Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 066
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ако става дума за Пенка Аврамова, преподавател по английски от 91 НЕГ, не сто, а двеста пъти "ЗА". Преподаваше на дъщеря ми в НЕГ по старата система, почнаха в 9 клас с английския от В2, приключиха с учебник С2. В часовете  й беше забавно, играеха Скрабъл на английски, пишеха есета по теми, интересуващи младите, участваха в конкурси по creative writing, предложи на избрани деца събеседвания с представители на  клон на американски университет в Дубай и т.н...  Две приятелки на дъщеря ми от други училища ходеха  при нея (едната на курс, може в ИЧС да е бил, не знам,  другата на уроци), взеха си безпроблемно СРЕ. Късметлии са тези, които са при нея. Малките ми дъщери, уви, не бяха.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 11:05 от пенсионирана русалка

# 136
  • Б
Хубаво е че курсовете на Аво са и онлайн. Но ни знам дали тази година ще остане време за английски. 
Има ли деца, които искат да учат в УАСГ?

# 137
  • Пловдив
Хубаво е че курсовете на Аво са и онлайн. Но ни знам дали тази година ще остане време за английски. 
Има ли деца, които искат да учат в УАСГ?
Има.
Аз не пиша, но чета всичко. Дъщеря ми иска да учи Архитектура в УАСГ. Само това и нищо друго. Дано й се получи.

# 138
  • София
Моята девойка ли ще е първата с купена рокля за бала в темата?😁
На шега минахме през Асеновград на връщане от почивка  и решихме да погледнем и.... Готово.  Рано или не,  тя не влага особени емоции за бала, иска просто да се чувства добре в роклята си, да е неин стил. Тържество няма да правим,  знаеше какъв цвят рокля иска и горе долу модел.  Пробва в няколко магазина,  но тая и лепна и се влюби.
Една грижа по малко.
Да е здраве,  като си купи обувки само ще я скъсим и готово.

# 139
Ехе, браво на вас!

# 140
  • тук-там
Валенце, а снимка?

# 141
  • София
Е,  не разрешава детето да я показвам.
Но не е нищо уау,  стандартна рокля,  дълга.  Много такива има.  Но,  както казах, детето няма особени претенции за бала.
А и цените в момента са смешни. Ние я взехме за 400лв.
Пак казвам,  нито за нас,  нито за детето, бала е нещо,  което изисква много нерви,  пари и прочие.  Тя иска, да вложи цялата си енергия в кандидатстването.

Иначе, ако някой ходи в Асеновград,  искам да ви препоръчам бутик Мария.  Ние влязохме в много магазини.  Неприятно ни изненада отношението.  Дали защото е рано,  някак все едно се натрапваме.
Бутик Мария ни беше препоръчан от моя приятелка.  Майка и дъщеря са, дъщерята е младо момиче.  Тя прави моделите,  та пришива на ръка дантели,  подплънки за бюста.  Даде ни съвет откъдето и да купим, дори не от нея,  да гледаме подплънките да са пришивани на ръка, не лепени със силикон. И дантелата ни показваше как е шила на ръка.  Каза,  че масово лепят със силикон,  който от жегата или от вода,  пране,  химическо,  пуска жълто по плата. Ние после загледахме в другите магазини и наистина лепят така.
Имайте го предвид.
И понеже носят едно име с дъщеря ми,  в плика беше пуснала това:

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 17:26 от Валенцето

# 142
  • В светлината на слънцето
Валенце, честита роклА. Ле-ле, как отлетя времето…

# 143
  • София
Вале, спри да повтаряш, че детето няма претенции. 😄 Ми, има сигурно някакви - ето, искала е конкретен цвят. Няма нищо лошо в това, децата да се вълнуват освен за учението, за други неща също.
След като те прочетох, питам моето кал си се представя на бала, какъв костюм иска или поне цветове, налЕ... 😁
Цвят не знаел, но трябвало да е нещо разчупено, защото били 15 момчета...та, цветните и хубави момичета ще са  малко, а ако се наредят 15 еднакви младежа, ще са много скучен клас...нищо не разбрах конкретно, но го предупредих да се ограничи в разчупването поне в рамките на панталоните. 😂

# 144
  • София
О,  тя е много претенциозна за дрехи.  Имах предвид друго.  За бала знае какво иска,  не се влияе от модни тенденции,  точният цвят знаеше,  не беше сигурна дълга или къса. Е,  дълга избра.
Просто балът не  е нещо,  което да тормози мисълта и.  Естествено,  че иска да е красива и стилна. Дрехите на нея са и страст. И определено не се вълнува само от учене. Не знам,  явно аз съм  ви създала подобно впечатление.

# 145
  • София
Малееее, верно, че и костУм ще трябва😭
Бях изтикала таз мисъл от съзнанието си...Защо ме подсетихте😆

# 146
  • В светлината на слънцето
Та-дъмммм! Имаме решение за след 12 клас. Освен СУ, ще кандидатства и в НХА. Нали помните, че в 7 клас искаше да учи френски или немски език, заради интериорния дизайн. Е, това е новото при нас. Ще се пробва за индустриален дизайн, което включва и интериорен. Сега, дали ще й се получи, не знам. Хората се готвят и рисуват от поне 2-3 години, тя няма един урок зад гърба си. Но желание има.

# 147
Лулу, желанието е 50% от успеха

# 148
  • София
Индустриален дизайн има и в ТУ май. А интериорният дизайн не е ли по-скоро част от Архитектурата?

# 149
  • София
Интериорен дизайн има в НБУ. От хора в бранша знам, че излизат и добри професионалисти от там.
Иначе.... Италия е мястото. 😍

Общи условия

Активация на акаунт