УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 594
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 930
Здравейте ,искам да попитам за момичетата вече раждали там носихте ли си вилица,лъжица или ви дават от там ?

# 931
Здравейте ,искам да попитам за момичетата вече раждали там носихте ли си вилица,лъжица или ви дават от там ?
В момента съм тук, в отделение Патологична бременност обаче. Тук носят всички прибори. Храната е хубава, за обяд има и плод, има диспенсър с вода на коридора и може да си наливаш по всяко време.  Дават нощница, превръзки, а дрехи не са необходими. Носете си бельо, чорапи, чехли, лични хигиенни консумативи(четка, паста за зъби, четка за коса).

# 932
Изключително доволна съм от раждането си в Селена!
От детска стая са изклютелно любезни и отзивчиви, никъде другаде няма такова отношение. Вдигат веднага телефона и помагат с каквото могат. Симпатични млади момичета са, винаги на разположение, обясняват и показват. Имат си и момче, предполагам студент, който също е много любезен и възпитан. Помогна ми, когато бебето ми не се събуждаше за хранене. Обясни ми, че при повечето деца се получава така, и го нахрани без да го буди.
Неонатолозите минават всяка сутрин, дават информация за детето, и също са отворени за въпроси. И аз се сблъсках с чужденките. Говорят някакъв развален руско-български, но те само носят мляко, памперси и други консумативи. Не можеха да отговарят на въпросите ми, но винаги можех да звънна на детска стая. Веднага се вдига от българин и ти се отговаря
Не разбирам негативните ви коментари, явно не сте се сблъсквали с реалността в останалите болници, особено държавните. Там постоянно някой вика кряка, идват студенти да те правят на маймуна, преслушват, опипват, разпитват, все едно си жив макет.
Останах много доволна, за пореден път благодаря за грижите и отзивчивостта!

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 13:37 от Mimi99

# 933
Мисля, че си плащаме достатъчно, за да не се сблъскваме с реалността в държавните болници.
Само затова ли си направи профил?

От детска стая са изклютелно любезни и отзивчиви, никъде другаде няма такова отношение. Вдигат веднага телефона и помагат с каквото могат. Симпатични млади момичета са, винаги на разположение, обясняват и показват. Имат си и момче, предполагам студент по медицина, който също е много любезен и възпитан. Помогна ми, когато бебето ми не се събуждаше за хранене. Обясни ми, че при повечето деца се получава така, и го нахрани без да го буди.
Неонатолозите минават всяка сутрин, дават информация за детето, и също са отворени за въпроси. И аз се сблъсках с чужденките. Говорят някакъв развален руско-български, но те само носят мляко, памперси и други консумативи. Не можеха да отговарят на въпросите ми, но винаги можех да звънна на детска стая. Веднага се вдига от българин и ти се отговаря
Не разбирам негативните ви коментари, явно не сте се сблъсквали с реалността в останалите болници, особено държавните. Там постоянно някой вика кряка, идват студенти да те правят на маймуна, преслушват, опипват, разпитват, все едно си жив макет.

# 934
Мисля, че получаваме това, за което си плащаме. Поне при мен беше така.
Не отидох със заблуда, че ще имам личен асистент, който да е неотлъчно до мен и да следи всяко наше движение (мое и на бебчо). Това все пак е болница, а не луксозен курорт. Съжалявам, ако сте имали различно преживяване.
Не мисля, че е релевантно кога и защо съм си направила профил.

# 935
  • до най-прекрасния мъж
SonyaB, болницата си има предостатъчно пациентки, едва ли имат нужда някой да им прави реклама, както се опитвате да намекнете.
По отношение на държавните болници, там също си плащаш, за да получиш отношение и някаква помощ, иначе си жив загинал. В последните години по стечение на обстоятелствата съм се сблъсквала и с частни, и с държавни болници. Разликата е от тук до небето.

# 936
От детска стая са изклютелно любезни и отзивчиви, никъде другаде няма такова отношение. Вдигат веднага телефона и помагат с каквото могат. Симпатични млади момичета са, винаги на разположение, обясняват и показват. Имат си и момче, предполагам студент, който също е много любезен и възпитан. Помогна ми, когато бебето ми не се събуждаше за хранене. Обясни ми, че при повечето деца се получава така, и го нахрани без да го буди.
Моето мнение съвпада с вашето. Преди 8 години родих първото си дете в болница Тракия, Стара Загора. Мога да кажа категорично, че отношението на акушерките остави дълбок негативен отпечатък и до днес, развалиха ми първата среща с детето. Няма да навлизам в детайли, но помня всички. През 2022 родих второто си дете и може би съдбата ме насочи към Селена, останах изключително впечатлена от добрите условия и приличното отношение (особено на момичетата от детска стая). Разбира се, има и трески за дялане, но на фона на това, което преживях в Тракия- просто Селена е на светлинни години по всички параграфи. Сега съм бременна за трети път и със сигурност ще предпочета Селена за раждане.

# 937
Родих преди две седмици в Селена . Ако моя АГ не израждаше там не бих избрала тази болница . Лично мнение,но поне на мен акушерките на етажа не успяха да ми хваната венозен съд и три пъти ми сменяха абоката ,докато накрая на третия ден и аз и те се отказахме . За неговорящите български в детска стая служители даже няма и да коментирам .
Др Боев 😁 И при мен дойде в деня на изписване да ми каже как при приема съм била с висок пулс (какво чудо ,при силна емоция ми се е ускорил пулса 😁). Чу ме първо др Георгиева и силно притеснена извика др Боев ,който се беше настанил удобно на съседното легло . Според двамата се чува трети тон при преслушване на сърцето . Медицинско лице съм и ми е пределно ясно ,че трети тон е нормален при хора под 30г, бременни жени и др . Реших да им спестя знанията си ,усмихнах се любезно ,взех дадения от тях лист ,както и датата за прегледа и още при прибирането в нас се обадих на регистратура да си го отменя 🙂
Благодаря за споделеното. Бихте ли казали при кой лекар точно се следите и раждахте? Аз тепърва ще си избирам лекар.

# 938
И на мен ми е интересно при кой лекар се следите.
Насочила съм се към др Борис Стоилов ,но все още съм в дилема

# 939
Бях при др Борислав Иванов

Родих преди две седмици в Селена . Ако моя АГ не израждаше там не бих избрала тази болница . Лично мнение,но поне на мен акушерките на етажа не успяха да ми хваната венозен съд и три пъти ми сменяха абоката ,докато накрая на третия ден и аз и те се отказахме . За неговорящите български в детска стая служители даже няма и да коментирам .
Др Боев 😁 И при мен дойде в деня на изписване да ми каже как при приема съм била с висок пулс (какво чудо ,при силна емоция ми се е ускорил пулса 😁). Чу ме първо др Георгиева и силно притеснена извика др Боев ,който се беше настанил удобно на съседното легло . Според двамата се чува трети тон при преслушване на сърцето . Медицинско лице съм и ми е пределно ясно ,че трети тон е нормален при хора под 30г, бременни жени и др . Реших да им спестя знанията си ,усмихнах се любезно ,взех дадения от тях лист ,както и датата за прегледа и още при прибирането в нас се обадих на регистратура да си го отменя 🙂
Благодаря за споделеното. Бихте ли казали при кой лекар точно се следите и раждахте? Аз тепърва ще си избирам лекар.

# 940
И аз бях при Борислав Иванов. За мен той е уникален лекар, бих направила същия избор и при следващи деца, живот и здраве. Има много жени, които се следят при него, но винаги обръща внимание. Колко пъти съм му писала в неделя вечер с въпроси и отговаря веднага (без да съм очаквала). Също от непланираното секцио съм доволна, въпреки че исках естествено и даже с него правихме упражнения за раждане, но се наложи.

Само това с натискането на корема в Селена не знам дали на всички го правят, при мен беше ад, но може би е било наложително.

# 941
Аз пък имам чувството, че дори и да се готвите с д-р Борислав Иванов за естествено раждане, в крайна сметка нещата се обръщат все за секцио.. Той си е специалист в това, сякаш не му се изчаква и занимава и секциото си му е приоритет. Иначе е прекрасен, спор няма, но върл привърженик на този метод.

# 942
Не знам, мен ме изчака 8 дни преносване. Нямах никакво разкритие и контракции, мисля, че беше добро решение. Вие какво имате предвид?

# 943
Да, може би във вашия случай да. Имам предвид, че винаги първо агитира за секцио и посочва позитивните страни, докато за естественото раждане - само негативи. Секциото за него е по-удобно, планирано. На това бях свидетел аз и останах с такива впечатления.

# 944
На мен пък като започнахме да говорим за раждане първо започна да ми изброява плюсовете на естественото раждане. Аз го прекъснах и му казах ,че искам секцио . В крайна сметка и да не исках бебето си остана седалищно до края и така или иначе щеше да се наложи .
Две мои приятелки родиха естествено при него ,никакъв натиск не е имало за секцио .

Общи условия

Активация на акаунт