Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 118
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София
А какво има на 1/10?

# 421
  • София
Отварят централната им система за кандидатстване. Навсякъде съветват, че е добре да се регистрираш в началото и да започнеш да изпращаш документите, за да има време до края на декември да си изчистил всички изисквания. Крайният срок е 15 януари. Това е за ограничения прием. За останалите е някъде през май...

# 422
  • София
Много рано! Flushed Той между кои 4 университета се колебае?

# 423
  • София
Цялата им система е в тези срокове. Централизирано е.

# 424
Слънце, няма да си сама, направо тръпки ме побиват. Вчера започна учебната година и хоп,  две седмици по-късно, кандидатстването Simple Smile

# 425
  • София
Предварителните изпити на наборката в МУ София вероятно ще са през април, а мен отсега ме присвива под лъжичката. Rolling Eyes Много палци ще се стискат тази година.

# 426
  • Варна
Слънчева, ний с теб на един огън значи.
Моя каза , че днес ще ходи да подаде молбата за академичната справка , да видим … За специалността , която си е избрал има вероятност да му искат втора матура математика , но и това още не е ясно . Доколкото от Юнифай ни информираха това изискване е възможно да стане в януари чак , когато получат всичките му документи .
Мен лично ме притеснява мотивационното писмо , не знам там доколко ще е окей , но щели да го консултират по въпроса . 🤔

# 427
  • София
Ох, и там ли искат мотивационни писма? Rolling Eyes Страшна тъпотия е това просто.

# 428
  • София
Деска, аз мислех да си спестя посредника, но с всеки изминал ден си мисля, че няма да издържа на напреженоето и може би, с оглед на черния ми дроб и здраве, ще се обърна към същите.😀
Младежът май си се е настроил така или иначе към матура по математика. Ох, лошо ми е! 😅
Мотивационното писмо е тема, която не искам да подхващам. Повече залагам на математиката. 😄
Не се ли притеснявате да искате академични справки, преди да са излезли изискванията за 2022/2023?
Може да има разлики с предишната година, макар и минимални.

# 429
  • София
Висок резултат на труден приемен изпит говори много повече за мотивацията, от разтягането на клиширани локуми по тертип.

# 430
  • Варна
Хм, права си , че бързаме май , но то е от зор да отмятаме задачки една по една .
Ако днес не е отишъл , ще му кажа да изчака .
Относно математиката , говедото си призна , че 11 клас я е проспал , иначе на въпроса ми ще има ли нужда там от чужда помощ беше категоричен , че не. Може би ако реши две-три минали матури и си види резултатите , да размисли , кой го знае .
Но сега решава листовки , математиката да почака . 🤪

# 431
И моята девойка вероятно ще държи матура по математика, но все още не е измислила дали да е втора или трета. Има една академична справка с оценките от миналата година , но мисля да изчака до 01.10, за да се видят всички необходими документи, които са за кампания 2023/2024г., и  ако трябва още нещо, всичко заедно да си поиска.

# 432
  • София
Да, за 11 клас ще трябват задължително. Въпросът е колко назад още и трябва ли да се върне. Както и прогнозните оценки - трябва ли да са прогнозни за 12 клас, или искат прогнозен успех от дипломата, както се оказа в дадения в предния ми пост пример...
Деска, и у нас беше голям мерак за тия листовки.

# 433
  • София
E, внесохте стрес в темата, мили мами!
Слънце, за кой уни са си дали веч изискванията?
Наборът е много лежерно настроен, вече само във ФМИ и евентуално ТУ се цели, но все пак ще пробва и в Холандия, но ще трябва да го ръчна, ще проспи всичко. Не съм проверявала последно, но каза, че и във Вруж в Австердам (така ли се превежда) Изкуствения интелект бил фиксус (може и да бърка), та изборът ще измежду него и някой от Айндховен и Делфт. Някъде другаде всъщност има ли го този неестествен интелект?
Ако имат интерес към тази конференция https://conf.insait.ai/aboutbg/?fbclid=IwAR00emDt522o7DWExEhpMpD … qnT7LY6E4LGfMV16Q, класният ни прати инфото, може да се включат и ученици, безплатно е, поне да се ориентират в специалностите, струват ми се любопитни и част от бъдещето:  "Презентациите включват машинно обучение, компютърно зрение, автономни автомобили, киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури, и верификация от световно известни изследователи, повечето от които ментори в докторантската програма на INSAIT:"
Довечера съм на РС - хехе на пълнолетно бебе!

# 434
  • София
Баш във Вруж (Жива да не бях! Нямаше да се сетя, че така се произнася).

Общи условия

Активация на акаунт