Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 116
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Честит ти пълнолетен младеж, Бора ! Да е здрав, щастлив, окрилен и нека силата бъде с него !

# 406
Bora, честит рожденик с малко закъснение. Наистина много бързо пораснаха тези деца. Той самият набор не може да повярва. Вика ми, нали вчера бях заек, кога станах 12ти клас.
А за готвенето, аз се омъжих и не можех едно яйсе да изпържа, пък се научих. И злояда бях като малка, манджа само на сила ядях. Я като отидох на общежитие как се промениха нещата. Сега почти няма нещо, което не ям. Та като опре ножа до кокала ще се научат децата.

# 407
Да, това е така.Никой няма да стои гладен, щото не може да готви.
   Ама аз викам, чакай да си го похваля ,щото обикновенно няма с какво друго./ шегувам се/

# 408
  • тук-там
То си е за хвалба Simple Smile!

# 409
  • София
Здравейте! Търся курс за подготовка на ДЗИ по биология и не мога да открия. Отдавна не съм чела тук, затова искам да попитам дали имате  информация за школа (освен Родина), която да предлага такова обучение?

# 410
  • София
В школата, в която ходеше щерката по БЕЛ съм забелязала на сайта, че има обява за курс по биология ето тук https://elmirayonova.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/. Дали обаче сега е активен, не знам.

# 411
Здравейте, търся онлайн частни уроци по математика за кандидатстудентски изпити. Не съм се насочила към конкретен университет, клоня към ФМИ СУ, но ми се иска да се подготвя достатъчно добре, за да имам избор и за други университети, ако размисля. Ако някой може да помогне, нека драсне на лично, благодаря предварително.

# 412
  • 1st floor
Честит рожденик на Bora със закъснение!
Моят синковец го записах на БЕЛ и в неделя започна - изоФка колко е скучно, взимала съм му от почивката. Всичко си знаел, другите тъпчели на някакви лесни за него неща. Аз пък се чудех на някакви много тъпи граматически грешки, които не допускаше в седми клас, а сега да...Imp  Как е възможно това? Явно по литература е добре, а по български е дръпнал назад...
Чакам да обяват дали ще има курс по история в СУ и да го запиша и там. Но още не се знае колко желаещи ще има, миналата година били само пет. Flushed

За готвещите и неготвещиете девойки да кажа - моята е с две леви ръце. Абсолютен мързел. Нищо домакинско не е пипнала, всичко на мен се чака в къщи, нищо че почти не се прибирам. При всичките ми молби и заплахи, нулев интерес да се научи поне пет манджи прости да готви. В края на август се изнесе с гаджето и сега няма кой, та се взе в ръце и пита за рецепти по телефона. Обаче аз готвя на око и ми е много трудно да обясна по колко се слага. Трудно й е, но вярвам, че ще се справи...И аз като се омъжих, можех само спагети да правя и рецептата беше с кашкавал и кетчуп. Smile

# 413
Здравейте, имам една малко странна молба, но ако някой откликне, ще съм благодарна.
В 9 и 10 клас учениците ползвах БГ учебник по БЕЛ към които имаше приложения, малки книжки с тестове. Тестовете бяха много добри и смислени. Тази година- 11 клас- е избрано друго издателство. Молбата ми, макар да зная, че е малко вероятно, дали някой продава само приложенията на БГ учебник по БЕ и Литература за 11 клас(независимо попълнени или не) .

# 414
  • София
НеПоКорНа, твоята девойка си е вече самостоятелен човек, щом се е изнесла. Ще -не ще, ще се оправи. Ние с младежа сме на мнооого далечен етап от това. Но, както бях споменала преди няколко месеца, продължаваме да стягаме неговата “ергенска бърлога” -таван. Wink поне вече има здрав и изолиран покрив с капандура, сега тепърва предстои банята и тръбите за парното. Разкрасяването и обзавеждането, ако се случи преди Коледа - ще си е цяло чудо.
И да те попитам за курсовете по история в СУ - те за подготовка на ДЗИ ли са и за кои специалности този изпит има значение?

# 415
  • 1st floor
Има три варианта, като аз се интересувам за този за подготовка за ДЗИ. Ще кандидатства в СУ История и английски.  Аз не съм много хепи, но си мълча. Нищо чудно и да си промени желанието, затова БЕЛ ми е много по-важен.

# 416
  • София
Bora, и от мен сърдечни пожелания за набора! Жив, здрав и успешен да е!
Юнакът каза, че матурата по АЕ, който му е 2 профилен предмет, ще е на ниво В1, а по ФЕ (първи профилен) ще е В2. Още не мога да реша за себе си, какво да прави.
По отношение на кандидатстването в чужбина, децата имат нужда от подкрепа, но пък в много случаи не искат да си мръднат пръста да съберат малко инфо. Дъщеря ми не благоволи да попита из училище кой къде ще кандидатства, за какво общежитие... Университет си хареса сама. Аз не го бях чувала.

# 417
  • София
В школата, в която ходеше щерката по БЕЛ съм забелязала на сайта, че има обява за курс по биология ето тук https://elmirayonova.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/. Дали обаче сега е активен, не знам.
Благодаря за споделената информация! Проверих ги, но подготвят само за изпити в МУ. Продължавам да търся.

Май съм изостанала с актуалната информация. Вчера, разпитвайки по школите за подготовка за ДЗИ по биология, разбрах, че има матура за профилирани паралелки с биология и матура за такива, без профил. Възможно ли е дванадесетокласниците да имат ДЗИ по предмет, който не е включен в профила им?

# 418
  • София
Да, като трета матура. И ще е върху материала от ООП - 9-ти и 10-ти клас.

# 419
  • София
Един от университете, към които евентуално ще се насочи младежът, е качил изискванията за 2022/2023 г.
peruanka, има изискване за прогнозни оценки, но те са прогнозни оценки в дипломата и са качили бланка, която да се попълни от някой в гимназията..., може да е класен, може да е учител по предмет, може и директор...
Освен това искат списък с изучаваните предмети, хорариум часове и оценки от последните две години, като са уточнили, че ги интересува успехът и предметите от втори гимназиален етап. В най-лошия случай ще влезе и 10 клас.
Оф, мармалад...
При нас ще настъпи чуденка, защото може да кандидатства само в 2 университета по програма нумерус фиксус, пък унитата, които я предлагат са 4. Харесва си една нормална специалност, но я има само в Айндховен, но е комбинирана Айндховен/Тилбург. А 1/10 е само след 10 дни... Confused

Общи условия

Активация на акаунт