Астрология - 22 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 30 850
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Да, по съвпада на Вертекс с ЮЛВ не мога да кажа каква точно е била връзката от минал живот, но имаме още един. Съвпад Слънце с ЮЛВ не е ли връзка баща - дете?

# 631
Имам въпрос към астроложките в тази група- какви програми ползвате , освен Астроком ? 
Искам да си изтегля програма , която да сменя времето /дните и часовете лесно на същата страница ,където е картата  ,без да се налага да се излиза от тази страница/

# 632
Доколко според вас има влияние събитията, които се случват непосредствено на деня на соларното завръщане, за предстоящата година? Тежи ли повече соларът от други фактори в събитиен и в психологически план?

# 633
  • SF
Как ще ти се отразяват събитията, гледай предимно в прогресивната карта. Соларът е само един от методите за прогностика. Комбинира се с останалите карти. Сам по себе си дава информация, но тя трябва да се потвърди поне от още 2 метода.
Ти с кои карти сравняваш тежестта му?

# 634
Аз в момента не си гледам карти. Чакам да отида при моята астроложка. Просто много, много драматични неща се случват около този РД, и не бих искала да е отпечатък...

# 635
  • SF
Понеже попита дали соларът тежи повече, имах предвид - повече от кое?
Вероятно тези събития ги имаш по транзити. Вероятно могат да се видят и по прогресии, и по дирекции.
Може би искаш да питаш дали ако има неприятна ситуация на Рождения ти ден, означава, че цялата година ще ти е трудна - не. От астрологична гледна точка, денят не бележи годината. Да, сигурно соларът ти показва по-труден период в момента, но така не мога да гадая.

# 636
Тежи ли повече соларът от други фактори в събитиен и в психологически план?

Соларът е прогностична техника, няма нищо общо с психологията.
Но никога не се използва изолирано, разглежда се в комбинация с други прогностични методи.

Има йерархия на прогностичните методи, соларът не е на първо място, транзитите пък са на последно.
Но тъй като в модерната астрология прогностичните техники са в пъти по-малко на брой, тази йерархия не се спазва.

Как работи Вашата астроложка, вече няма как да зная. )))

# 637
Как работи, ами аз си ходя за солар, но тя гледа много други неща. Виждам, че сте много запозната, но все пак не бъркайте нейната компетенция с начина, по който аз съм задала въпрос, за мен с годините тя се е доказала многократно. Беше много събитиен и тежък рожден ден и лично ме интересуваше да добия някаква представа, доколко да очаквам цялата година да е такава, чисто за някакво мое си успокоение, докато съм вътре в събитията и докато дойде момент да ми погледнат картите.

# 638
Защо транзитите да са на последно ? При мен си работят и то много точно заковават на дни. Но преди това е гледано и прогресии и дирекции.

# 639
Защо транзитите да са на последно ? При мен си работят и то много точно заковават на дни. Но преди това е гледано и прогресии и дирекции.

С транзити, прогресии и дирекции - само това - работят астропсихолозите. Някои дори с дирекции не могат. Поради простата причина, че не познават други техники. Модерната астрология е доста орязана откъм техники, затова използват само това, което е останало. Плюс различен вид възвратни карти.

Имаше един ефект – мисля, че беше ефектът на Форер. Става въпрос за силата на самовнушението. Като се случи някое събитие, човек си мисли, че то идва от някой транзит, а фактически по други методи е показано в хороскопа, транзитът само го "заковава". И то не всеки транзит, а на планета, която е активна през годината или периода, тоест е хронократор. Тук само ще отбележа, че Уран, Нептун и Плутон не могат никога да бъдат хронократори, техните транзити са вторични.

Цитат

Как работи, ами аз си ходя за солар, но тя гледа много други неща. Виждам, че сте много запозната, но все пак не бъркайте нейната компетенция с начина, по който аз съм задала въпрос, за мен с годините тя се е доказала многократно.

Тъй като съм много добре запозната как работи масовката профи астролози, мога да правя коментари как си правят прогнозите и въз основа на какви методи. Няма как да зная обаче при кого Вие сте се консултирала. Предполагам, щом колежката се е доказала със своите прогнози през годините, не претупва нещата и използва различни техники. Но както казах, съвременната астрология не предлага кой знае какъв избор от такива техники.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 14:41 от Sotis

# 640
Извинявам се, че съм толкова директна, но последната реплика прозвуча доста арогантно. Едно е да кажете, че съветвате да се имат предвид техниките на астролога, и да "образовате" форумците, друго е да твърдите, че познавате пряко и си позволявате да оцените ниско работата на неясно какъв брой астролози има само в София, или дори в интернет вече отвъд локацията.

# 641
  • София
Spring Blossom хубаво е да не изпадате в крайности и да се доверявате единствено и само на казаното, от който и да е астролог, и да приемате буквално пророчески всички думи.
Когато не търпите съвети и мнения от непознати,просто не ги питайте.

# 642
Нека да звучи арогантно – длъжна съм да информирам хората, които ходят "на солар", че това не е изолиран метод. А относно това дали познавам колко на брой астролози има само в София – не, не е нужно дори да зная (в България вече имаме по един астролог на глава от населението, затова положението е трагично), достатъчно е да съм запозната с методологията на съвременната  астрологична школа, на която повечето от тях са привърженици. А тази школа съм изучила из основи още в началото, преди да премина към други. Което ми дава всички основания да правя такива твърдения относно методите и техниките, които колегите използват. Поради простата причина, че познавам техния методологичен апарат. Доколкото ми е известно, все още не са измислили нищо ново – обикновено вземат нещо старо и го преработват, но с вече изгубени важни детайли. )))

Все пак имам и наблюдения върху немалко практикуващи колеги и техните изяви. Както в моята група за профита, така и извън нея. И на тази база мога да направя заключение кой какви и колко методи използва, какво и колко знае. Те дори в мунданните си прогнози дават елементарна обосновка или не представят никаква. Е, верно, че са адресирани към обикновения незапознат човек, но все пак не е свободно съчинение.

В случая не критикувам Вашия консултант, тъй като не го и познавам. Темата за астролозите (отзиви, впечатления, защита и критики) не е тук, има една друга във форума. Тук обсъждаме общи астрологични въпроси, включително и работната методология.

Цитат
Когато не търпите съвети и мнения от непознати,просто не ги питайте.

Току виж сред въпросните непознати сте се заговорили с професионално практикуващ астролог с около четвърт век опит. ))

# 643
Аз получих вече отговор на моя въпрос от Есме, това беше включване, с което ми се приписват неверни обстоятелства, като ново 20 - да приемам 1:1 всичко казано от астролог като пророчество? Астрологът би следвало да бъде и на съответната духовна висота и дори да преценява нивото и дълбочината на и терпретацията според човека, който стои насреща, и да има разбирането, че всеки намира такива хора, които резонират с моментното му излъчване, и в това няма по-способни и по-неспособни, още повече наизуст оценени като такива, това са понятия на илюзията на дуалността.

# 644
За жалост много малко астролози у нас, особено сред по-известни и популярни гурута, са на нужната духовна висота – не само не могат да оценят духовното ниво на консултирания, а и своето собствено. Не ги слушайте как говорят за Дънов, това не ги определя като духовни човеци, нито е достатъчно. ))

Впрочем, в модерната западна астрология няма никакви техники за оценка на духовното ниво.
Говори се за така наречените проработки/преработки/отработки, но те повече имат връзка с психологията на личността, отколкото с инструментариума за оценка на еволюционното ниво и пътя на Душата.
Това, от своя страна, затруднява прочита на хороскопа, тъй като астрологът не може да определи със сигурност какъв ще е изборът на човека в една или друга житейска ситуация. Донякъде вземането на важни решения може да се влияе от вродения темперамент, но това не е достатъчен фактор. Дори ако се оцени менталността на човека, на ниво Душа трудно могат да се видят истинските мотиви, от които е воден.

Общи условия

Активация на акаунт