УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 709
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 495
На регистратурата ни бяха посъветвали да не запазваме преглед за новороденото, защото е 'само мерене и теглене', а не сме от Пловдив.
Все пак запазихме Simple Smile
Ами - честно да ви кажа, останах доста доволна. Бяхме при д-р Пепеланов, много знае, обяснява много спокойно и подробно, съветите му са съвременни. (Личният лекар на моите деца в сравнение е ... потрес Grinning)
На някои майки и меренето и тегленето са им важни, защото имат опасения, че детето не качва.
Аз пък се притеснявах заради жълтеницата. Понякога, особено пък мамите-първескини, не могат само с поглед да преценят как протича тя. (Например - такъв преглед имаше моето първо детенце - но в друга болница - правиха й контролно измерване с билирубинометър.)
Прегледът беше на отделно място, входът 'по средата', където мисля са само детски кабинети.

# 496
Знаете ли каква е цената на ВИП стая в Селена и колко по рано трябва да се запази?

По последна информация цената за самостоятелна стая беше 180 лв/вечер. Относно срок за предварителна резервация може да попитате на регистратура.

# 497
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, които запазват часовете за преглед през сайта на Селена дали получавате някаква обратна връзка за часа ви , като например потвърждение на имейл или мобилен номер?

# 498
Здравейте! Искам да попитам тези от вас, които запазват часовете за преглед през сайта на Селена дали получавате някаква обратна връзка за часа ви , като например потвърждение на имейл или мобилен номер?

Откакто смениха системата - нищо. Аз си скрийшотвам за всеки случай екрана с потвърждението "Благодарим Ви! Вие успешно запазихте час...."
Преди всичко това излизаше в меню "предстоящи прегледи" на профила. Сега пак има подобно меню, но в него се отразяват часовете само когато съм записала по телефона.

# 499
Здравейте, може ли да препоръчате репродуктивен специалист в Пловдив?Направихме доста изследвания-спермограма,  яйчников резерв, фоликулометрия, АМХ, пролактин,  прогестерон,  цветна снимка за проходимост на тръбите. При доктора при който бяхме(репродуктивен специалист е) последния път ясно ни казаха да търсим друг.  Никакви обяснения,  нито какви варианти имаме за по-нататък. Не очаквахме такова отношение и сега не знаем към кой да се насочим. Моля,  да ни препоръчате. Предварително благодаря!

# 500
  • Пазарджик
Здравейте, може ли да препоръчате репродуктивен специалист в Пловдив?Направихме доста изследвания-спермограма,  яйчников резерв, фоликулометрия, АМХ, пролактин,  прогестерон,  цветна снимка за проходимост на тръбите. При доктора при който бяхме(репродуктивен специалист е) последния път ясно ни казаха да търсим друг.  Никакви обяснения,  нито какви варианти имаме за по-нататък. Не очаквахме такова отношение и сега не знаем към кой да се насочим. Моля,  да ни препоръчате. Предварително благодаря!
д-р Матев

# 501
Здравейте, може ли да препоръчате репродуктивен специалист в Пловдив?
...

Докато изяснявахме причината при нас, минах през двама специалисти, но някак и двата пъти се случи да не завършим нещата докрай. Миналия март по препоръка от приятелка се срещнах с д-р Ненев и в момента съм бременна в 5-ти месец. Първия път може да се стори малко рязък (мен ме бяха подготвили за това), но нито ден не съм съжалявала за избора си.
Това, което разбрах от моя опит, е, че явно трябва да намериш доктора, с когото си пасвате.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 09:10 от notamorningdew

# 502
Две приятелки успешно забременяха и имаха без никакви усложнения раждания при доктор Ставрев. Simple Smile Казват, че освен невероятен лекар, е и невероятен човек.

# 503

Ненев е страхотен специалист, но имайте предвид че е малко странен характер , ако това не е проблем за вас е страхотен . И аз минах през много лекари и много проблеми и при мен и при мъжът ми и след няколко години борба сега съм бременна в 13 г.с и продължавам да се следя при него и съм много доволна

# 504
Здравейте! Аз не намерих, но ако резервът е намален и сте на 30+, препоръчвам да преминете директно към Турция.

# 505
  • до най-прекрасния мъж
Не е задължително да се насочват към Турция. С АМХ 1.4, на 38 г забременях от първи опит инвитро при д-р Ангел Ставрев. Много зависи какъв точно е проблемът. При всички тези изследвания трябва да е ясно горе-долу за какво става въпрос. Въпреки ограничения яйчников резерв и само 7 Ф, имахме 5 оплодени и 4 замразени успешно. При първи ЗЕТ на 2 3-дневни 1 се захвана и дъщеря ми е вече на 1.2 г. Така че, шанс има. Доколкото разбирам, не са правени асистирани процедури до момента, а единствено изследвания.

# 506
Това е алтернативата им.

Купих от този витамин К1 и ще му дам на 30 ден 20 капки.
Някой знае ли как се дават, направо с лъжичка в устата на гладно ли или се слагат в кърма/АМ?

# 507
Купих от този витамин К1 и ще му дам на 30 ден 20 капки.
Някой знае ли как се дават, направо с лъжичка в устата на гладно ли или се слагат в кърма/АМ?

Не съм използвала този вид капки, но на нас ни бяха казали директно в устата на бебето.

# 508
Не е задължително да се насочват към Турция. С АМХ 1.4, на 38 г забременях от първи опит инвитро при д-р Ангел Ставрев. Много зависи какъв точно е проблемът. При всички тези изследвания трябва да е ясно горе-долу за какво става въпрос. Въпреки ограничения яйчников резерв и само 7 Ф, имахме 5 оплодени и 4 замразени успешно. При първи ЗЕТ на 2 3-дневни 1 се захвана и дъщеря ми е вече на 1.2 г. Така че, шанс има. Доколкото разбирам, не са правени асистирани процедури до момента, а единствено изследвания.
Абсолютно никой не задължавам, а споделям моето мнение.
Много се радвам за вас! Това Амх и броят фоликули при тази възраст са добре. Някои нямаме този късмет.
Била съм при д-р Ставрев и други, и според изследванията сме взели нашето решение.
Снимката ми от Селена се оказа с грешна диагноза. Една ненужна операция щеше да намали още и без това малкия резерв.
Всеки решава според състоянието си. Успех на всички! 🍀

# 509
Това АМХ много се преекспонира. Реално, дори и да е много нисък, едно парченце яйчник стига и един фоликул, за да се оплоди. Повече от един не е нужен. Това в идеалния случай, разбира се, когато всичко друго е Ок. Аз, когато забременях на 31, АМХ ми беше на долна граница, а забременях естествено без много месеци опити (но преди това имах други проблеми и изгубих доста месеци, докато ги решавам).

С нисък АМХ директно в Турция ми се струва леко пресилен съвет. За донорски яйцеклетки през Кипър може би да, но чак за нисък АМХ, айде, айде...

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 00:54 от Yst_89

Общи условия

Активация на акаунт