Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 75 290
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
-В спалнята смисъл от втория прозорец не виждам. Заема стената, пък и при ограждане на дрешник съвсем заминава възможността за оптимално използване на ъгловото пространство.
-  в този коридор огледалото трябва да е на врата.
- душет трябва да е над тоалетната. Виждала съм такива решения. В стари панелки с бяна и тоалетна една до друга. В банята се правеше бокс - кухня а в тоалетна над клекалото се слагаш душ.
- малък е апартамента но всеки се простира според възможностите и изискванията си.

# 496
Отдавна не бях виждал жилище с толкова неправилни форми. В тая баня с тоалетна под 3м2 и с тази форма ще е много сложно да се измисли параван, за душ кабина изобщо не говорим, то на схемата са сложили само кенефа и мивката дори 🙈😃. И какво ви кара да гледате и въобще да се замисляте за този 'леко странен' апартамент?

От проектите, които гледах този е с най-неправилните форми, но пък съотношението цена-качество-бюджет и изискването ми да не съм забита в прозорците на комшиите това е възможно най-доброто, което успях да намеря. Продължавам с търсенето, но за момента не виждам някаква друга опция. И сякаш предпочитам Виница като район пред Владиславово и Кайсиева. Гледах друг срещу АЛАТИ - голем, правилни форми, висок етаж, но пък гледката е индустриални мръсотии + шумен и прашен булвеард под прозорците ти....

Много ми харесва триъгълния килер. Топ архитектурно решение Animal Unicorn
Да така е, в спалнята е също странен този ъгъл, но пък може да се отдели с гипсокартон (който да е стена за телевизор)  и да се направи като малък дрешник... предпочитам такава спалня и килер, пред това да е 9 квадрата и да няма къде дори и леглото да си сложиш, а в коридора да нямаш и едно огледало къде да поставиш.
Не знам мен ли убеждавате или себе си, но щом има решение за недоразуменията, купувайте.
Аз при настоящите цени, не бих купувала имот.

# 497
Покрай мен е пълно с хора, които чакаха цените да паднат и вече не могат да си купят и гарсониери във Владиславово… за всеки човек идва правилния момент за покупка, ако ви харесва и можете да направите компромис с причудливите форми - вземайте!

# 498
И ние така чакахме да паднат цените две години и се наложи в крайна сметка да си купим апартамент на 5 етаж без асансьор, защото цените литнаха яко нагоре...

# 499
  • Варна
Никой не пише, че ще чака да падат цените, а че не биха купили на тези в момента. Аз също не бих го направил. С So Lucky хванахме един от последните влакове на горе долу приемливи цени...и после погром. Ех, защо не ми казаха какво ще се случи, да тегля един тлъст кредит и да купя още 2-3 апартамента... 🤷🤦

# 500
Ами на кои бихте купили? Щом няма да стават по-ниски цените, явно ще стават по-високи... Аз в момента купувам безумно скъп апартамент за квадратите си, но нямам избор...

# 501
Никой не пише, че ще чака да падат цените, а че не биха купили на тези в момента. Аз също не бих го направил. С So Lucky хванахме един от последните влакове на горе долу приемливи цени...и после погром. Ех, защо не ми казаха какво ще се случи, да тегля един тлъст кредит и да купя още 2-3 апартамента... 🤷🤦
И аз ако знаех, щях да купя 20 ПМ и да си докарвам една заплата от наеми...ама кой да знае, че цените ще литнат така...

Ами на кои бихте купили? Щом няма да стават по-ниски цените, явно ще стават по-високи... Аз в момента купувам безумно скъп апартамент за квадратите си, но нямам избор...
В момента пазара е в пика си. Няма да паднат драстично и да ги дават две за лев, но лек спад е възможен.
В момента аз не бих купувала, освен ако не съм в някакъв форс мажор и на улицата.
Наемите също мисля, че трябва да се успокоят.
Мой познат плаща 800лв за двустаен в Левски, това е безумие...при заплати около 1200-1400лв...

# 502
Аз барем за един джакпот да знаех числата. Ама на не ги знаех. Навремето е имало лаф ако 9 беше на 10....и т. Н малко расистки продължава. Триъгълния килер е епичен с площ 0.81 м2.
Какво е безумно висока цена на квадрат?

# 503
Ами 40 квадрата ново строителство зс 64 хиляди евро. Реално е една стая, но наистина трябва да се купи и това е най-доброто, което можахме да намерим за краткия срок, който имаме. И не се намира на първа линия на морето или в идеален център... за мен това е безумна цена, пък може и да не разбирам от пазар на имоти. За 60 хиляди евро преди 4 години купихме нашия тристаен апартамент зад Пощата...

# 504
Привет група!!! Обръщам се с молба, че търся да закупя имот без брокери, защото от измами, схеми и некоректни документи, които противоречат на Закона за задълженията и договорите и ДОПК ми дойде в повече наистина. Както и от агресията, наглостта и безочливото отношение от страна на брокери. Сигурно има и коректни брокери, които са мега безусловно мили и прекрасни, но не съм все още срещнала такъв.
Тристаен или четиристаен имот търся
Тухла
Без партер или етаж 1
Ако има маза ще е супер!!!

Въпросът ми е: Как намирате имотите си???? Изчетох толкова мн страници от старите разговори, но Как намирате имотите си и не сте излъгани с много пари??????

Благодаря Ви сърдечно и безусловно!!!!

# 505
Не мога да разбера въпроса за излъгването за пари ...

Но понеже и аз трудно понасям невъзпитани и агресивни брокери, разпитах познати и се спрях на двама с които говорих и реших да работя.
Естествено и звънях самостоятелно на обяви от сайтовете.
Скрит текст:
И естествено последно пак попаднах на ужасен младеж от фирма Премиер, чиято обява се оказа фалшива.

# 506
Въй 64к за едностаен верно си е силно. Освен ако не е НС отгоре на "Дръзки".

# 507
Има групи във ФБ за имоти без посредници. Разбира се, налазени са от най безочливите такива, но има и обяви от собственик.
Това което забелязвам там е, че хората искат нереални суми. За пример, вчера видях ателие 45м2 последен етаж без мебели 85000 евро. Дори не беше в хубав район, мисля че беше на Лк Тракия. Този собственик е решил да кешира, ама кой ще му даде близо 2k€/m2 за гълабарник..
Редактирам, пак ми излезе обявата:

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 21:43 от So Lucky*

# 508
Здравейте, имам въпрос някой от вас запознат ли е със сградите, които се строят в момента в Пчелина и по конкретно на Апарт Инвест Иванови?

Да не са комплексите България 1-2-3-4-5 и така до безкрайност?

Да. Понеже обмисляме покупка там заради по нормалните цени.

Цените са по-нормални, понеже и а апартаментите са по-маломерни, този ефект е търсен. Кофтито е, че няма добра инфраструктура там.
Ние също бяхме говорили със строителя или инвеститора на тези комплекси, но взехме друго решение накрая.

Да така е баира е доста кофти особено за пеша, но не е невъзможно. Като гледам цената за такива апартаменти във Владислвово е същата а е доста по далечен квартал. Затова ме привлече повече. Ние ще говорим със строителя но все пак реших да попитам ако някой има повече инфо или е купил там.

Честно казано преди дни бях на оглед на подобен апартамент, само че се влиза от ул. Прилеп. Същия строител...ами не ми вдъхна особено доверие. Вратата криво иззидана или както там се казва, на терасата нямало да има плочки, при "шпакловката" материала нещо не е разбъркан или каквото там е ама целия таван беше на бабуни приличащи на гелнички, които ще се спукат всеки момент. Иначе гледката уникална. Препродажба, която предпочетоха да се извършва в кеш и малко ме позагубиха с всичко това. Правя сравнение, защото после посетих още няколко апартамента и видях разликата в строителството и вида на апартамента, стените, пода, общите части и т.н. Утре пак ще ходя на огледи в тоя район и ако искате ще споделя мнение, но сякаш вече се спрях на един леко странен апартамент във Виница....    Някой мнение? ет. 3 с панорама към морето, до гората е..... Банята ми е малко малка и събирам идеи как да се направи така, че да се побере всичко вкл и душ кабина или по-скоро параван.

Ами да ще ми е интересно да разбера повече ние бяхме на няколко огледа там и продължаваме да търсим. Според приятеля ми качеството никак не е добро точно това, което сте написали и вие, но бюджета ни е доста малък и единствено там има на тези цени за момента.

# 509
Моля, моля, моля без такива дълги цитати Simple Smile

Това което забелязвам там е, че хората искат нереални суми.
Мда, а когато обявата е пусната от агенция, пишещите нападат че брокерите са виновни за качването на цените. АКо бях агент не бих въобще се занимавала с такъв продавач.

Общи условия

Активация на акаунт