Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 30 863
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Есме, точно преди година и месец започнаха нещата. Следващата точка /по усет/ беше миналият ноември, направо не ми се мисли при точната опозиция какво ме чака. И ретрограден ще го хвана, да, позна Simple Smile Точно три пъти тази и другата година ще е според този калкулатор, който намерих.

# 616
  • SF
Ти сега не чакай апокалипсис. Може да си купиш нова кола, може да започнеш нещо ново, което в момента не планираш да започваш.

# 617
Ами, аз вече останах внезапно без работа. Още по-внезапно започнах нещо тотално ново. Минавам през няколко кризи, освен това /емоционални + пременопауза, та е забавно/. Та, освен да чакам къща и кола, друго не ми остава Simple Smile

# 618
  • SF
Писах в съседната тема. Уран притиска със срокове, не дава време за осъзнаване и иска да покажем креативност, способност да се справяме. Ключовата дума е "внезапно", така че да нямаш много време да го премислиш и измислиш.
Това е онази криза на средната възраст, в която след 15-годишен брак, в която мъжът си намира една по-млада и по-руса, тегли кредит за спортна бърза кола, изненадва всички, разочарова всички, побърква шефа си, заплашва с напускане... Но решава, че достатъчно е давал, давал и сега е време да се погрижи за себе си, защото половината от пътя е изминат и остава по-скучната и по-тихата половина. Гледали сте такива филми, имали сте такива примери. Simple Smile

# 619
Ами, аз вече останах внезапно без работа. Още по-внезапно започнах нещо тотално ново. Минавам през няколко кризи, освен това /емоционални + пременопауза, та е забавно/. Та, освен да чакам къща и кола, друго не ми остава Simple Smile

Може да не съм права, но май Уран по-често взима, отколкото дава. Това го казвам от опита си досега, знам, че не трябва да се правят обобщения и се надявам да не е така занапред.

# 620
Кафе, по същото време в същият дом ми е и транзитен Юпитер. Там едно от много неща, които пише е - Laughing A new home or new car is possible now. Та, затова се хванах за думите на Есме за къщата и колата Simple Smile

# 621
Аз цял живот имам да се уча с Уран във 2 натален дом. Той е и управител на Слънчо, който пък управлява МЦ. И моят Юпитер е съвпад Слънце. По характер и поведение съм последователна и методична, стремя се към стабилност, и въпреки това винаги съм сменяла работа при непредсказуеми обстоятелства. Разклатят се нещата изневиделица и никакво логическо действие за повишаване на клалификация или тактика не сработва. Седя и чакам и освен да гледам как всичко се разпада извън всякаква логика и последователност, нищо не мога да направя. И хоп от нищото се появява някаква неочаквана възможност, която буквално ме спасява и освобождава от нагнетена обстановка. Предния път преди да напусна ме питаха "е от небето ли ти дойде тая нова работа". И аз им отговорих да Simple Smile Та астроложката все ми натяква да се откажа от представата за някаква нормална логична последователност, че ако планирам да стигна до някаква набелязана точка на развитие на работа, да търся традиционните пътища като квалификации и тн,ч. Ами да подходя като в увеселителен парк - избирам или да крещя от ужас, че съм с главата надолу откъм доходи, или да се отпусна и да осъзная, че съм на скоростно влакче и е нормално да не знам кога и накъде ще завие... Мдам лесно е да се каже...

# 622
Vaychka, въобще не исках да ти спихна ентусиазма, стискам палци да ти е на нов дом Grinning Просто всеки си бае за това, което му е накриво, та и аз така Simple Smile

# 623
Sotis, фактът, че няма приемане с Меркурий, както и квадратурата, за която споменавате, може ли навежда все пак към отговор не? Или, поради нерадикалност, не мога да направя конкретни изводи?
Благодаря Ви много за насоките, определено ще потърся повече след разяснението. Допълвам: вярно ли е, че предимно не се включват Уран, Нептун и Плутон в анализите, от правилата, за които споменахте?

Цитат
при поставен въпрос дали лицето обич питащия

Всъщност това е изначалният хорарен въпрос и търсим отговор на него.

По принцип, поне в традицията е прието так, питащият е длъжен да даде кратко описание на казуса.
Най-малкото във връзка ли сте, приключила ли е или още сте само на ниво флирт и харесване.
Не знам, може би в модерната хорарна така се гадае, но традиционната не работи с налучкване.

За мен също така е важно да направя проверка по часовия управител, а тук данните са скрити. Астрологът работи с данни, сам строи карта и ползва допълнителни методи, не само "по картинка".

Не питате за развитие на връзката (а има ли в момента връзка?), питате какво изпитва лицето Х към Вас. И хорарът дава указания за положението на нещата, каквото е към момента на задаване на въпроса.

При неясно формулиран въпрос или объркване от страна на питащия картата може да излезе нерадикална.

Транссатурновите планети не се включват в класическата схема. Хорарът е традиционна техника. Някои ги ползват като допълнителни фактори, но те не са сигнификатори на нищо. Важно е да се отбележат Фортуна и часовият управител вместо Хирон и Лилит, които са абсолютно непотребни в такива карти. Транссатурновите планети не могат да бъдат и часови управители, тъй като не участват в традиционните аналитични схеми – Халдейския ред и т.н.

# 624
По мои наблюдения Уран Урановата опозиция е своеобразен крайъгълен камък, кръстопът, силен трансформиращ период. При някои може да е по- бурен, рязък и болезнен, при други по- щадящ, но във всички случаи е белязана с много силен заряд, кардинална промяна, нов път, зашеметяващи преживявания. Винаги има събитие, което поставя личността на ново стъпало. За да се прецени от какъв характер ще е събитието, трява да се разгледа внимателно наталната карта.
В зависимост от аспектите, засегнатите домовете, силата на Уран, на асцендента и на  хороскопа като цяло , а също и от постиженията и живота на индивида до момента, би могло да се каже областа на " взрива". При някои е ново семейство, поява на изтърсаче, при други е нова професия и / или емиграция, при трети е сблъсък с внезапна смърт, може да е започване на ново обучение и занимания в областта на астрология, космически науки, компютърни технологии. Примерите са безброй.

# 625
Sotis, направих хорарния въпрос, с програмата, която Вие предпочитате, с нескрити координати. Не разкрих подробности, защото не исках да отегчавам, а и поради незнание не сметнах, че е важно. Не, не сме във връзка в момента, бяхме в близки взаимотношения, но не връзка, които развалихме, може би оттам сте и видели напрежението. Постъпи лошо. Ако причината е липсата на чувства, ще го приема с достойнство и ще продължа напред. . Информацията за трансатурновите планети и Фортуна бе полезна за мен, при нерационалност, ще имам предвид тези особености, ако задам въпроса в бъдеще отново и се опитам да намеря отговор.

# 626
Да, тези неща се уточняват предварително при хорарна консултация – във връзка ли сте, били ли сте, или просто го харесвате. Квадратурата, понеже е разходяща, говорим за нещо отминало – във Вашия случай значи се тълкува като минали отношения, в една или друга форма. А това, че Вашият сигнификатор се намира в знака на падение на неговия сигнификатор, показва, че в случая може  и да сте му обидена, да е останало неприятно чувство или разочарование. Той към Вас е неутрален – Юпитер е в знак, където Меркурий няма никакви достойнства – нито със знак плюс, нито със знак минус.

И имайки предвид, че Луната е непосредствено преди новолуние, а и след това нейните сходящи аспекти (съвпади) са с планети в падащ дом (а преди това с ъглов малефик без никакви достойнства), според мен ситуацията не търпи градивно развитие, но при акцент върху неподвижни знаци може да се проточи във времето, ако решите да упорствате и имате очаквания от този господин – да се вразуми, да съжали за стореното, да Ви потърси... Има такъв тип мъже, които не съжаляват за стореното. Те винаги са прави, независимо каква помия са забъркали и какви са ти причинили.

Всъщност коя е вярната карта? Аз съм дала тълкуване по предишната, с другата има голямо разминаване – на око преценявам, че това е разлика от един час.

ПП. В сайта астро.ком, доколкото знам, няма опция за отбелязване на часови управител, това го има в специализирани програми.

# 627
Първата, която посочих, от astroseek, исках да я възстановя в Astrodienst, и явно съм объркала точно един час, минутите мисля, бяха точно така.  Едва ли има огромно значение в този случай обаче, защото предполагам, ситуацията и в двата случая, не дава положителен отговор. Портретът на човека е такъв, какъвто го описахте,  не се и извини. Знам, че много хора са така, не очаквах извинение, а да видя има ли емоция към мен, мисля, че разбрах отговора. Благодаря Ви много!

# 628
Здравейте, пак съм аз с моите чуденки за любовта от пръв поглед...Сега се оказа,че с въпросния мъж имаме съвпад Вертекс - южен възел и Десцендент - Хирон. Това връзка от минал живот ли означава?
Ще съм много благодарна ако някой погледне синастрията ни и се включи.

# 629
  • earth
Да, това е връзка от миналия ви живот. Обаче картата не показва дали сте били хора или животни (и какви точно животни) в този минал живот. Някои твърдят, че е възможно да сме били дори извънземни в предишни животи.

Общи условия

Активация на акаунт