Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 112
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
А, благодаря ти! Това казвам и аз, дано има кой да ме чуе.

# 376
  • София
Да, това имах предвид и аз. Абсолютно нов етап от живота им е, ново начало. Ако трябва да съм честна, дори аз съм изплашена от предстоящата година, но гледам да не го показвам. Говоря с него, че всяко начало е трудно, че ще помагам, но не мога да върша всичко вместо него и най-важното - не мога да взимам решения, които ще касаят може би посоката на живота му изобщо.
Мисля, че най-трудно ми е да изпусна големия мащаб и да се фокусирам в целите една по една. Докато при него мисля, че се получава. Той гледа да преодолява последователно крачките и не мисли в мащаб. Всъщност тази разлика между нас ме изнервя.

Санака, а сега си представи как синчо 😍 кандидатства в чужбина.

# 377
  • София
Бе, аз още не мога да си представя как кандидатства в 7-ми клас, ти - в чужбина!

# 378
  • София
Ако дъщеря ми кандидатстваше в чужбина, не бих могла да я оставя да се справя съвсем сама. В смисъл такъв, че бих следила срокове, документи, които са нужни...
За Бг си признавам, че не чета нищо, освен тази тема. Но тя достатъчно добре се оправя, сигурно от 10 клас почна да чете, да пита, да намира хора от съответните специалности и университети, да преглежда програмите с това какво учат във всеки курс.
По едно време се чудеше за Политология в СУ, но прочете внимателно изучаваните дисциплини и се отказа.

Тя с разни дреболии не се справя, чисто битови. Но то аз така си я научих, понеже не ходя на работа, почти винаги съм на линия. Обаче вярвам, че ако отиде да живее на общежитие, ще свикне бързо.
Лятото не малко време си беше без мен в София, ми оправяше се, като викне неволята.
Когато се прибра от куеста в Американския университет, от влака ми пише да и сготвя нещо вкусно, защото " там храната е една.... Даже ме боля стомаха. Едно сухо пиле, пък някакви гадни подправки..."
Все едно принцесата върху граховото зърно. 😁
Както казват по моя край- и печени киселици ще прояде, като няма какво. 😉

Да е успешна учебната година на всички деца!

# 379
  • София
О, Вале, сетих се за моите първи студентски месеци.
Винаги съм била много злояда и претенциозна. До преди студентството. Отивам в студентски стол на обяд. Пиле с кисело зеле. Аз не ям. Отивам на вечеря - печено постно зеле. Аз зеле не ям, освен на салата. На втори ден, на обяд - свинско със зеле... 😂
Познайте дали не проядох готвено зеле всякакво. И не само.

# 380
  • София
Аз като човек, който яде всичко😁, не ги разбирам тия глезотии.

# 381
  • тук-там
И аз смятам да съм до нея във всяка крачка (макар че не знам немски, само до този език не стигнах в този живот и вече съжалявам). То няма как иначе. Пускам я да се оправя, но питам за всичко, подсещам, проверявам, споделям информация от форума (за щастие има много полезна тема). И моята се вълнува от шоф. курсове, не както момчетата обаче. Не я интересуват колите и самото шофиране, а да си спести автобуса и да се закара до метрото. Тъй като е втора смяна и времето до обяд е кът, изчислила, че ще спести едни 15 минути, ако отиде с колата до метрото. Абе почна да сгрява, че времето е един безценен ресурс и няма връщане, ако го пилеем.
И аз не я научих да се справя с битовизмите много много. Малко е като дете на алкохолик - не ще да близне алкохол. Или разбирайте - понеже аз обожавам да готвя, тя грам не се интересува, но пък мн обича да яде Wink

# 382
Моята обича да готви и да си хапва, но и двете занимания влизат в любимото и "докато си почивам*. Няма много време за почивка . С тези кандидатствания, които е планирала бая учене я чака. Аз също много помогнах на голямата с кандидатстването и в университет. Направо съм станала професионалист в системите в различните държави. Даже на изложение ходих вместо нея да слушам. Надявам се сега вече, като имам тренинг да ми е лесно.

# 383
Моето пък каза,че след изпита за ДСД , щял да запише някакъв курс в Софтуни.Как ще се справи ,не знам. Учене,работа,уроци, забавления. Засега само мълча,слушам и кимам. Щото съм Тома неверни и докато не видя ,че е започнал и довършил нещо ,не вярвам.
    Когато щерката се гладеше за Германия,аз четях тук темата,водих си записки и подсещах.Аз немски не говоря ,АЕ ми е на ниво да си тананикам песни,така че всичко беше в нейните ръце.Сега ,за набора,пак следя за това,което го вълнува,но мълча. Мисля,че комуникира с достатъчно хора,има цели и ще се справи сам.
   Както знаете,наборът готви,пуска миялна,пералня,дърва цепи,парно поддържа,пазарува и следи промоциите, може да сменя панти, крушки, да кове и майстори някакви неща.

# 384
Марулета, момчето ти е направо ,,ерген мечта"

# 385
  • София
Марулета, момчето ти е направо ,,ерген мечта"
Ааа, не се бутай, ние тука по северозападен критерий ще се сближаваме.
Марулетков ще работи, ще изкарва пари, ще се издига в кариерата, ще готви,  а моята Мис Каприз ще се отдаде на учене, курсове, специализации и няма да приближи готварска печка, сакън да не ѝ стане нещо. 😁😁😁

# 386
О, Валенце, аз само го похвалих младежа Simple Smile

# 387
  • София
Момичета, и аз да почерпя за 18 г. набор!
Скрит текст:

Може да се разсърди, ако сложа снимка, та не посмях! Кога отлетя това време и нашите "бебета", както някой готино написа по горе, стават млади мъже и млади жени! На добър им час!

# 388
bora, честит празник! Много здраве, късмет, успехи и сбъднати мечти  на рожденика!

# 389
  • София
Bora, да ти е честит пълнолетният младеж! Нека да бъде смел, уверен и щастлив във всичко, което му предстои в живота!  Весел празник на всички замесени😉 🍀 Heart!

Общи условия

Активация на акаунт