УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 800
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 435
Витамин Д след 20тия ден и ни го изписаха на прегледа след раждането, другият вариант е ЛЛ на детето.

Витамин К не са ни изписвали, аз ги бях питала дали е необходимо, те ми казаха, че са дали нужното количество.

# 436
hintt, в самата епикриза пишеше, че задължително се дава втора доза Витамин К. Предписа ни го и неонатолог. Моят съвет е да се обадите да попитате.

# 437
Благодаря  ви момичета, ако правилно  разбирам от отговорите ви вит. К се дава още в родилното и след това предписват или не втори път да се даде. Слвд 2 дни ще можем да вземем и готовите документи, че на изписването не бяха готови.

# 438
И на нас нищо не ни казаха за витамин Д и К, но после видях в епикризата на бебето, че са му дали на първи и трети ден и препоръка да се даде и на 30-и ден. А витамин Д ни изписа педиатърката от 20-и ден.
Здравейте, нас ни изписаха от болницата и за бебенцето дадоха рецепта само за спирт и на А дерма кремче за пъпчето и Био Амика като започнат колики.
На вас изписаха ли витамин Д и К, че се притеснявам, че на нас не са?

# 439
Аз изрично бях питала неонатоложката и каза, че са дали нужното количество и да не даваме повече. Педиатърката нищо не спомена и остана така

# 440
  • Асеновград
И аз не съм давала допълнително вит К защото нямаше никъде по аптеките. Вит Д ни изписа педиатърката не помня от кога, сигурно и ние сме давали след 20-тия ден. Вигантол-а най-добре се усвоявал за знаете. Аз първоначално бях с ойлесен но бяхме на частно при един много добър педиатър който каза че най добре се усвоява Вигантола.

От безплатния преглед се възползвахме само от 1-ия, и то го записахме в деня на изписването на задния вход, там ни казаха да си запишем час.

И на мен ми се искаше да съм сама в стая и бебчето да е постоянно при мен, а го взех чак последната вечер, за което съжелявам сега, не че е станало нещо но като слязох да го взема и видях колко много бебета плачат защото нямат персонал да хи нахранят навреме така ми стана жал.. така че ако можете вземете си ги при вас и през ноща и си ги хранете вие, никой няма да трепери така над бебечето ви както вие, дори и наполовина, те са свикнали така, само две ръце имат и тях ги разбирам, но само две момичета нощна смяна е прекалено малко... те ги къпеха до 9:30 а трябваше да са яли в 9... и половината бебебта плачеха от глад явно, едно новородено не реве за друго.😁 А и няма нищо по хубаво в тези първи мигове живот да сте заедно и бебчето да е при единственото нещо което познава- МАМА!

# 441
Здравейте, гледах едно видео с лекция от Селената, където акушерката обясни, че при нормално раждане дават веднага бебето да си го гушнеш и даже ви правили снимки. Може ли да споделите дали е така?

# 442
Трябва да си заплатите за ВИП стая + допълнително да плащате за легло за него, за да спи при вас. Това е Simple Smile

А татковците може ли да ни посещават в стаята? Има ли вариант ако си запазя самостоятелна стая той да е при мен постоянно ?

А относно упойката при секцио -пълна или спинална е по добре, имаме ли право на избор?

# 443
Здравейте, гледах едно видео с лекция от Селената, където акушерката обясни, че при нормално раждане дават веднага бебето да си го гушнеш и даже ви правили снимки. Може ли да споделите дали е така?
Здравейте,
така е . Преди разждането , коагто влизате и ви качват на магарето, си давате телефона на сестрата и тя снима вас и детето.

# 444
  • до най-прекрасния мъж
При секцио процедират по същия начин. Сестрата взема телефона и прави снимки на раждането и после дават да си видиш бебето за малко, като също те снимат. Аз чак като ми прати ММ снимки на беба, видях, че имам снимки от раждането. Не очаквах, но и аз си бях  доста притеснена, че стана неочаквано.

# 445
Моя телефон беше на леглото в предродилна , веднага след като бебето се роди , доктора го донесе и той снима целия процес . Сниман е още на първата минута на масата с пъпната връв , на кантара , как режат първата връв , прегледа от педиатърката и след това вече завит в мен . Не се бяхме уговаряли предварително и приятно се изненадах , че направи такива кадри . Да не кажа и , че никога не бях виждала как изглежда току що родено бебе с всички екстри . Хем ми беше трето раждане , но докато си на магарето и довършват работата по теб , нямаш възможност за чак такова наблюдение . Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 12:34 от *Мери*

# 446
Моя телефон беше на леглото в предродилна , веднага след като бебето се роди , доктора го донесе и той снима целия процес . Сниман е още на първата минута на масата с пъпната връв , на кантара , как режат първата връв , прегледа от педиатърката и след това вече завит в мен . Не се бяхме уговаряли предварително и приятно се изненадах , че направи такива кадри . Да не кажа и , че никога не бях виждала как изглежда току що родено бебе с всички екстри . Хем ми беше трето раждане , но докато си на магарето и довършват работата по теб , нямаш възможност за чак такова наблюдение . Simple Smile

Еха, това в изключително готино. Браво, кой е този доктор?

# 447
Милена , доктор Матев .

# 448
  • Пловдив
Телефонът ми беше на леглото в предродилна и честно казано, в този момент хич не се сетих да кажа на някой да снима. Бебето тъкмо се роди и видях точно главната акушерка как ми е взела телефона и снима. Имам снимки като ми го дадоха веднага след раждането, после от масата, още с пъпната връв, после измит и облечен и накрая пак как го гушкам. Като ме преместиха в следродилна си ги разгледах снимките и толкова мило ми стана. Незабравим спомен е 😊

# 449
Момичета в епикризата ви видях, че имам написани 2 дати за преглед  след раждането.
Самите прегледи какво представляват, с ехограф ли гледат матката и изобщо  струва ли си да ходя до там?

Общи условия

Активация на акаунт