Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 067
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • В светлината на слънцето
Знам, че е Италия мястото, ама тя не ще. Иска бакалавър в бг и после нейде навън. В НБУ - само през трупа ми.

# 151
  • Б
Хубаво е че курсовете на Аво са и онлайн. Но ни знам дали тази година ще остане време за английски. 
Има ли деца, които искат да учат в УАСГ?
Има.
Аз не пиша, но чета всичко. Дъщеря ми иска да учи Архитектура в УАСГ. Само това и нищо друго. Дано й се получи.

А, и моята също иска да учи архитектура там. Дано имат късмет и ги приемат догодина.

# 152
Та-дъмммм! Имаме решение за след 12 клас. Освен СУ, ще кандидатства и в НХА. Нали помните, че в 7 клас искаше да учи френски или немски език, заради интериорния дизайн. Е, това е новото при нас. Ще се пробва за индустриален дизайн, което включва и интериорен. Сега, дали ще й се получи, не знам. Хората се готвят и рисуват от поне 2-3 години, тя няма един урок зад гърба си. Но желание има.
Привет и от мен, да се запиша и аз в темата като родител на бъдещ студент, надявам се. Дано да е успешна годината за всички дванайсетокласници и да сбъднат желанията си!
 Моята дъщеря иска да учи анимация, но честно още се ослушваме, а няма време. В момента учи в паралелка "Графичен дизайн", но анимацията и е единственото желание и ако не стане не знам какви съвети да и дам. За себе си някога знаех какво да преследвам, за нея ми е трудно. Освен в НАТФИЗ, дали има и на друго място. Все си мисля, че ни трябва и друга специалност... В голяма чуденка съм. Че и скъпи са тези специалности, но това ще го мисля по-нататък.

# 153
  • София
Аз имах голям мерак моята мома да се заинтригува от архитектура, че и на курс по рисуване ходи в УАСГ миналата година. Профил МАТ е по принцип, та е подходящо... Справя се добре с рисуването, но се отказа от архитектурата. Не било нейното. И индустриален дизайн обмисляше, но и това отпадна. Миналата година бях изчела целия сайт на Политехнико ди Милано. Снимка даже си направихме пред него, като ходихме тази пролет на екскурзия до там, ама и това няма да е Simple Smile Сега е Амстердам та Амстердам... (Или Ню Йорк, хаха). Септември отиваме до Амстердам да му "види вайба". България също е вариант, но по-скоро иска навън- да избяга от нас Wink.
Записах я да се яви на SAT тест началото на октомври. Е така, от чисто любопитство колко точки ще има без грам специална подготовка. Те унината вече не го искат в общия случай, SAT е optional, ама ми е интересно, та хвърлих едни пари на вятъра май... Simple Smile Може да послужи за някои университети в Италия... Абе отвсякъде гледам да е подплатена със сертификати, пък каквото излезе. Може пък да ме изненада с някакъв уау резултат, а аз да не съм знаела, че у нас живее гений хахах.

# 154
Peruanka, наборката и тя ще се явява на SAT на 01.10( мисля, че е датата) Тя се яви през май веднъж и преди седмица реши, че пак ще се явява Simple Smile. Не и трябва, ама спорт Simple SmileЯви се и на AP Calculus.

# 155
Момичета и моята ще се явява на SAT октомври месец,но ще и е за втори път и не си дава много зор. Математиката я взе с макса, но с четенето се провали. Ще го мъчим октомври пак този изпит.
Поздрави от Гърция

# 156
  • В светлината на слънцето
При нас другото, което е на дневен ред, са филологиите в СУ, за които ще се пробва. Засега: английска и скандинавистика. Та, където стане. Надявам се да стане и да е доволна в крайна сметка. В хода на 12 клас може и друго да избистри. За НХА загледа и плакат, но по-скоро заради гаджето, не от интерес.
На изпити за сертификати няма да се явява, понеже твърдо на този етап иска да учи в бг. За магистратура и Еразъм пък има достатъчно време.

# 157
  • Варна
Наборката ще се явява на ДСД февруари. За друг сертификат не се бори в момента.
Поздравче от Истанбул!

# 158
Антония, къде ще се явява на ДСД февруари?
   Приятна почивка , момичета! Почивайте ,щото малко остава до старта на края!

# 159
  • София
Антония, къде ще се явява на ДСД февруари?
   Приятна почивка , момичета! Почивайте ,щото малко остава до старта на края!
Тогава е ДСД 1 вероятно. ДСД 2 е ноември/декември. Едва ли нещо е променено спрямо предходни години.

# 160
  • София
Големият ми син се яви на SAT (преди доста години), но тогава този изпит беше за американските университети. Мислех, че за Европа не е нужен. Според мен резултатите от този изпит са много реални, но е доста различен от нашето обучение и е добре децата да са запознати с формата.

# 161
Русалка, да вярно! Аз не помня вече кое кога беше.Знам, че ноември е на ДСД наборът , онзи ден имаше среща с учителката, при която ходи на уроци.Уточняваха някакви неща и почва да работи финално по темите.
    Ще почвал уроци по БЕЛ и АЕ, за матура.Уговорил се е с учителки. Наборът се справя сам , засега поне.Ще видим на финала де.Само ме информира , саже и пари не ми иска вече за рците.Но аз казах, че ще плащам немския .За АЕ няма да давам пари,защото когато исках да ходи на школа,той се ежеше и ми разтягаше ластици, че му крада от свободното време.Сега сам си краде, за да си плаща - работи повече.

# 162
  • Варна
Извинете ме, объркала съм се. Както ми каза преди малко за ДАФ сертификат ще се явява. Последвано от коментара, че не държа приза за майка на годината. 😂
Организират и двата изпита в училището, тъй като се води езиков център. Но ще плаща за явяването. Има опция да разрешат да се яви и за Дсд безплатно, но не е сигурно, тъй като излезе от лайстунг класа по собствено желание.

# 163
  • София
Съкращенията, които ползвате, са ми крайно непознати. 😁ДСД, ДАФ... Надявам се наборката да е наясно, аз не ща да ги знам.
Тя се  записа на учител по БЕЛ, смята, че в училище не и е достатъчно.
Аз силно се надявам да  не и трябва оценката от матурата никъде. Вече имам разрешение да споделя, че ще кандидатства за стипендия в АУБ. Много се надяваме с баща ѝ да и се получат нещата и да успее да вземе прилична стипендия, за да можем да си позволим да учи там. Доста добре си е проучила нещата, с не малко студенти, учещи там, е говорила надълго и широко, от ABLE mentor, където участва, я свързаха с човек от отдел Студенти, който също и обясни важни неща.
Смята, че това е нейното място. Дано! Ще стискаме палци вкъщи, защото мисълта да учи в СУ не и харесва никак, меко казано, ама много меко. НБУ и е вариант, но пак не и е на сърце.
Говори ми за Холандия, което ми е нереално, защото допреди 2 седмици не приемаше вариант чужбина. То не че сега го приема, но пред перспективата да учи в Бг университет, мисля, че би се навила и в Зимбабве да отиде. А да учи в чужбина не защото иска там, а защото не и харесва образованието тук, е жалко.

Като написах ABLE mentor се сетих - тези от вас, които имат деца 10 и 11клас, могат да им под хвърлят идеята за участие. Има много информация в Интернет на сайта им, програмата е чудесна, онлайн се провежда почти изцяло и участват деца от цялата страна. Дава им добър поглед, дава им контакти, дава им възможност за общуване с всякакви успели хора.
Наборката имаше чудесен ментор, млад мъж, който е развил сериозен бизнес с образователен софтуер.
Сега се организират срещи веднъж месечно в София за всички минали и настоящи участници.
С една дума- полезно преживяване!

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 17:49 от Валенцето

# 164
Валче, ДСД и тест ДАФ са изпитни формати за немски език, сертификати.
  Мими ще намери своето място, сигурна съм! Моята дъщеря също е доста разочарована от СУ, Факултет  Философия, в който е нейната специалност. Тя завърши публична администрация, с голямо желание избра и започна. По част от предметите преподаваше бившия министър Танев , съпругата му, Александър Томов, и други, които бяха съветници на  президент, министри .Това е хубаво, ако практическият си опит в сферата предаваха на студентите.  Но в замяна на това, доста често нямаха планирани лекции без предупреждение, от днес за утре пускаха имейли за тестове и изпити, .а в предпоследен курс изведнъж г-н Танев реши, че не иска да води повече избираема дисциплина .Тя носи кредити, 0без които не можеш да се явиш на държ. изпит и не завършваш. Не можеш и да запишеш друг такъв предмет, защото оставащото време не ти носи необх. кредит. Добре, че моята дъщеря беше проучила в началото нещата, беше си харесала повече избираеми , та този като отпадна, имаше други предмети, чийто кредити стигаха да я допуснат до държ. изпит.
   Тя беше приета същата специалност и в НБУ , но реши ,че дипломата от СУ ще има повече тежест. В интерес на истината, за нейната специалност не съм сигурна дали е така. Сега е решила да записва магистратура - митнически, данъчен и още някакъв контрол, в Свищов. Доста се колебаеше между това и ЧР/ЧР й е много на сърце, но в нашият малък град фирмите в които има такъв отдел са на принципа един умира, за да седне на неговото място дъщеря или снаха . А не иска да сменя града/.
    Наборът си е харесал УНСС , или в най-лошия случай Свищов-дистанционно или задочно. Аз не се бъркам в избора. Последното на мен ми звучи несериозно, но той иска да продължава да работи, за него опитът , който трупа е много важен. Лапето , за крехките 18 г напредва доста в кариерата, сега е на изп. срок за един месец, за нова позиция.

Общи условия

Активация на акаунт