Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 55

• 23 758
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Gotham City
Много благодаря! Радвам му се и аз, а и Хома индексът по формулата излиза 1,15, което е доста добре.
Как се храня ли? Понеже в началото след диагнозата минах почти изцяло на месо, яйца, пълномаслени млечни и вдигнах ужасно много холестерола, затова изцяло промених режима. Тук в темата Невена ми даде идея и съвет за диета с много растителни и без мазнини. Невена, благодаря ти! Е, аз не съм толкова стриктна - но ограничих яйцата до 1-2 на седмица, само пиле, предимно бяло месо, риба, много, много зеленчуци - сурови и готвени и рязко ограничих мазнината. Консумирам само зехтин, като на тенджера готвено слагам 1-2 с.л., на големи салати до 1с.л. Всеки ден ям чия, сурови ядки - орехи и бадеми, и малко берита - малини, боровинки или ягоди. Много чай и вода.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 14:46 от Belle Époque

# 661
Много благодаря! Радвам му се и аз, а и Хома индексът по формулата излиза 1,15, което е доста добре.
Как се храня ли? Понеже в началото след диагнозата минах почти изцяло на месо, яйца, пълномаслени млечни и вдигнах ужасно много холестерола, затова изцяло промених режима. Тук в темата Невена ми даде идея и съвет за диета с много растителни и без мазнини. Невена, благодаря ти! Е, аз не съм толкова стриктна - но ограничих яйцата до 1-2 на седмица, само пиле, предимно бяло месо, много, много зеленчуци - сурови и готвени и рязко ограничих мазнината. Консумирам само зехтин, като на тенджера готвено слагам 1-2 с.л., на големи салати до 1с.л. Всеки ден ям чия, сурови ядки - орехи и бадеми, и малко берита - малини, боровинки или ягоди. Много чай и вода.

Да, и аз го вдигнах до 8 и съм на Профихол!

Направих вече горе-долу и аз такива промени, но резултат след поне 3 месеца.

Благодаря ти!

# 662
  • Gotham City
Няма защо! За холестерола ми изписаха Езен, не е статин и няма странични ефекти. Моят холестерол беше 8.7, а ЛДЛ холестерола - 6.69, това към дата 18.06.

# 663
Melusine, живи и здрави да са ти децата! Да станат добри хора и много да ви радват! 🍀  Ти имаш прекрасно чувство за хумор, много се забавлявам на твоите коментари всеки път

🙂 Живи и здрави да са ни децата. Те са нашето богатство.

Belle Époque, и от мен поздравления за хубавия ГХ. За щитовидните и аз мисля, че ти е нужен хормон. Но зависи и как се чувстваш.. Аз с подобни стойности направо се влачех, нямах тоци, а детето си иска неговото.. при мен обаче тсх беше около 1.5, а и се оказа, че имам завишен Мат. Сега дозата елтироксин ми е двойна и съм по-добре уж.

Благодаря на всички за прекрасните коментари. Голяма подкрепа сте ми. Свалих около 8 кг от края на януари, когато започнах режима. Иначе имах да махам около 5, които ми бяха останали от раждането. Сега съм 52, но и нямам много време за тренировки. От около месец-два насам карам по-либерално..

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 15:25 от Jupiter sea

# 664
Момичета, не ви се хваля. Оплаквам се.

# 665
  • Paris, France
Да, пиех Макси хеър, той е с доста Б12, но го спрях преди седмица заради изследванията. Чудя се дали да не започна с ниска доза хормон за ЩЖ. Намалих въглехидратите и ето го резултата.

За намалени ВХ и отслабване щитовидните са ти идеални. Моите бяха някакъв двуцифрен TSH и ниски Т4 и Т3. Казаха ми да приемам повече йод, селен ако ми е нисък и това е. Т3 трябва да е нисък докато слабееш, защото при висок се гори мускул.

Ако искаш си виж антителата, но ако там няма проблем, изчакай да отслабнеш, да стабилизираш теглото 6 месеца и тогава тествай щитовидни! Едвам изчаках, но като ги тествах след година имах TSH 1.3 или 1.4, Т4 и Т3 на средата. Бледолилава беше писала същото.

Поздравления за инсулин и КЗ. Страхотен резултат 💐. Можеш да намаляваш Метформин за да започнеш да вадиш сланина от шкембето. Моментът е идеален.

Яйца можеш да си ядеш колкото си искаш, но да са от пасищни кокошки. Аз ям по доста. Каруцата я обръщат наситените мазнини, а в яйцата има омега 3 и няма много наситени.

Браво!

# 666
  • Gotham City
Благодаря, Невена! Flowers HibiscusДа, май ще наблегна на йод и селен. Отделно, че храната може да е отрова, но и лекарство, особено при ИР. Така, че и с нея ще внимавам много.

# 667
И аз от стриктното кето вдигнах холестерола, бях писала по- назад. Затова и аз намалих мазнините, и естествено да са само от "полезните". Масло, зехтин, рядко кокосово масло. Ама и калориите ограничих, щото както на "кето не се смята", така като изпукам голяма свинска пържола с парче кашкавал и ей ти 700 калории. Салата като и сложа зехтин и още 200 поне и така две хранения в деня и после що не свалям 😐
Сега наблягам на пиУетата и зеленчуци, поне с тях не качвам, а и мога да си вмествам плодче.
Днес на плажа една жена ме пита " Извинявайте госпожице спасител, може ли да влизаме в морето" 😁😁😁. Тъкмо щях да я питам що се ебава с мен, когато се усетих че бях облечена с червена тениска, с надпис на гърба й Baywatch, че имаше доста вятър и се облякох. Утре с Мич Бюканън си палим подметките към Филибето.

# 668
Днес "неусетно" до 19.50 ч изкарах без храна и без вода.🤪 Единствено бях приела течния хормон за ЩЖ вкъщи, но не знам защо точно днес не изпих поне обичайната половин-една чаша вода, която пия след това...🤔😆 Като се сетих, купих вода, а вкъщи си направих кафе с малко сметана (и много топла вода- чашата е 450 мл).🙂 Вече имах леко главоболие. Хапнах си и обичайната доза черен дроб от треска за омега 3 и това ще е за днес. Ще броя за "сух" фаст. Четох, че малко черен дроб от треска и сметана в кафето не развалят фаста, та продължавам още 2 дни. Но с течности, че днес не беше планирано да е без!😃
Госпожица Спасител много ме развесели...😄 Но и тениската е била доста заблуждаваща!😆

# 669
Браво, Долче! Все се каня да ти кажа аз, съдейки по ястията, които си споделяла в снимки. Много малки ми се виждат твоите порции, аз ако трябва да се нахраня с една такава, ми то само за кътния ми зъб ше стигне.... Не се учудвам, че си успяла да устискаш и без тях.
Онзи ден гледам четири кръгчета в една чиния, ми то аз само за предястие ще ги схрускам, верно, че съм си ламята Спаска, ама и да не бях, пак за кътния ми зъб...

# 670
Шарпи, обикновено не са ми чак като за врабче порциите!🙂 Кръгчетата калмари бяха 7 броя, имаше сосче към тях и извън кадър и консерва скумрия...
Ето, още едно хранене, което не съм публикувала- 3 бъркани яйца с масло и сметана (много сочни и вкусни стават така😍), салата от два домата със зехтин:

Напоследък и на малката правя по 3 яйца, 2 яйца не и' стигат вече. Но и тя ги яде без хляб.

# 671
Явно чиниите са ти по-големи. Честно, това ми изглежда като едно яйце. Аз днес също бях на бъркани яйца, но сложих вътре ситно нарязан кашкавал и пресен лук. Така са ми любими.

# 672
  • Paris, France
Уау, sharpy! Сигурна съм, че рядко някой се обръща към тебе с обръщение, различно от госпожице. Е, може майна, понякога 🤩. С Melusine може да си направите доброволчески екип тази година. Ти вадиш, тя носи до брега. Догодина ще е много отслабнала и ще потъва 🌞. Лек ви път с Мич 💐.

dolce, сметаната разваля фаста. Това е наситена мазнина, все пак. В чушка или целина поне има добри и ензими, а това нещо нахлува в стомах и черва с кафето. Чела съм, че много диабетици вдигат КЗ от кафе със сметана. Струва ми се, пе прекаляваш с млечни, наситени мазнини и ядки.

Другото е тревата, която липсва. Доматите са плод.

При мене мазнината обръща каруцата. На кашкавал изобщо не мога да устоя. Оня ден гледах, галих, пипах, вземах  слагах в кошницата, вадих  една питка от 200г в турския магазин и накрая я оставих. Прибирам се и ММ купил същата от ливанците 🥳. 🐖 ходи да я гледа, но не посегна. Пих кефир 🌞Захтинът е друга бира и не ме блазни като сметани и кашкавал.

Ти сега вечеря ли показа или нокът? 🥵🌞. Готин е много, де.

Къде е jerami? Да не се е свършил от диета?

# 673
Явно чиниите са ти по-големи. Честно, това ми изглежда като едно яйце. Аз днес също бях на бъркани яйца, но сложих вътре ситно нарязан кашкавал и пресен лук. Така са ми любими.
Големичка чиния е това на снимката, освен ако вилицата не е някаква детска на размер...
Иначе яйцата ако са бъркани, с три няма да мина. Ще ги изям и ще се озъртам за още... Не знам как става тая работа, сварени или на омлет три броя са ми точно. Бъркани бих казала колко мога най-много, ама не знам Grinning Обикновено 4, случвало се е и 5 ама ми се е искало и още да сложа, просто сама си слагам спирачка да прибера останалите. И с масло, разбира се. Плюс и салата, да не помислите че само яйчицата, хич не съм такава Grinning

Това е идея обаче, чудех се с какво да се наям утре че ми предстои дълго пътуване и целта е да не огладнявам по пътя, а пък и да ям някой час преди да тръгна че не понасям път добре... Бъркани яйца ще е, мислех варени обаче бъркани ще мога повече яйца да мушна.

# 674
Шарпи, стандартни са ми чиниите, около 25 см "плоските" и около 23 см са дълбоките.🙂 Но понякога на снимките нещо изглежда по-голямо или по-малко.
Невена, аз следвам препоръките на д-р Фънг. Малко сметана не разваля фаста, според него.😉 КЗ не ми се вдига нито от кафе, нито от сметана. Мерила съм многократно. От парче кашкавал също не ми се вдига КЗ (естествено, при фаст го избягвам). Яйцата и доматите не са от днес.🙂
Натка, яйцата даже са размер Л, от лидълските кори.😃 Вероятно и аз съм ги пльоснала доста нескопосано в чинията, не е като за снимка, ама те нали са за ядене, а аз Мастършеф няма да ставам!😁 Вилицата е голяма, на Брио е- 19 см (на снимката пак различно изглежда като дължина- по-малка, но поне да се похваля с шивашкия метър).😁

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 03:00 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт