Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 528
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Знам първата пасивна къща в гр Варна, нз дали някой от родата им не я беше проектирал, тъй като реално познавам единия им син и имам някакъв такъв спомен. Ако ви интересува, мога да попитам за контакти.

# 91
Някой следи ли Фейсбук драмата в момента между собствениците във Фемили Гардън и собственика на Хипер Врати? Оказва се, че ул. Орех минава през имота му, а той (с право или не) я е заградил, като по този начин затруднява достъпа до комплекса. И като бонус, Явор смятали да прекарат ВиК през имота му, което той няма как да се съгласи, и за момента комплекса ще си седи без канализация.

# 92
Пиша изцяло в защита на хората ,които имат закупени апартаменти в комплекса.За мен ,те са били подведени още от самото начало!!!Явор са знаели ,че един ден ще възникне този проблем!Къде е "строителя-инвеститор" сега,с какво ще помогне за по-бързо разрешаване на проблема?

# 93
  • при Arctic Monkeys
Дано се разрешат нещата в полза на хората.

Не мога да си обясня защо хората искат да живеят във високи блокове с н броя етажи и апартаменти и още стотици съседи. Просто не мога. Няма нищо общо с казуса за водата.

# 94
  • Варна
Няма как такъв огромен проект, докаран до тук да остане просто така. Това са милиони левове. Много от които инвеститора не си е получил защото много хора са на схема 20/80. Или ще се разберат с този от Хипер Врати, или ще го осъдят или ще се създаде обществено напрежение и пак ще се реши въпроса или ще намерят друг път за комуникациите.

# 95
За мен лично с това приключва реномето на Явор като добър и надежден строителел-инвеститор. Не може да продаваш апартаменти за десетки (ако не и за стотици) милиони, а да не си уредил базовите и основни неща като ВиК, все едно живеем в третия свят. Че после и да чакаш клиентите ти да ти решават документалните неуредици с протести. Абсурд.

# 96
Всичко се е знаело предварително.
Затова ли бяха толкова евтини тези апартаменти и заминаха още на зелено,без издадено разрешение за строеж???
Стискам палци и подкрепям всички тези хора ,дано по-бързо се реши този проблем!

# 97
  • Варна
Чак пък евтини. Да имаше двустайни по 30на хиляди евро, но предвид самият комплекс и икономията на мащаба...освен това паркоместата ги продаваха доста скъпо. Реално по същото време не беше невъзможно да намериш подобен двустаен в района за 40на хиляди.

# 98
За сметка на това пък по фб групите има обяви от брокери за продажба на апартаменти във въпросния комплекс (отпреди 2 дни). Отделно такъв тулуп с 570 апт въобще не му е мястото там, със сиг ше има проблеми с налягане, канализация и т.н., дори да я има. В интернет пише, че тея, които са заградили, са изгубили делото на три инстанции. Много странно, кога е минало това дело? Има ли го някъде качено в публ пространство? Ще ми е интересно да го прочета. Такива дела се точат с години. Аз ако съм на мястото на този, който не ги допуска, и съм в правото си, до последно бих държала фронта. Инвеститорът определено е поел голям риск с тази сграда, да не се чуди откъде му е дошло. Жалко за купувачите. Някак си тъкмо когато пазарите започват да превъртяват нивото, тоест цикъла, се случват точно такива неща. Ще ми интересно да видя как ще се развие ситуацията. Някой знае ли кога им е срокът за акт 16?

# 99
Много нагла постъпка от Явор. И според мен 100% са знаели за проблема предварително, но са си мълчали (и водили делата тихомълком) с надеждата, че няма как общината да остави комплекс със стотици апартаменти без ВиК. Жалко за собствениците. Сигурно ще се реши проблемът, но ще отнеме време и нерви.

# 100
Днес минах по Сахаров и видях телевизионни камери и доста струпани хора, явно се шуми...

# 101
[/img]

И улица Орех вече е отворена.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 20:06 от So Lucky*

# 102
Проблемът с улица Орех е изцяло в ресора на общината. Отчуждаване на ДО 30% от парцел не подлежи на обезщетение. Общината влиза и си прави улицата. След като по ОУП, ПУП и квартален план там е улица, си става улица

# 103
Здравейте, не съм много сигурна дали въпроса ми е за тук, но не исках да правя нова тема.
Ще купувам къща в град около София. Покупката ще бъде финансирана от кредит, но къщата е гредоред. Имате ли идея дали банките финансират такъв тип къщи?

# 104
Шом ме одобриха на гол парцел, не би трябвало да е проблем според мен

Общи условия

Активация на акаунт