Добре дошли в Люлин! Тема 33

• 43 608
  • 654
  •   1
Отговори
# 510
А какви са ви впечатленията, трудно ли приемат в желаното училище, както при детските градини или няма проблеми с това?

# 511
Рядко има проблем с приема в люлинските училища.

# 512
И аз ще се включа за мнение на родители с дечица 4-ти клас в 56-то и 40-то.

# 513
  • Beyond the stars
А какви са ви впечатленията, трудно ли приемат в желаното училище, както при детските градини или няма проблеми с това?

Предвид тясното райониране, не съм чула да има проблем с училищата.

# 514
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моето дете кандидатства за първокласник през 2022 година.
Имаше голям наплив за '90-то училище във Люлин 2, заради рекламата, STEM кабинети...

# 515
Имаше голям наплив за '90-то училище във Люлин 2, заради рекламата, STEM кабинети...
А рекламата оправда ли очакванията?

# 516
  • Beyond the stars
Спорни са ми отзивите за 90то, та за себе си съм решила, че няма смисъл да си причинявам дискомфорта на по-далечното разстояние до вкъщи.

Отзиви от ЧОУ "Цар Симеон Велики" в Иваняне, също са ми интересни, ако някой има.

# 517
  • София
Като започнат питанията за училища, аз обикновено се включвам със 17-то, което не е в Люлин, но пък е точно след тунела. ФБ страницата се поддържа редовно и човек може да добие представа, ако му представлява интерес. От тази година има и паралелка с италиански език. Успех на всички с избора!

# 518
Здравейте, има ли пациенти на доктор Вадим Ангелов, които успяват да се свържат с него по телефона?
Изключен е явно от доста време, налага ми се да сменя час за преглед, а няма как да отида лично.

# 519
  • София
Спорни са ми отзивите за 90то, та за себе си съм решила, че няма смисъл да си причинявам дискомфорта на по-далечното разстояние до вкъщи.
Моят до 7ми клас беше в 90то. Училището ми е до блока.
Сега пътува по час в едната посока.
СТЕМ центъра го направиха мисля, че когато децата бяха в 5ти клас. Но пък после дойде ковида и онлайн обучението.
Една година нямаха абитуриенти. Моят син обаче не беше ученик тогава.
Миналата или по-миналата година родители искаха отварянето на още една паралелка в 1ви клас.

# 520
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А рекламата оправда ли очакванията?
' 96-то ни е прилежащо, '97-мо -  гранично, приеха го в  '97-мо, не съм се напъвала за '90-то въобще.
Но ако за първите две кандидатите бяха 100-120 деца, за последното бяха около 300, тогава.

# 521
Мога да споделя лични впечатления и основно положителни отзиви от 96то.
Едносменен режим, множество извънкласни дейности /можете да видите на страницата им какво предлагат/, голям двор и няколко салона по физическо. Реновираха базата скоро /не знам дали всички стаи, но със сигурност за малките всичко е ново/.
Синът ми имаше прекрасни учители там. Представянето на училището на НВО  е приемливо за люлинско училище и много важен елемент - не спада рязко след 7ми клас / нещо, което преди наблюдавах за други училища в Люлин като решавах къде да запиша моето дете/.
Имаха отделен учител по физическо, което изключва спестяването на тези часове за сметка на бел и мат. Часовете се водят реално, а децата имат нужда и да потичат малко, не само да стоят в стаята.

Нямам преки наблюдения между 5-7 клас, тъй като голяма част от класа на детето беше приет в специализирани или предгимназиални паралелки в други училища.
Преди 3г нямаше никакви проблеми с деца от различни етнически групи /или бяха единици, или бяха деца с желание да учат/.

# 522
В тази възраст е добре училището да е близо.

# 523
  • София
Във всяка възраст е супер удобство училището да е близо, но следейки резултатите от НВО в 7-ми клас, люлинските училища се справят доста посредствено (ясно е, че резултатите от НВО в голяма степен са плод на частни уроци или на липсата им, но все пак децата от люлинските училища да покриват средно 40-50 от 100 точки в 7-ми клас e доста ниско ниво).
Ако данните за успеваемостта на НВО са ви критерий за избор, при сравнение между 33-то и 96-то статистиката върви така:

НВО - 7 клас
96-то през 2024

57.36 от 100 точки - БЕЛ
44.15 от 100 точки - МАТ   
96-то през 2023
61.58 от 100 точки - БЕЛ   
35.51 от 100 точки - МАТ

НВО - 7 клас
33-то през 2024

61.94 от 100 точки - БЕЛ
46.08 от 100 точки - МАТ
33-то през 2023   
67.6 от 100 точки - БЕЛ
38.57 от 100 точки - МАТ

НВО - 4 клас
96-то през 2024

77.82 от 100 точки - БЕЛ   
67.86 от 100 точки - МАТ   
96-то през 2023
75.83 от 100 точки - БЕЛ   
63.99 от 100 точки - МАТ

НВО - 4 клас
33-то през 2024

86.25 от 100 точки - БЕЛ
80.79 от 100 точки - МАТ
33-то през 2024
74.26 от 100 точки - БЕЛ   
67.94 от 100 точки - МАТ

Децата от 33-то се справят малко по-добре и на оценяването в 4-ти, и на оценяването в 7-ми клас в сравнение с децата от 96-то. Но разликата изобщо не е голяма, така че ако при други фактори (близост, организация на учебния ден, извънкласни занимания, база на училището и т.н.) има съществена разлика в полза на някое от училищата, то избирайте според тях.

# 524
От моя опит мога да кажа, че при матурите има разлика и в представянето по класове, клас с клас не си приличат. Резултатите зависят най-вече от самото дете, от степента на готовност за училище още преди първи клас, от това дали е амбициозно и дали вкъщи се държи на резултати или максимата е "каквото такова". Също на какъв класен ще попадне, дали ще натиска или ще гледа да е лежерно. Моят съвет е да гледате да е близо, да проверите до колко часа е занималнята и дали пасва на работното ви време, защото за мен лично е от голямо значение дали е до 17 или до 18 часа и да разпитате познати за класните ръководители, които ще поемат първи клас. Можете да помолите да запишат детето в класа на предпочитания от вас класен.

Общи условия

Активация на акаунт