Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 453
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Вестерос
Да, първо там им излезе историята.
После Мартин я намести в Света и накрая я сложи и в Огън и кръв, която е за историята на Таргариените.

# 121
  • Сидни
Ехххх как ми липсва ГОТ!
Чела съм почти всички книги, плюс тези за Танца на драконите, но почти нищо не помня, така че новият сериал ще ме " изненада".
Първият епизод ми беше малко скучен. Актьорите за сега нещо не са ми симпатични. Демон Тарг ми е малко дразнещ даже.
Този Ото Хайтауър ли ще бъде новото Кутре? Изглежда много интригантства, получава и праща писма, сводничи на дъщеря си хаха
Шотландецът охранител на Ренира ми е май любимец  за сега.

# 122
  • The point of no return
Animal Dragon 3Д билборд на Караксес на Таймс Скуеър в Ню Йорк. Animal Dragon Face

Въздействащата музика от първата сцена с Ренира и Сайракс, неофициален ОСТ, направен от Diego Mitre Music. Sparkling Heart
Иска ли питане каква е новата ми мелодия, на седмото небе съм. Smile

Някой може ли да ми припомни нещо - жената на Нед Старк не разбра, че Джон не е син на Нед, нали?

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 05:22 от Roya

# 123
  • Варна
Не, не разбра.

# 124
За мен Ранира не изпитва/поне за сега/ сексуално привличане към чичо си - просто има някаква симпатия към него, но от сцената с колието ми се стори, че той изпитва и я възприема точно като жена. Може би защото все пак е по-възрастен и осъзнат. А после при сцената с неговото "гадже", го видяхме, че има сексуален проблем и тя го попита дали не иска да му доведе някоя друга - можело и светлокоса -  намекна му, че той има някакво желание да бъде с такъв тип жена, може дори да знае и за коя точно жена става въпрос.

Алисън да го харесва също не видях - според мен тя знае, че трябвада се омъжи максимално високо в йерархията и че баща й ще направи всичко възможно да е така. Нормално е да я гласят за някого, който е близо до трона, както и нея да я ухажва точно такъв кандидат. Демън е идеалния вариант  - много близо до краля и засега негов наследник - Ото най-вероятно имал намерение да я ожени точно за него и  го е обсъждал вече с нея! Демън също знае, че от него се очаква да ухажва някоя знатна девойка и щерката на Ото е перфектния вариант и той го прави, като допълнително леко се забавлява да провокира Ранира, защото двете са приятелки. Алисън също по задължение си даде благословията и венеца- знаеше, че  баща й го очаква от нея, но сякаш искаше да му каже - ама наистина ли трябва да го направя точно с този човек????????? Виждаше се, че е ужасена от него - през целия турнир си чоплеше до кръв пръстите на ръцете!. Баща й пък от своя страна прие невъзмутимо факта и не показа никаква реакция - сякаш за него това е най-нормалното нещо/явно до момента е било/, но после видяхме, че в главата му плана за "кариерното развитие" на Алисън е преначертан. През годините се е видяло, че Демън е трудно контролируем и Ото няма да има при него същите позиции както при този крал  - така, че двамата открито са започнали да се  конфронтират. Вече се появи нова неочаквана възможност след смъртта на кралицата и Ото бързо се преориентира - трона се оказа много по-близко и по-сигурно от очакваното. Освен това така проявява и някаква милост към дъщеря си и се съобразява с нейното желание. Което, разбира се, прави само защото има такава възможност - ако нямаше - щеше да я жертва - просто за да пази себе си и позициите си!

# 125
Демън си има жена.

# 126
Много е красива Sonoya Mizuno, която играе проституката Мисария. Надявам се да има някаква по-значима роля в политическите интриги.
Среброкосите не са ми по-вкуса, Денерис също никога не съм харесвала. Първият, който ми направи впечатление е Демън.

Скрит текст:

# 127
На мен никак не ми харесва тази жена.
Вчера прочето дадените тук линкове за чичо и племенница и разбрах всичко. Малко ми се позагуби интереса, не четете, ако не искате да знаете.

# 128
  • Разпиляна във въображението
Не съм много впечатлена от първи епизод. Може би към финала, където се разказваше за преданието, което Ранира да помни и предава.

След като прочетох отгоре историята, около която ще се завърта сериала, ми стана ясно защо точто тя. НВО са ясни Simple Smile

# 129
Аз ще помоля дори и с недомлъвки да не се коментират спойлери от книгата, защото понякога не е трудно човек да навърже 2 и 2.

# 130
  • Варна
Аз ще помоля дори и с недомлъвки да не се коментират спойлери от книгата, защото понякога не е трудно човек да навърже 2 и 2.
Не се притеснявай. Нещата са много, много по-сложни от 2 и 2.
Абсурд е да предвидиш какво се случва.
И...

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Ако очакваш щастлив край, то просто не си внимавала.

# 131
Като цяло мога да кажа, че съм доволна от епизода.
Като минус бих отбелязала саундтракa.
В Ренира може би ме дразнеше обратната захапка.

Тя е за малко, после друга актриса ще играе Ренира. Има я в интрото, много е красива.
Много хубав първи епизод. Аз доволен. Мат Смит ми е любим, страшно е магнетичен.
Умишлено не чета историята, за да не си развалям удоволствието. В ГоТ го правех, паралелно четях книгите и така не можах напълно да се насладя.

Имам един въпрос в скрит текст:
Скрит текст:
Бебето Белон и в книгата ли така от нищото излиза, че е починало? Дадоха го родено вече и уж всичко беше нормално, а после на погребението - шок. Все ми се струва, че можеше да не претупват този трагичен момент.

# 132
И аз се отказах да чета.
Само ще гледам.

# 133
  • Варна

Имам един въпрос в скрит текст:
Скрит текст:
Бебето Белон и в книгата ли така от нищото излиза, че е починало? Дадоха го родено вече и уж всичко беше нормално, а после на погребението - шок. Все ми се струва, че можеше да не претупват този трагичен момент.
Скрит текст:
Още по-прозаично. Жената на Визерис има няколко неуспешни бременности и мъртви раждания, единствено Ренира е успяла да оцелее.Така че не е било неочаквано, детето да почине. Причината най-вероятно е отново кръвосмешението на Таргите /Визерис и жена му са братовчеди/Освен това се женят твърде млади - на 16 и 11/ Не е необичайно сред Таргариен да имат проблеми със забременяване или мъртвораждане, даже е рядкост всичко да е нормално

# 134
То даже много гадно се получи да пожертва жена си и накрая и без дете остана !
При положение , че знае,че ражда мъртви деца , трябваше да предвиди и това.
Отделно касво беше това раждане, всичката кръв да изтече...
Гадно ми стана за Ема , а ми се струваше, че щеше да е готин персонаж.

Общи условия

Активация на акаунт