Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 15

• 74 001
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Е какво очаквате да последва, очевидно е, че това са политически маневри преди местните избори - за всичко във Варна е виновен гл.арх, а кмета 10 години е бил в неведение... сега ще го преперем и наесен чистичък ще си го изберем наново...

# 616
Скрит текст:
или ще има светлина в тунела.
Докато герб не се разкарат от управлението на Варна , светлина не виждам. То  и за цялата БГ също, но да не влизам в политически теми тук.
Не че следващите ще са чисти като сълза.

Днес ходих до Св.Св. Константин и Елена. Много го обичам това място още от детството ми. Преди време умувахме дали да не вземем апартамент в някой от Азур-ите, но заради лоши опитности с имот в затворен комплек се отказах. Сега малко съжалявам.
Започнали са да строят  комплекс green cottage Много ми харесват такъв тип къщи, ако имах средства и нужда бих си взела Heart

# 617
Кой ги продава и какви са цените?

# 618
Мисля, че инвеститора сам ги продава. Не знам цени, само познати, които не страдат от липса на средства ( но определено от липсата на вкус страданието е голямо Simple Smile ) казаха още на етап проект са проверявали и били "мега скъпи". ( те купиха за 300К евро с 3 спални на супер забита улица на Горна Трака, без асфалтов път до тях в стил селска къща, нищо че е новопостроена - ако това помага за сравнение )
А сега според мен са вдигнали цените.

Някой ако има инфо от чисто любопитство и аз искам да знам Wink

# 619
  • Варна
Май около 700 хил. са...

# 620
Ужас, тимаджии не си поплюват.

# 621
Има няколко блокчета, които строят и предстоѝ да строят в св св Константин и Елена, които ще са със съвсем нормални такси.  Дали има още свободни апартаменти- не знам.

# 622
Това с архитекта вярно е предизборно. Обаче и тия свинщини и дивотии презнего са минавали. Не вярвам новия да е по-читав. Поне на първо време ще гледа да си излъска имиджа, та се надявам да има нещо положително.

# 623
Здравейте, някой чул ли е нещо за събаряне на автогарата и правене на Лидл на нейното място? А автогарата да се обедини с гарата...Такива приказки се въртят из групите на Варна.

# 624
  • До морето
Здравейте,  не съм влизала в последните няколко теми.

Отдавна се говори за изместването на автогарата. Би трябвало автогара и жп-гара да са близо една до друга, за да могат да се правят удобни връзки между тях. За Лидъл там за първи път чувам, но няма да учудя.

Green cottage е страхотна глупост на безумни цени. Къщите са буквално една върху друга, да не говорим, че крайните 2 са кажи-речи на паркинга на Лидъл Дружба.
Преди 4-5 години  там трябваше да има друг комплекс с имения тип къщата на Кевин от Сам вкъщи. Бяха пуснали обявите само в руски сайтове и цените почваха от 1 000 000€,  но нещо се отказаха....

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 08:53 от Boho chic

# 625
Здравейте, някой чул ли е нещо за събаряне на автогарата и правене на Лидл на нейното място? А автогарата да се обедини с гарата...Такива приказки се въртят из групите на Варна.

Да, това го знам от 2 години, че ще се прави. Вече кога, нз. В началото се говореше, че ще се мести някъде до жп. Но по последни новини няма да се мести, а отдолу ще си е автогара, отгоре лидъл.

# 626
От 40 и кусур години се говори за изместване на автогарата. Още я местят.

# 627

Ами парцела бил продаден скоро. Не знам как .. той държавен ли е бил, частен ли.. не знам, но така казват хората. Затова общината един вид вече няма избор - трябва да го направи. Нещо такова..

# 628

Ами парцела бил продаден скоро. Не знам как .. той държавен ли е бил, частен ли.. не знам, но така казват хората. Затова общината един вид вече няма избор - трябва да го направи. Нещо такова..
Не знам дали е продаден, но има разрешително за строеж от 28.02.2023 г.  за цитирам: "автогара, офиси, общ.обс.и търговия". Явно няма да я местят. Но гледам, че съществуващата сега автогара е разделена на два парцела и парцела с административната сега сграда на Автогарата, т.е. ъгъла между булавирдите Левски и Вл. Варненчик е със статут за "За друг обществен обект, комплекс."

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 14:34 от divka1

# 629

Явно след 40 години 😀 най - сетне...

Общи условия

Активация на акаунт