Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 407
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря за разяснението Хексе!
Една необятна вселена са драконите, базираща се на магията.
В GoT  имам спомен, че се разказваше, как драконите изчезват ….
Накрая станали малки като котки.

# 331
  • Варна
Благодаря за разяснението Хексе!
Една необятна вселена са драконите, базираща се на магията.
В GoT  имам спомен, че се разказваше, как драконите изчезват ….
Накрая станали малки като котки.

Ииии ... това е историята как се е случило това! Simple Smile

# 332
  • The point of no return
Замислих се дали драконите имат родословно дърво в книгите. А само женските ли снасят яйца? Или ако мъжки дракон си смени пола, може да снесе? Може би има някаква надежда Дрогон да има поколение.

Интервюта с главните действащи лица. Имам известна доза опасения, че порастналата Ренира ще ми е трудно да я приема.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 23:33 от Roya

# 333
  • Варна
Замислих се дали имат родословно дърво в книгите. А само женските ли снасят яйца? Или ако мъжки дракон си смени пола, може да снесе? Може би има някаква надежда Дрогон да има поколение.
Защо точно Дрогон? Simple Smile
В света на Вестерос има достатъчно неизлюпени драконови яйца, но в един момент магията си е отишла.

Храна за размисъл:
Казват, че магията си е отишла с помощта на Майстерите от Цитаделата. А Цитаделата се намира в Староград, а Староград се управлява от Хайтауър.

# 334
Хексе Grinning
Не мога да се сетя. Stuck Out Tongue Winking Eye
Това история от книгата ли е или предположения.
А как действително са изчезнали толкова бързо - само 172 години преди раждането на Денерис?
На мен ми се върти сцена от GoT … или Церсей или Тирион в залата с железния трон обясняваше на някого, как драконите били вързвани и затова започнал да намалява техния ръст. А Робърт махнал всички черепи защото го “напрягали”. Имало е и огромни и много малки черепи.
 Но как са изчезнали Thinking

П.п. Хексе, надявам се , че ще ми/ни простиш, че те ползвам/ме за енциклопедия и разказвач. Но на мен наистина ми е полезна и интересна тази информация.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 19:12 от ratridi

# 335

На мен ми се върти сцена от GoT … или Церсей или Тирион в залата с железния трон обясняваше на някого, как драконите били вързвани и затова започнал да намалява техния ръст. А Робърт махнал всички черепи защото го “напрягали”. Имало е и огромни и много малки черепи.

За тронната зала не знам, но в Драконов камък, при преговорите между всички домове, някой (дали Тирион или Денерис) разказваше, че държали драконите затворени там и те започнали да линеят, започнали да се смаляват с всяко следващо поколение, защото за да расте, драконът трябва да се движи, а не да стои в клетка. Последните били с размера на кучета.

# 336
Държат яйцата на горещо, за да не се превърнат в камък. Тези на Денерис бяха вкаменени като и ги подариха, но тя ги слагаше в огъня, за да ги сгрее и също така това, че е Тарг им повлия и магията стана. 🐲 Между другото четох предположение, че от яйцето, което Демън и Ренира си размятаха, се излюпва Дрогон. 😀 В епизода споменаха, че Демън е откраднал едно от яйцата на Дриймфайър, а има теория, че яйцата на Дани са снесени точно от този дракон. Освен това и цвета беше същия.

Драконите изчезват, защото:
Скрит текст:
повечето първо ги избиват по време на Танца, а тези които остават ги държат постоянно оковани, а драконите трябва да са свободни, за да растат, иначе залиняват. Яйцата също спират да се излюпват, така както преди. Става нещо с магията, отслабва, ама дали са Майстерите виновни или нещо друго, не се знае.😀

# 337
Значи бъркам времето, мястото и участниците , но контекста е същия.

# 338
  • Варна
Точно този сериал е историята за изчезването на драконите. Няма да ви развалям удоволствието. Относно участието на Цитаделата са спекулации, но не мои. Много хора /от Вестерос;) /го допускат, но предвид това че историята се пише и преподава от майстерите няма как да има безпристрастен поглед. Интересно ми е как ще интерпретират тези " слухове" в сериала.

# 339
  • Варна

Драконите изчезват, защото:
Скрит текст:
повечето първо ги избиват по време на Танца, а тези които остават ги държат постоянно оковани, а драконите трябва да са свободни, за да растат, иначе залиняват. Яйцата също спират да се излюпват, така както преди. Става нещо с магията, отслабва, ама дали са Майстерите виновни или нещо друго, не се знае.😀

Скрит текст:
Добре, че Хексе ме изпревари. Освен загуба на дракони, естествено има и загуба на ездачи ... и колкото Майстерите да си припсиват заслугата, по скоро става дума за загуба на .... подръжка и достатъчно Тарги. Така мисля аз.

# 340
  • Варна
Защо драконите стават все по-малки и залиняват с годините - май Баристан Селми или Тирион нещо разсъждаваше по въпроса След построяването на Драконовата яма в Кралски чертог драконите спират да растат, т.е. имало е големи дракони, но постепенно стават все по-малки - липсата на пространство явно е ограничавала растежа. Преди това, докато Таргариен са все още само на Драконов камък , драконите не ги държат в "кошарата" както се казва и затова са ставали огромни.
Естествено, магията също е намесена. Но дали магията на Таргариен намалява като тази на драконите, или магията на драконите намалява, защото намалява тази на Таргариен... никой не знае. Или не казва Simple Smile

Roya, ето родословно дърво на Таргариен.
https://www.ploshtadslaveikov.com/wp-content/uploads/2017/08/Targarien-tree.jpg

# 341
Всъщност това, че драконите стават все по-малки го разказва Тирион и според мен е само легенда. Реално драконите растат с годините и вековете. Просто, когато идват във Вестерос Таргите вече имат дракони, които продължават да растат. Там се раждат нови, но реално не минават чак толкова години, за да станат огромни, колкото Черната гибел например - драконът, на който последният ездач е Визерис.
Иначе сами видяхме, че Ренира язди своя дракон и дори казва, че расте бързо. Другите ездачи също летят с драконите си. Реално след Танца няма дракони или поне няма такива, на които да се знае съдбата.
След този момент първите дракони, които се раждат са на Дани.

# 342
  • Варна
Има източници според които драконите се раждат по-лесно, растат по-бързо и стават по-големи на Драконов камък. А след Танцът той сякаш е занемарен, най-малкото защото няма принц наследник.

# 343
  • Варна
Ако може, нека някой напише какво е този Танц. Разбира се, в няколко скрити спойлера за да няма наранени души. Моля Simple Smile

# 344
  • Вестерос
Целият сериал е за Танца

Общи условия

Активация на акаунт