Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 765
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Невена, сега като гледам, изглежда почти все едно си сравнявам Барби розАвото от палеца с червените нюанси от скалата, ха ха🤣
Азара, ако четеш тук, ЧРД!🙂 Не знам дали ще стигна до фб...

# 646
Получавате и моята вечеря: цветна салата с много магданоз и бъркани яйца с малко готварска сметана.

Също и юнашки поздрав от малката копърка, която ще изтрия по-късно, та не ме цитирайте. 😊 [премахната снимка на копърката]
Невена, не знам какво се смееш, ама на мен всичките ми бански в момента са цели и са комбинация от бяло, светло и тъмно синьо и съм като Волния Уили, който е излязъл на плажа да търси бяло фрапе без захар. А Волният Уили е снесъл две копърки и вече трябва да си ги пасе, това е. 😉

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 22:30 от Melusine

# 647
Прекрасната ти " ваденка" си струва всяко килограмче отгоре 😍.
С шапка на китове , или делфини,  ехххх👣.
Днес не можах да видя Юпитерчето, цял ден маам гащи и ето резултатът

Лунувам досега, дано устискам до утре, само на кафе и магнезиев цитрат съм

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 20:44 от tays

# 648
  • Paris, France
Честит Рожден ден, Азара. Да си жива, здрава, още по-стегната, младежка и красива. Наздраве 🥂.

Melusine, голям сладур, пу, пу. Много е красив. Е, за такава копърка си заслужава да станеш кит 🌞. Живи и здрави, много да те радват и гледай и ти да оживееш. Наслюнчих се. Яка салата! Отивам и аз да изям една. Само се боклучиш, обаче не мисля, че има за какво. Вече отслабваш и това е важното. Аз пък се харесвах на повече кила. Ти баджаци и дупе си имаш. Кефя се на жените във Франция, на които не им пука от килата.

Иди на някой плаж с англичанки! Ще се почувстваш кат фиданка.

tays, браво! Как е Захаринка?

Щях да ти казвам - не прекалявай с алкална вода, защото качва pH на стомаха, а с възрастта и без това се произвежда по-малко стомашна киселина. Когато ядем протеин е важно стомахът да е кисел. Затова е добре да се пие оцет преди ядене.

Цитратите са неутрални и не качват и не свалят pH в стомаха. От тях панкреасът прави бикарбонат, който алкализира. Ако изпиеш бикарбонат, стомашната киселина го неутрализира и влиза само положителен йон от натрий, магнезий итн. Пак има алкализиране, но не е достатъчно и се разбутва стомаха.

Не добре обработеното с киселина месо, като иде в червата, храни разни гадини. Стомахът трябва да е кисел.

# 649
Много ти благодаря, но съм яко фиксирана в това пх, ще видя какво ще правя, започнах да се страхувам от всякаква храна вече.
Беше 5, 5 захаринка , сутринта на събуждане 5,3, в 10, 30 беше 6, 6 , просто вече не искам и да я меря, вчера за обяд съм яла само крем супа от зеленчуци,  и връзка магданоз с чесънче и малко орехи смляно, снощи едно кефирче с куркума и черен пипер и домат плюс риба задушена, около 100 грама и пак осъмнах с 5, 3 и ей тъй си стана от нищото 6, 6 .
Няма нищо да ям, да видя утре как ще е.
Просто нямам обяснение какво прецаках.

Азара, ако четеш, честит празник, симпатяго, много здраве и късмет от мен 💐🍀🥳

# 650
Честит Рожден ден, Азара. Да си жива, здрава!

# 651
Аууу, какъв сладък, малък сладкиш на плажа Heart Пу-пу!
Завиждам на тези, които консумират риби и разни водни гадории. Не мога да го ям това аз и това е. Как ли не съм се самоувещавала, еми не става и тва е. Гадно ми е, а са толкова полезни. Случвало ми се е преди години с бившия ми сядаме в някакво заведение и аз тъкмо бодвам от салатката си, когато минава сервитьора с голяма табла, а върху нея още по-голям октопод. Confounded. Ейй, като ми се повдигна само от вида му, от онези ми ти вендузки ли са, какво са... С триста в тоалетната. Върнах се и му викам ставай да си ходим. Сега само докато го пиша и ми стана гадно направо.
Имам доста тъжни наблюдения тези дни върху децата по плажа. Масово са с наднормено тегло, а майките им постоянно питат : искаш ли дюнер, пица, баница, торта. Хапни си, че не си ял (само от преди час). После за жалост четем във фейса по групите " синът ми/дъщеря ми е само на 12 но и откриха ИР/Диабет"
Да, съгласна съм, че те сега растат и трябва да имат разнообразно меню, но не и то да бъде съставено само от тесто и захар.

# 652
Ох, и аз подобни неща наблюдавам. И в града, не е само на морето това...Момиче на около 10-12 г, а с огромен корем, яде най-големия дюнер, огромна кока-кола, още порция картофи...а бащата я пита дали ще и' стигне.🤪 Още по-лошо става, когато и детето си търси все такъв тип храна. Нямат изградени навици повечето деца на тази възраст, даже и родителите да внимават, тях си ги влече към вгх и "забавните" храни...Моята дъщеря поне газирано не харесва. Но ако и' осигуря сокове, пица, шоколад, бисквити, картофи и всякакви прочие неща...може и само на това да живее. На моменти ми е доста трудно, но и крайните забрани не харесвам. Гледам да съм философски настроена, че няма как да я задължа да яде предимно моркови със зеле и пуешко филе- тепърва има време за доизкусуряване на някои навици. Днес я накарах да се качи на кантара- 37 кг е, на височина вече е над 150 см със сигурност, даже вероятно е подминала и 155 см, че е по-висока от баба си вече (а тя не носи чехли по-ниски от 4-5 см).😄
Тайсара, аз пък си самоназначавам тридневен фаст. Мисля, че е време вече. Не може така предимно показатели да подобрявам, трябва и някой друг кг да разкарам!😃
Шарпи, сега...ако си сложа снимки на калмари  на масата, сигурно няма да мога да ги ям.🤣 Но пък така, нарязани на кръгчета, стават. Пипалата на калмари и октоподи въобще не са ми любимото нещо обаче...

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 23:55 от dolce miele

# 653
Голямата копърка само се кара на бабите, като пробват да му дават боклуци. Торти не ще да яде, сладки са му. Отиваме на рожден ден, гризне малко пица, вика ми, мамо, солена е и е гадна, кога ще има храна (демек готвено, най-добре супа, и кисело мляко или плодове). Разревал е и двете баби, че не готвят като мама 😂😂😂 Свекърва ми се опитвала да го храни със замразени бутер банички на Белла, викам ù, не можа ли да разбиеш едно яйце, да натрошиш малко сирене в него и да намажеш две филии да изпечеш, поне малко истинска храна да има в тая закуска... Майка ми и тя, дава му спагети с филия хляб и го пита иска ли и от баницата, дето е ял на закуска. И като има картофено пюре, пак му бута филия...
Седи сутринта, дъвче една овесена бисквита с размер на брачна халка и нарежда: "с бисквитите не трябва да се прекалява". Има и друго, масово децата не ги оставят да играят, ама в смисъл да се мокрят, цапат, да тичат, да се катерят и да скачат. Както и да остават понякога гладни, от което никой не се е гътнал, макар по нашите ширини да е трудно за приемане. Постоянно им се дава на тия деца нещо да дъвчат, бутат ги в колички до 4-5-годишна възраст, те вътре хрупат зрънчо и цъкат на телефона на мама. Аз навън храна не давам, в смисъл да ходя да го прибирам от градина или на площадката да вадя сок, солети и пр. Има си часове за хранене, яде се на маса и толкоз. Като пътуваме, нося кутия за храна и термос със супа, спираме на бензиностанция и си ядат, каквото биха яли и вкъщи. Аз съм била неглижирана откъм хранене и физическа активност като дете, в продължение на години, и не искам и децата ми като мен да са цял живот дебели и да изпитват вина.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 09:00 от Melusine

# 654
Да, забравих да добавя и липсата на движение. Едно време ние се скъсвахме да играем на какво ли не, сега.... Движението е сведено до физкултура на показалеца върху телефона. Anguished

# 655
  • Gotham City
Здравейте! Напоследък виждам тук много красиви фигури и добри резултати Grinning и това много ме радва.
Изследвах се малко и аз и да споделя. Нещата май вървят в добра посока с ИР и холестерола и това при намалена доза на Глюкофажа, обаче сякаш съм с хипофункция на ЩЖ. Лошото е, че часа ми за ендокринолог е чак в средата на октомври.

# 656
Б 12 защо е над референтните, добавки ли приемаш? Да, щитовидните не са оптимални...

# 657
  • Gotham City
Да, пиех Макси хеър, той е с доста Б12, но го спрях преди седмица заради изследванията. Чудя се дали да не започна с ниска доза хормон за ЩЖ. Намалих въглехидратите и ето го резултата.

# 658
Здравейте! Напоследък виждам тук много красиви фигури и добри резултати Grinning и това много ме радва.
Изследвах се малко и аз и да споделя. Нещата май вървят в добра посока с ИР и холестерола и това при намалена доза на Глюкофажа, обаче сякаш съм с хипофункция на ЩЖ. Лошото е, че часа ми за ендокринолог е чак в средата на октомври.

Поздравления за чудесния гликиран хемоглобин, как се храниш?

# 659
Добавки с Б 12 се спират поне две седмици преди изследване.🙂

Общи условия

Активация на акаунт