Колко пари месечно давате за храна?

• 28 626
  • 235
  •   1
Отговори
# 135
А, за хляб пък въобще вече не ми се дават пари. Само разни наистина по-специални питки и хлебчета взимам. Обикновен, със семена, ръжен, с маслини, с подправки - мога и у нас да си направя.

# 136
А, за хляб пък въобще вече не ми се дават пари. Само разни наистина по-специални питки и хлебчета взимам. Обикновен, със семена, ръжен, с маслини, с подправки - мога и у нас да си направя.

Доста си права, предвид и лошото качество, което се предлага в магазините. Аз бял не мога да ям по здравословни причини и само черен взимаме. Просто няма шанс да се хвана да го пека това у нас...

И ме е яд колко пари давам за едно малко бебе-хлебче... 3 лв..

Иначе го замествам с варен ориз понякога, купувам по 3-4 пакета от 1 кг. като ги пуснат на промоция.

# 137
  • София
Седмично - 25 лв кашкавал, 20 сирене, 15 масло, средно 30-50 филета, сушени меса, общо мезета, 80-150 меса и риби, 20 яйца, 50 зеленчук, 30 плод, 30 ядки и подправки, 30-50 за кисело и прясно, извара.
Правя много заготовки за оптимално готвене - лазани, топчета за супа, сварено месо, домашна вегета, тесто за пица, сосове и прочие.
Тук не са включени личните ми екстри като сирена, вино, терини от дивечови меса, фоа гра, дипове, хайвери и Котка.

Поръчвам и от ферма ангро, там отива регулярно голяма сума.

Ресторантите са уикенд задължително и през седмицата поне веднъж. И да, пубера яде три пъти по 4 пълнени чушки.

# 138
Семейство от двама възрастни и двама тийна ще ти изядат ушите, не се чуди и май.
С половин пиле ще нахраниш невекой.
О йе 😁
6 пилешки бутчета с 3 кг картофи са за вечеря... Или 1.5-2 кг гърди на скара с буркан трушия.
Иииии евентуално може да остане порция за дребната за обяд след училище...
Емиииии Синът е на 16, яде колкото мен и баща си заедно, по-висок е и от двамата и тренира през ден.
Дребната е на 10, тя също играе 2 пъти седмично и добре, че тя е засега по-скромна с хапването...
Вкъщи се яде главно месо, млечни, сирена, колбаси и филета (доста си правим и домашни)... Поне 1-3 кг сирене и кашкавал отиват на седмица и поне 5 кг месо Хляб по 1 макс на седмица, домашен на пекарната (ако врътнат по някой сандвич децата през деня, с хляб не ядем по принцип). Ииии плодове и зеленчуци на корем.
Супи и чорби никой не обича, боб, леща абсурд - това е сигурно 2 пъти годишно 🙄 Газирано и алкохол не пием, шоколадът ми е фрии и не пазаруваме особено сладки работи (ако нещо такова трябва торта, мъфини - дребното го прави)
Може би около 300-400 лв/седмица

Янтра не мога да я мисля 🥰

# 139
  • София
Аз щото нося и на двама старци разбойници често, та въртя по пет кила манджа на ядене.
Това триста грама не го разбирам.

Храненето всъщност е любов. И така обичаме ние, така се грижим, раздаваме частица от себе си. И съм мераклийка и табиетлийка и сто гладни гърла мога да нахраня. Ако искам. Ако не искам се оправят Mr. Green

# 140
Само дето ако ти е по-изтъняло портмонето, колкото и да си табиетлия, няма как да свъртиш мишелинско гурме. А аз в момента усещам портмонето си доста изтъняло. Знам, че трябва да напазарувам разни неща, които не са ми изключително спешни и поради това си намирам извинения да не ида до магазина, защото пак ще оставя 50 лв за малко и елементарни неща.

# 141
  • Great Britain
И при мен храненето е любов,ритуал,табиет.

# 142
  • София
Аз храня хора и с 20 и с 200 лв.
Пък най- обичам киселец чорба с челядинки и затова плащам лев до два.

Паста 1’90 добър бранд от Виа Тракия, сушена манатарка 5 лв за сто грама ( и за сто ястия), 250 гр гъби за 2 лв, скилидка чесън и 50 гр пармиджано и бегай, бегай това гурме за 5 лв

# 143
Усеща се много, аз съм си глезанка, обичам да хапвам и се ограничавам първо от гледна точка, че дебелея лесно. Старая се да не ям висококалорични храни, а като цяло сладко, шоколади са ми забранени така или иначе.

Много се усеща как влизаш, не купуваш нищо и излизаш с 40-50 лв на минус.

Ако си готвиш, пак да вземеш продукти вече излиза златно. Ние буквално едно и също ядем с тоя фитнес… и пак много пари.

Оня ден гледам в Била.. обикновен билков чай от мента, българска марка 2,70. Не знам каква е тая цена на чая.. взех от лидл, само защото беше 0,79. Просто за такива неща ме е яд да давам пари.
Скрит текст:

Това не е храна, но пак е нещо, което се ползва ежедневно. Стори ми се изключително скъп този душ гел!

# 144
  • София
Ами, магазини

Скрит текст:
Чист дом, безплатна доставка за София над 50 лв

За дезодорант 9 лв за Дав няма как да дам

# 145
Дезодоранти не купувам много отдавна. Да живее кристалът на дм. Купих го преди 3 или 4 години, наполовина е. Последно като му гледах цената пролетта, не беше променена за тези години - 5-6 лв.
Наистина не е храна, но пък и като пишем тук, предполагаемо не сме някакви клошари, имаме си къща и баня.

# 146
И аз съм с кристала, въобще не купувам дезодоранти. Купила съм го някога от зоя и няма свършване. По едно време бях взела литър от течния кристал - ползвах го две години.

Няма как да дам нито 10 лв за душгел, нито 9 за дезодорант.
Веднъж в месеца влизам в ремедиум, взимам витамини, душгелове, крем за лице, такива козметични неща, които се хабят, тампони, превръзки, лепенки, хранителни добавки. И така давам 100 лв наведнъж, но поне после имам запас за месеца.

# 147
  • София
От аптека не, виж какво съм дала.
С тоя кристал не се разбрах, ама никак.

# 148
  • София
Вчера в Кауфланд видях двоен пакет кори за баница близо 9 лв, тесто за мекици - по 3,80 … бутер тесто - над 8 лв пакета. Точно пък пшеница ли да нямаме, че цените са вдигнати с повече от 50% В Била дезодорантите наистина са безумно скъпи, дав рол он за по 9 лв, но в дм си стоят на 5-6 лв.

# 149
  • София
Токът и производството е скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт