Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 34 151
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Чудех се дали да пиша изобщо. Не ми хареса как започна. Очаквах друго, но после се замислих, че става дума само за Таргариен, а те никога не са ми били любимци и сигурно затова е така. Някак е еднообразно и скучно всичко да се върти около тях. Липсват ми интересни и забавни герои като Тирион, Аря, Джон, Церсей, Джайм и доста други.
Четох "Огън и кръв" преди време (преводът на Бард е ужасен и пълен с всякакъв тип грешки, направо е мъка да се чете) и "Светът на огън и лед" съм я чела няколко пъти и съм наясно какво ще стане и ще гледам, но не е това, което очаквах.

Скрит текст:
Сега чакам да видя какво са направили Амазон с Толкин, че да се разочаровам пак. Joy

# 151
Нещо малко не ми достигна за да възприема Демън като такъв за какъвто го представят.
А в сцената при железния трон ясно си пролича , че отношенията им са по-близки. Усамотената среща, подаръка, очите на Ренира…. Тя го обича.

# 152
Да, вярно, че казаха че била далече и той не искал да седи при нея - това го забравих. Все пак не е случаен - не може да го отхвърли с лека ръка - дори симпатия от страна на такъв човек е плюс за нея й баща й. Пък жените се и сменят - никога не се знае.

Бебето беше ясно, че му има нещо - още когато лекаря го погледна изненадано. Според мен те вариант да запазят майката нямаха - това не е като в модерната медицина - стана ясно, че тя по нормален начин няма да успее да го роди и това неминуемо означава смърт за нея, ако умре вътре в нея- той просто избра между варианта да загуби и двамата - поне да запази детето.

# 153
Като ви четох и ми хрумна, че Деймън ухажва Ранира за да се добере със сигорност до трона. Таргите не се възпроизвеждат като хората с няколко деца, явно толкова време и краля не сполучи. Предполагам Деимиън знае, че може и жена на трона да се сложи, така че с Ранира трябва да се подсигури. Само си разсъждавам😊

# 154
Ренира хареса май онзи рицар. Нещо го загледа.

# 155
  • Вестерос
Да, хареса го, даде му благословията си.

# 156
Не съм чела книгата, но сериала ще следя с интерес. Само в понеделниците ли ще има епизоди?

# 157
Още с първия епизод начертаха половината сценарии, нататък всичко си е доста праволинейно, тук-там с прекъсвания за някоя и друга бруталност. Въобще не е нужно въображение за да си поне 5 епизода напред Rolling Eyes

# 158
Мен не ме стърпя и прочетох повестта до края ….
Не съм много съгласна с горното твърдение. Очаквай неочакваното.
Всичка зависи, как ще бъде представена историята.
Надявам се да е впечатляваща.

# 159
Много се радвам,че намерих къде и с кого да си коментирам серията,  защото съм много впечатлена от нея! Още като видях рекламата по HBO преди два месеца и веднага прочетох и книгата,за да ми е по- ясно всичко. Невероятно са се постарали,  нямам никакви забележки, с нетърпение очаквам понеделник да гледам 2ра серия! Настръхнах като чух мелодията накрая....

# 160
Подновен е вече за втори сезон.

# 161
  • Вестерос

# 162
Къде се развива действието в 1 епизод?
Това драконов камък ли е? Ако е така, кога се заселват в Кралски чертог?

# 163
  • Варна
В Кралски чертог се развива действието. Още не сме видели ДК, вероятно по-нататък? Вероятно ще видим
Скрит текст:
Долината, Дрифтмарк, Бурен край... и други места.

# 164
Най-после и аз изгледах.
Хареса ми, аз съм чела историята, така че ми е интересно как ще покажат детайлите.
Аз също не харесах Ранира, долната ѝ челюст ми напомня маймуна. Като цяло, когато четох образите на героите ми бяха съвсем различни и изобщо не се покриват с тези от сериала, но както и с Гот ще свикна с времето.

Общи условия

Активация на акаунт