ДЕВЕТокласници 2022/2023 - Тема 1

• 37 249
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Родителските срещи дано не са присъствено.
Но децата нека учат нормално.

Записах го за тази година английски присъствено и немски присъствено и двете по негово желание.
Каза, че така за него е по-добре. Избора на школа за немски беше основно по този критерий, да е в убодно за него присъствено време. Дано да му е на късмет.

Ние ще направим една мини ваканция до 14, като за последно.
Купихме буквално пет тетрадки и четири молива, всичко друго си имал.
Учебниците ще ги набавяме в движение, защото още не са ясни.
Вчера си взе здравната карта. Взех едно тънко яке, което ще се носи в най-големия студ.
Няколко тънки блузи с дълъг ръкав, пак за същото време.

Прочетени книги една и половина, не от списъка естествено.
Изиграни игри на компютър - безброй, но основно играе шах онлайн с човек от другата страна, та го броим за интелектуална дейност не натоварваща очите.
Не помня дали се похвалих, не е увеличил диоптъра и тази година. За радост на цялата фамилия.

Не съм честитила на много хора, че все от телефон съм чела. За това всички, които съм ви лайкнала по повод лични празници, моля да го четете (подразбирате), като най-искрени пожелания за здраве.

# 136
  • София
Все ми е едно дали са онлайн или присъствено РС, важното е децата да са в училище и вече не се притеснявам от Ковид- а, защото той е изпята песен, а се притеснявам заради газовата криза.

# 137
  • В светлината на слънцето
Ауууу! Нямало да има вече Школо, а някаква измислена и полуработеща платформа Неиспуо. Директорите на училища са на бунт. Чета сега под поста на Стаматов. Директорката на испанската е отрязала МОН и ще си кара на Школо. Ужас!

# 138
Няма такова нещо. Просто електронните дневници  трябва да са съвместими и синхронизирани с НЕИСПУО ( МОНската система), а това, което чета за нея не е никак розАво.

# 139
  • В светлината на слънцето
Добре де, а кому е нужно да има такава система, при условие, че всичко си работеше чудесно досега? Или да не питам, че сигурно е на някой наш човек това велико нововъведение.

# 140
Напънът беше на Красимир Вълчев. Идеята е добра. И преди Неси, както я наричам на галено Joy, я имаше и си функционираше нормално, в кротко съжителство с електронните дневници. Но въпросният министър реши, че трябват подобрения и модификации, бърз конкурс с кратки срокове на въвеждане в експлоатация...Защо беше нужно, той си знае вероятно.

# 141
  • София
Значиии, Вълчев хубава каша омеси - завеща ни прекрасната Неси Joy

# 142
  • София
Целта е била - ПАК и ОТНОВО - да се усвоят едни пари от едни "наши" хора и да симулираме колко, много виждаш ли, се работи в това министерство!

# 143
  • София
Момичета, някоя от вас да знае читаво студио за временни татуировки  - тези, които траят по месец-два. Не знам кога, но съм била обещала на набора да си направи такава на крака и да съм била "споко", 'щото той от постоянни татуировки не се интересувал. Ама съм и аз една - вече ще внимавам като кимам с глава в знак на съгласие Joy

# 144
  • София
Бебчо, не мога да помогна в случая, но и аз съм в подобно положение. Девойката от 12 годишна мрънка за гел лак и аз все отказвах. В един момент толкова ми писна, че един ден й казах, като стане на 15, тогава ще я заведа на маникюр. Още на следващия ден след тазгодишния РД отново запя старата песен и искам не искам утре ще ходим.
'що ми трябваше тогава да казвам 15 , можеше да кажа 18 например 😁

# 145
  • София
'що ми трябваше тогава да казвам 15 , можеше да кажа 18 например 😁
То на 18 вече нямаше и да те пита Joy

Бебчо, и аз не мога да помогна. Наборът е много страхлив за подобни неща и никога не е проявявал интерес.

# 146
  • София
Марти, моята дъщеря покрай състезанията започна с гел-лак. Маникюристката каза, че няма да използва силни основи, а и ноктите й са все още меки - започва да си ги маха на 4-5 ден, пада цялостно. Знам, че е вредно, но й разреших - все ме гледаше жално след всеки мой маникюр Joy

# 147
  • София
...а и ноктите й са все още меки - започва да си ги маха на 4-5 ден, пада цялостно.
Бебчо, сакън недей, плашиш ме с тези 4-5 дни 😱 Трябва задължително да изкара до 15.09, че това е зора.
Аз преди 10 - ина години ходих за първи и последен път. Не знам дали проблема беше в моите нокти или в маникюристката, но след свалянето на гел лака ноктите ми бяха в безобразно състояние и оттогава ако малко израстнат над нокътната плочка започват да се цепят. И по тази причина се дърпам толкова много. Ама обещанието си е обещание, трябва да се спазва 🙂

# 148
Дъщеря ми имаше един дълъг период от време - да кажем от 8 до 12 клас, когато слагаше шелак ( шилак - дори не знам как се пише това нещо). Държеше й по един месец.  Моя приятелка , която разбира от маникюр, ме убеди че е най -безболезнени вариант. Мъжът ми каза че е съгласен да плаща, още повече че ноктите й изглеждаха добре и поддържани, пък и щяло да й омръзне - излезе прав. Започна с невъобразими дизайни и експерименти , обаче накрая вече ходеше само едноцветна или с френски маникюр. В един момент каза че й омръзнало и край.

# 149
  • на Мелмак
И моята купува едни лакове, ужасТни!
Аз ходя на маникюр. Тя си сложила моля ви се, някакви пластмасови нокти, залепени с капчица. Така си обели нокътя, че три месеца не може да ги възстанови. Казах й да отиде на маникюр, поне ще й ги оформят и после ще й го свалят правилно. Не искала, не можело, защото миналата година друга маникюристка й обяснява как до 18г не трябва да си слага гел. Но според мозъка й, капчица лепило може. Уффф, и аз се оплаках. Разбра де, защо и това не може.
Марти, нещо тотално се е объркало при теб. Аз имам хубава плоча, здрав, твърд нокът, ходя си редовно на маникюр, от два месеца и на педикюр, преди ме беше срам Simple Smile. Когато аз го свалям лака, съсипвам си ноктите зверски. Сегашната ми маникюристка ми сложи гел за изграждане и върху него вече там прави каквото прави. Иначе ми се огъват, цепят, болят, ужасно е,след като ги съсипвам. Тази жена, след последното ми творчество ми оправи пораженията, толкова безболезнено за мен, че вече съм редовна при нея.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 08:56 от etty775

Общи условия

Активация на акаунт