Голямото преследване

• 39 836
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Днес се изненадах от неотговарянето на два въпроса от хора, които мислят, че знаят много, и изкарват пари от това. Аз нямам подобни претенции, не съм наясно с филми, актьори и интимните им връзки и други щуротии.
Първият елементарен за мене въпрос (в предварителните за минута) беше "Кой живее в двореца Потала".
В действителност въпросът си е доста труден. Любопитно ми е колко хора в темата знаят отговора, а и къде се намира този дворец.
Но имаше огромен гаф! Един от "всезнайковците" отговори, че Суецкия канал разделял Европа от Азия!
Аз май най-добре се справям с географските въпроси, въпреки че този за втория остров с име Въскресение не го знаех. Знам къде е Кирибати - част от Микронезия, но е безумно човек да знае името на всеки атол или скаличка в океана.

# 76
Един от "всезнайковците" отговори, че Суецкия канал разделял Европа от Азия!
Е кáжи честно Grinning Само дето Египет е в Африка, ама хайде Grinning
Малко по-късно ще си пусна и аз днешното издание.

# 77
Османците превзели България 1018 година...

# 78
Османците превзели България 1018 година...
Да, и това беше голям "бисер". Някои хора май не са ходили дори в елементарно училище.

# 79
То дори и да не помниш точни години, поне като сметнеш приблизително 500 години от 1878 назад, ще ти стане ясно, че сме в рамките на Османската империя от 14 век. Може би си има стрес от камери, от бързината... и хората се шашкат.

# 80
  • София
леле, вчера Мартин (Черният рицар) как ги хвана 2 секунди преди края. Драма страшна беше. Не можеха да повярваш. Шок.
А днес Професора ги унищожи направо. Само 2 грешни отговора за цялото предаване. Това е уникално представяне просто. 😮

Засега:
Апаши - Стражари 1-2 😀😉

poliglota80
ами да, нямам представа, това беше първия ми досег с това шоу и не останах никак очарован, но малко по малко свиквам и не е толкова зле, напротив.
Ако наистина знаещи хора отидат, то правилата са такива, че преследвачите трудно ще ги хващат. Може би ако изключим Професора, който е истинска ходеща енциклопедия.
Има прекалено лесни, чак несеризно лесни въпроси, но то такива има и в Стани богат, така че явно не може без тях.
Успех утре, сигурно ще успеете де, Професора ще почива. 😀

# 81
  • Велико Търново
Утре би трябвало да е Дама Пика. Или поне така си мисля, де. Не знам след това дали ще спазват същия ред, но поне първите 4 предавания със сигурност са ги изредили всички.

На Мартин задачата вчера беше една идея по-сложна. Първо - че имаше повече стъпки за догонване и второ - той сам се прецака като направи грешки. Вчера от т.нар. куизъри и днес от Айхан Топал очаквах много по-добро представяне, особено като се има предвид, че все пак имат опит. Обаче - не. Може би наистина напрежението от новото и непознатото е по-голямо.
А, и нещо друго - накрая, когато отговарят всички от отбора ,днес участниците ми бяха малко като орел, рак и щука. Отделно че направиха супер нелепи грешки. А точно това е моментът, когато реално се определя броят на въпросите за преследвача. При положение, че бяха трима днес, трябваше да "дръпнат" на Професора поне с едно 14-15 стъпки. То с 9 какво да го затруднят.

# 82
poliglota80
ами да, нямам представа, това беше първия ми досег с това шоу и не останах никак очарован, но малко по малко свиквам и не е толкова зле, напротив.
Ако наистина знаещи хора отидат, то правилата са такива, че преследвачите трудно ще ги хващат. Може би ако изключим Професора, който е истинска ходеща енциклопедия.
Има прекалено лесни, чак несеризно лесни въпроси, но то такива има и в Стани богат, така че явно не може без тях.
Успех утре, сигурно ще успеете де, Професора ще почива. 😀
[/quote]

Въпросите са от всякаква тематика по принцип, като в Стани богат. Разликата е в динамиката и времето, като цяло шансът да биеш Преследвачите е минимален Simple Smile но аз не съм отишъл за пари, а за тръпката. Защото дори да изкараш някакви пари няма да са кой знае колко много.
Но е интересно лично за мен, ще гледате Simple Smile

# 83
Въпросите са от всякаква тематика по принцип, като в Стани богат. Разликата е в динамиката и времето, като цяло шансът да биеш Преследвачите е минимален Simple Smile но аз не съм отишъл за пари, а за тръпката. Защото дори да изкараш някакви пари няма да са кой знае колко много.
Но е интересно лично за мен, ще гледате Simple Smile

Ще те гледаме със сигурност! Вероятно пред екрана е едно, в студиото съвсем различно. След епизода се надявам да разкажеш малко повече за целия процес - подбор, заснемане. Със сигурност ще е интересно.

# 84
Ще те гледаме със сигурност! Вероятно пред екрана е едно, в студиото съвсем различно. След епизода се надявам да разкажеш малко повече за целия процес - подбор, заснемане. Със сигурност ще е интересно.
[/quote]

Аз и сега мога да ви кажа, не е проблем. Пуснах си заявка за участие от сайта на Нова и ме викнаха на кастинг. Снимахме на 24-08, това беше и първият ден на снимките.  Голямо дърво, защото се снимат по 4 епизода на ден, ние бяхме последни и трябваше да почнем към 17-18ч. Дойдох в 16:20 и започнахме чак в 0:20 мин.
Супер се бях изморил, огладняхме, после в самото студио жега на макс. Продължи до 3:20ч, но не се оплаквам де, въпреки че накрая едвам гледах и дори някои въпроси не ги чух много добре. Това не е като оправдание, лично за мен се представих достойно, винаги може и по-добре Simple Smile
Няма нищо нагласено според мен, грешки винаги стават, но не са умишлени.

# 85
Шест "Уау" до момента. Не отива на сериозен мъж.
Освен това Мария Кюри не е умряла от отравяне. Отравяне от какво? От гъби? Умряла е от анемия, вследствие на радиация.

# 86
  • Велико Търново
Ееех...Деси какъв шанс изпусна, жалко.
Двулевките чак от 2012-та не са.

За Мария Кюри първосигнално ми беше отговор "радиация". Чела съм биографичната книга за нея, но толкова отдавна беше, че не си спомням конкретно за анемия. Иначе радиацията и за нея, и за Фарадей е най-логичната причина за смърт.
Реално отговорът на Деси "болест" е не само по-близо до истината, отколкото "отравяне"-то, ами направо си е правилен. Но пък имайки предвид, че Деси сега така или иначе отпада, непризнаването на отговора ѝ за верен, не е от голямо значение. И въпреки това такива неща неизменно оставят лош привкус.

Уффф... Ники Кънчев защо така се бави при четенето на въпросите... ами не е честно, пък!

Мдаа... нищо, че се спъна няколко пъти, Черният рицар пак успя. Но те тези 8 стъпки така или иначе не бяха кой знае каква преднина за играчите.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 18:56 от DamaPika

# 87
  • София
Реших днес да пусна, че ми стана интересно заради съфорумеца, който писа. Не знам дали някой от НОВА чете, но ако случайно е така, дали може да не сте такива непрофесианалисти и да не покривате с  въпросите с рекламата за новините, благодаря!

# 88
  • София
Жалко за участниците, за малко. За да се спечели срещу преследвача май трябва да имат аванс от 12, 13 стъпки някъде...
Вече 3-1 за преслесвачите. Може би ако Деси беше успяла, щяха да имат по-голям шанс. Как изгоря накрая не е истина.

# 89
  • Велико Търново
В първия епизод Мъдрецът имаше 12 стъпки, за да настигне играчите и не успя. Във втория Черният рицар успя с (май) 13, макар и "на косъм". В третия Професорът въобще не се затрудни с деветте. Днес пак бяха 9 и Черният рицар отново успя.
Според мен наистина 12-13 са критичният брой стъпки. Принципно и с повече преследвачите могат да догонят, но там вече условностите са повече, разбира се - въпросите да са по-кратки, да не се греши на нито един и разни такива.

Общи условия

Активация на акаунт