УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 703
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 510
Хайде, моля, да не ми изопачавате думите. Никъде не съм писала заради нисък амх да се ходи в Турция.
Естествено, че всичко е комплексно, индивидуално, всеки решава за себе си, според многото изследвания и консултации.

# 511
  • до най-прекрасния мъж
Дадохте съвет при намален резерв и 30 + директно да се насочват към Турция. А това далеч не е задължително. Затова и реакцията е такава. Разбира се, че всеки споделя своя опит и е доволен от мястото, където е успял. Турция далеч не е евтин вариант и далеч не е достъпен за всички. В БГ все още има добри специалисти, въпросът е да попаднеш на тях. Аз си изгубих 3 години в Ню Лайф, но има много бебета заченати успешно там. Така че, една консултация никога не е излишна.
Здравейте, може ли да препоръчате репродуктивен специалист в Пловдив?Направихме доста изследвания-спермограма,  яйчников резерв, фоликулометрия, АМХ, пролактин,  прогестерон,  цветна снимка за проходимост на тръбите. При доктора при който бяхме(репродуктивен специалист е) последния път ясно ни казаха да търсим друг.  Никакви обяснения,  нито какви варианти имаме за по-нататък. Не очаквахме такова отношение и сега не знаем към кой да се насочим. Моля,  да ни препоръчате. Предварително благодаря!
Здравейте! Аз не намерих, но ако резервът е намален и сте на 30+, препоръчвам да преминете директно към Турция.

# 512
Точно така - давам съвет и споделям моя опит, а не задължавам, както постоянно го разчитате.
На мен в България ми е по-скъпо ....
С най-добри чувства спирам този безсмислен спор.

# 513
Уан, да не си бременна, какви са тези вълнения, успокой се! Естествено, че никой никого не задължава, задължителни са само данъците в тоя живот, всичко друго е по желание. Никакъв спор не водим, а си дискутираме. Ти посъветва директно в Турция да се ходи, ми ние пък мислим, че може и да не се ходи. Блу Ейнджъл ти го каза съвсем културно и цивилизовано, но ти май от културно и цивилизовано не разбираш, да?! Аз първият ти пост го разчетох като съвет към момичето, който определих като прибързан. Само че явно искаш да налагаш мнение, че и се сърдиш за капак.

# 514
Здравейте. Преди 4 години раждах нормално в Селена при д-р Минев и останах изключително доволна. Разбрах, че той вече не преглежда там. Някой знае ли дали пак следи бременност и дали се ангажира с израждане?

# 515
Доколкото разбрах всичко си е както преди, единствено прегледите са в новия му кабинет на Любен Каравелов. Обадете му се и попитайте, за да не ви подведа без да искам. Информацията ми е от позната, аз все още не съм го посещавала на новото място.

# 516
Освен новото място за прегледи на Д-р Минев има промяна е в провеждането на ин витро процедурите,които се извършват в Ню лайф,останалите интервенции раждания,операции са в Селена.

# 517
На мен ми предстои раждането при доктор Минев, в момента изражда в Селена, но за напред ще се мести в Пълмед. Някакво оборудване чакат за там и ако не е март, то април. От него го знам това, понеже при мен положението беше на кантар дали Селена или Пълмед, просто каза, че не е готов с преместването.

# 518
Това с Пълмед не е добра новина. Три пъти съм се сблъсквала с болницата и две крайно негативни мнения имам за там.

# 519
Явно е доста разочарован от Селена щом такова кардинално преместване се случва около него.
Как е Пълмед, като родилно отделение? Имат ли неонатология?

# 520
Не зная. Не съм се интересувала. Предполагам и да не са добре нещата, ще ги оправят. Др.Минев няма да позволи посредственост, прекалено добър професионалист е. Разочарована съм от ендокринология и кардиология, само хирурзите мога да похваля. Това от мои сблъсъци с тази болница.

# 521
До колкото знам много са оправили като цяло отделенията в Пълмед. Нямам лични наблюдения, а и за раждане няма и да имам. Но важен е лекаря, ако ми беше казал там-там отивам. Щом чакат ново оборудване, силно се надявам да означава, че ще го подобрят. В последно време като казвах на познати, че може би там ще раждам, всеки ми казваше, че е по добре от Селена, има много недоволни от там в последно време. За мен е важен доктора, другото ще го изтърпя за някой ден...

# 522
  • до най-прекрасния мъж
Очакваше се Минев да направи подобен ход, но определено Пълмед не е с нищо по-добра от Селена в момента. Неонатология и да има, не е на нивото на Селена. Другата добра неонатология от най-високо ниво е в Св. Георги.
С АГ отделението на Пълмед имам единствен сблъсък по повод ЦС, за която ме насочиха от Ню Лайф. Толкова съм им бясна, че ми изгубиха три години и хиляди левове, че за Ню Лайф повече не искам и да чуя. Едните не направили снимката като хората, другите не я погледнали изобщо, дълга история. Явно ще им ползва базата, а логично е щом се свързва с Ню Лайф да се премести да оперира и изражда в Пълмед.

# 523
Неонатология имат, но дали има специалисти в него не знам. Може и да е важно кой води раждането/ извършва ЦС, но пък съвсем не по-малко важно е кой ще полага грижи за бебенцата след това, особено ако недай си Боже имат нужда от специлизирани медицински грижи.

# 524
Преди вече две години , когато аз раждах в Селена , малко след мен етърва ми роди в Пълмед заради по-ниската цена . Беше пик на Ковид и разликата между двете болници беше огромна . При нас бяха забранени всякакви посещения и контакти с външни лица . Съпругът ми видя бебето през стъкло и чак на изписването се срещнахме на живо . В Пълмед ги пускаха в отделението с техните си дрехи , имаха само маски . Това беше първото нещо , което ми направи впечатление . Тя не беше доволна нито като база , нито като грижи . Не съм чувала да имат неонатология , или поне не добра . Педиатрия , да .
Отделно имам наблюдения върху ревматологията им . Беше на много ниско ниво като състояние на отделението . Подпухнали тавани , влага и следи от дъжд . Дори , когато заваля стаята им се напълни с вода , още пази снимките в стария си телефон . Обаче имаше добър ревматолог . Нямаха никакъв строг режим . Всеки влиза и излиза , когато пожелае . Минава визитацията сутрин , пускат система и след това си напълно свободен да си ходиш и да се върнеш за вечерната . Беше твърде разхайтено .
Сега вече може би не е така , минало е доста време и предполагам , че са вдигнали нивото , но дори така не смятам , че могат да се конкурират със Селена .
Не знам какви са подбудите на Минев за преместването , но най-вероятно става въпрос за управленчески начала , средства и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт