Добре дошли в Люлин! Тема 33

• 43 609
  • 654
  •   1
Отговори
# 495
  • София
НеПоКоРнА, провери в коя лаборатория можеш да отидеш за кръв и урина. Аз също взех направление от ЛЛ и попитах дали мога да отида в Бодимед. Той каза, че не мога, само в Цибалаб и Рамус можело....
Хм! Защо? Аз писах на Бодимед и казаха, че може! 😬
А така! Да не би моя ЛЛ да не работи с тях. Поне преди, когато ми даваше направление на хартия си ходех където ми скимне. Но сега подчерта, че за Бодимед не ставало направлението, а само за Рамус и Цибалаб. Даже каза, че е по-добре да отида в Рамус, според него Цибалаб преписвали старите ти резултати от предходни изследвания..... Grinning човек да не посмее да си поиска профилактични вече....

# 496
  • София
Ей затова всякаква електронизация и дигитализация на лични здравни досиета и пр. се бавят с десетки години. Не щото е трудно да се направи, а защото е твърде неудобно и много видимо. Отивате си където си поискате- направлението не го плаща вашето ЛЛ, а Здравната каса. В този смисъл всички лаборатории, сключили договор с Касата, ще имат достъп до направлението ви.
Аай, изприщвам се от разни схеми значи…

# 497
  • София
Бодимед работи с касата и приема направления.
Мамологът не ми е толкова важен, просто рутинен преглед.
Професионализмът на мамолога (особено на тази възраст) е изключително важен. При рутинен преглед Василев ми откри преканцероза, оперира ме спешно и хистологията потвърди, че операцията е била жизненоважна. Умирам от ужас на всяка рутинна контрола.
Всеки талон важи 30 дни.

# 498
Явно Рамус плащат на лекарите по-добре, отколкото Цибалаб.

# 499
  • Beyond the stars
Аз скоро имах скандал с лаборатория, с която работи лекарката, при която бях на профилактичен. Срок за резултат от цитонамазка 10 дни, звъння няколко след това - ам ставало бавно, ам колегите ги бавели. Последното обаждане на ден 20+ - лаб лекарят бил болен нямало кой да регистрира. Викам ок, пускам ви жалба в КЗП - платила съм нещо, което не съм получила. 15 мин по-късно имах резултат.
Който имам дълбоки съмнения, че е мой.Close
Лабораторията е Александра Лаб.

# 500
  • 1st floor
Докладвам, че сутринта минах през Бодимед и всичко каквото трябва, пуснах!
Buni, и ти си права!

# 501
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
За лаборатории, на съм ходила в Бодимед, но съм срещала мнения на хора недоволни точността на изследванията в Рамус.

# 502
Аз за това за кръвни изследвания винаги ходя в Токуда. Колкото и да е далече. В системата им имам всички изследвания запазени - лабораторни, образни... С графики кой показател как ми се е движел (понеже си имам хронични болежки и обичам да си имам статистика). Да не говорим, че стават бързо - ПКК до половин час. На мен са ми бъркали изследвания в това Синево ли е какво е (до 12-та в 9-ти). Да не говорим, че повечето са едни мудни, троснати, все едно си дошъл пари да им искаш, не да им даваш.

# 503
  • 1st floor
В Бодимед са бързи и много любезни. За точност нищо не мога да кажа. Дано са точни! Simple Smile

# 504
Може ли да споделите мнения за училищата в Люлин? Колебанията са ни между 96-то и 33-то. Всякаква информация ще ми е полезна.

# 505
  • Beyond the stars
Нашите колебания са между 96то и 97мо. 97мо с новата директорка доста ок ми се струва като организация, проекти и т.н. 96то ни е е най-близо.
Мисля да отида на дните на отворени врати да видя кои са учителите за първи клас. Отзиви от четвъртокласници ще са ми много полезни.
За 33то съм срещала неласкави отзиви, но не се ангажирам с нищо конкретно.

# 506
  • София
За 96то съм чувала добри отзиви.
Моят син ходеше само лятото там, покрай една лятна академия.
Неговият приятел учи там до 7ми клас. В момента е в 137мо.
За 33 никога не съм чувала добри отзиви, даже някои са доста крайни.

# 507
Кога отварят Коледния базар в Люлин?

# 508
  • Beyond the stars
Кога отварят Коледния базар в Люлин?

07 декември

# 509
  • София
Моят син е в 96-то, преместих го там след 4-ти клас. Доволна съм, в пъти по-добре е от 40-то, където беше разграден двор на фона на това училище.

Общи условия

Активация на акаунт