УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 24

• 97 585
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 585
Година и малко си е остаряла информация.Приятелката ми ако четете ражда там и през 2020г.От тогава до сега няма нищо общо.Какво не разбирате Вие защитниците на "Великата Селена"?А след като за Вас е нормално да Ви носят млякото за бебето студено и то ледено , за други не е.И точно защото й е второ детенце е изключитилно наясно,как може да се предотврати въпросното надиране,но никой там не го е еня как се облича новородено
Нищо фрапиращо не виждам аз. Бебето може да се наака или напикае секунди след като е сменено, още повече новородено. Млякото не е вряло, нормално е да изстине малко или много докато го занесат в стаята. А бебетата си драскат сами лицето, защото си раждат с орлови нокти и Вашата приятелка трябва да го знае, щом й е второ детенце.
За украинките не мога да коментирам, едва ли са заменили целия персонал за година и малко, когато аз раждах.

# 586
Като не искате да ви носят млякото студено- кърмете. Условията, отношението и грижите в Селена са прекрасни. Неонатологията е много добра, ако не дай си боже нещо има на бебето, може да сте сигурни че ще се погрижат за него. На който не му харесва да ходи да ражда в държавна болница.

# 587
  • до най-прекрасния мъж
Бебетата ги вземат за по два часа сутрин и вечер, в останалото време са си при майките. Да му сложи ръкавички и готово. Повечето ромпъри, с които ги обличат, си имат вградени, ако няма, то струват дребни левчета. То пък голяма драма за няколко драскотини.
Като е ледено млякото, тя уста няма ли, да помоли да й го стоплят. Боже, за какви дреболии се правят драми. Това не е хотел, а болница. Важни са лекарите, които се грижат за здравето на майките и бебетата и за нивото на неонатологията, другото са прищевки.

# 588
Истината сигурно е по средата, някъде между "пълен леш" и "най-прекрасната прекраснотия". Не разбирам защо на някого трябва да му се обяснява че не е разбрал как самият той се е почувствал и всъщност е било чудесно/ужасно. Не може ли да се споделят мнения, пък четящите ще си преценят кое как им звучи? (реторичен въпрос...)
Като не искате да ви носят млякото студено- кърмете.
Това е ненужно грубо. Не всяка жена може да закърми бебето си, дори и да иска.

# 589
Истината сигурно е по средата, някъде между "пълен леш" и "най-прекрасната прекраснотия". Не разбирам защо на някого трябва да му се обяснява че не е разбрал как самият той се е почувствал и всъщност е било чудесно/ужасно. Не може ли да се споделят мнения, пък четящите ще си преценят кое как им звучи? (реторичен въпрос...)

Не виждам нико грубо, нова е естествен процес. Сега друг е въпросът, ако не ви се ,,занимава,, да кърмите.

# 590
See breeze, тук става дума за нещо различно, а именно, че една дама се регистрира СПЕЦИАЛНО, за да информира колко лоши са условията в Селена, защото ние не сме раждали там и не знаем плюсовете и минусите, и чакаме точно нея да ни сподели, при това не от собствен опит, а защото "една жена казала".
Кърменето не при всеки се получава в дългосрочен план, но поне в началото тръгват някакси нещата при добро желание в 97% от случаите. Въпреки това, не вярвам в Селена някой да откаже да стопли вода за млякото, ако е чак пък толкова изстинало вече приготвеното. Много неща се промениха след смяната на собствениците, но персоналът продължава да е безкрайно вежлив, въпреки че не могат да си вдигнат главата от работа.
Споделянето на мнения е полезно за всички, само че точно тези коментари по-нагоре на въпросната потребителка трябва да се докладват според мен.

# 591
Аз пък родих секцио преди 2 месеца и смятам, че персоналът беше много учтив. Имахме телефон, чрез който се свързвахме с акушерките за обезболяващи или друго и идваха веднага.
Жените от детска стая са от Киргизстан, наистина не говореха добре български, но се разбирахме за основните неща. Единственото, което правеха те е да ни докарват или връщат бебетата или пък да ни донесат мляко. Ако имаше нещо повече да се коментира за бебетата, идваха българки и се разбирахме с тях.
Аз не останах доволна от храната, но все пак това е болница, а не хотел, така че не е било кой знае какъв проблем за няколко дни.

# 592
Ами не губете време а се захващайте да докладвате.Имате това право.Все пак мнението ми за Селена не Ви допада.В случая не е лично мое,но това не означава,че не съм "сърбала попара" там.С цялото ми уважение към всички Ви,но да се плаща толкова скъпо и да има елементарни пропуски в обслужването и отношението е недопустимо.А Вие си се примирявайте,че това не е хотел в крайна сметка😉
See breeze, тук става дума за нещо различно, а именно, че една дама се регистрира СПЕЦИАЛНО, за да информира колко лоши са условията в Селена, защото ние не сме раждали там и не знаем плюсовете и минусите, и чакаме точно нея да ни сподели, при това не от собствен опит, а защото "една жена казала".
Кърменето не при всеки се получава в дългосрочен план, но поне в началото тръгват някакси нещата при добро желание в 97% от случаите. Въпреки това, не вярвам в Селена някой да откаже да стопли вода за млякото, ако е чак пък толкова изстинало вече приготвеното. Много неща се промениха след смяната на собствениците, но персоналът продължава да е безкрайно вежлив, въпреки че не могат да си вдигнат главата от работа.
Споделянето на мнения е полезно за всички, само че точно тези коментари по-нагоре на въпросната потребителка трябва да се докладват според мен.

# 593
  • Пловдив
Родих секцио в "Селена'-та преди почти 8 месеца.
Жените, които се грижеха за нас в отделението, правеха каквото могат по силите си и когато съм помолила за нещо (обезболяващо или да ми слагат лекарство през абокат по-бавно), не са ми отказвали.
Тогава в ДС нямаше украйнки или киргистанки или поне аз не попаднах на такива.
Въпреки многото работа, ми показаха как да сменя памперс.
Исках да присъствам на ортопедичния преглед на малката и ме извикаха.

Не ми хареса оргазнизацията покрай изписването. Един ми казва едно, втори друго и малко се изнервих.
Консултантката по кърмене беше в отпуска и нямаше заместник. Едно момиче от ДС ми показа набързо как да сложа бебето на гърда.
Не може всичко да бъде перфектно. Още повече, че работата с хора е изнервяща. Всеки иска нещо и се поставя като най-спешен пред всички останали, а не влиза в положение на персонала.

Мнението ми не е да защитавам или да упреквам, а излагам фактите така, както аз ги видях, когато имах престой в болницата.

# 594

Не виждам нико грубо, нова е естествен процес. Сега друг е въпросът, ако не ви се ,,занимава,, да кърмите.
Грубо е. Може да естествен процес и пак да не се случи, дори да ни се занимава.

# 595
Ако нещо ви притеснява по време на престоя, момичета, питайте, настоявайте.
Ако ви боли искайте обезболяващо, при въпроси  за детето - нали затова има телефона на ДС звъните и обяснявате притеснения, искате помощ.
Има визитация на педиатър, неонатолог - питате всички каквото ви интересува, дори и при въпроси за първи дни вкъщи ще ви посъветват било за количество храна, къпане, температура в помещението, пъпчето....

Има си тема за кърмене, моля обсъждайте си там кой е по-възвишен, тук няма смисъл да си нагнетяваме мързел, немарливост и тем подобни

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 16:49 от Щефи

# 596
Здравейте,
До мамите, които вече са раждали секцио в Селена, могат ли да споделят дали операцията се ивършва по метода на Щарк, тъй като е доста по-щадящ, но май не всички доктори го практикуват още. Благодаря предварително!

# 597
Не практикуват този метод, понеже след това можело да има много сраствания, тъй като вътрешните пластове не се зашиват.

# 598
Здравейте!
Интересува ме някоя мама раждала скоро в Селена дали би могла да даде актуална цена за раждане.

Здравейте, раждането все още е 1950 лв + 21 лв за Ковид тест. Аз родих точно на 11.03, така че е прясно прясно Simple Smile

# 599
За метода Щарк си е до договорка с лекаря предполагам . Няма как да се обобщи за всички , най-добре питайте лично .

Общи условия

Активация на акаунт