо видях, и още не съм се стабилизирала. Моята астро ми каза, че прогресиращият Марс ми е дошъл на куспидата на 6 дом, по нейни наблюдения той може да даде такива ефекти. Откъм транзити, точно възвръщане на възлите, южният в 1 дом (тялото). Но моето впечатление е, че транзитите се използват повече в психологическата астрология и нямат толкова предиктивна сила (по скромни познания).

# 613
Моята Уранова опозиция ще е точна след няколко месеца, поне доколкото мога да изчисля. Но вече точно година и един месец ми се разказва играта, с нови и нови неща.

# 614
  • SF
В астрологията се отчитат орбисите на аспектите. Движението на тежките планети е много бавно и транзитите са продължителни. След като след няколко месеца аспектът ще е точен, значи вече е "в орбис". При 1 градус влиянието е възможно да се усеща (и съм почти сигурна, че подава сигнали, но това може да го потвърди само нативът). При "късмет" ще хванеш и негово ретроградно движение и ще премине 3 пъти през точката в натала.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 09:55 от Esmee

Общи условия

Активация на акаунт