Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 247
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Визерис обаче прозря, че той я иска за жена най-вече  заради трона.
Може и да се разбере как е било и какви са му били мотивите, но пък виж каква хубава дискусия става. Simple Smile
Браво на продуцентите, не като в ГОТ дето нищо не беше логично и последователно.

# 646
Изгледах, страхотен епизод! Не разбирам защо пишете, че Демън е жесток, явно от книгите и още не се е изявило тук. Ама как може Демън така да я зареже полугола и да ми дават тези отвратителни травмиращи сцени с Алисънт и старецът, който пръхти над нея.  Не разбирам и нейният шок заради Демън, те нали всички знаят, че таргите правят инцест и това се приема от обществото като нещо нормално, защо тук така го казва ''с чичо си''! .

Лордът е написал даже, че Мат Смит не е мъжествен........... колко е висок и с тези широки рамене, с тази дяволита усмивка определено е много мъжествен. Толкова много сексуален заряд между него и Ренира, че вече я приех и нея, жалко че ще сменят актрисата.

Нямам търпение за следващия епизод, после пак ще си пусна този, че го гледам много развълнувано и пропуснах някои неща, те дават напред аз още си мисля за Демън как я държи за ръка и обикалят из бардаците Joy.

# 647
То да му се приходи вярно на човек по бардаци. Точно с този чичо.

# 648
Да си кажа и аз вижданията за Деймън и Ранира. Спря се човекът, според мен, като да има малко морал. Не мисля, че точно тук в публичния дом е гонил нещо по-различно от това да спи с нея, но се спря с усилие. Много му костваше. Той вижда в нея лудата глава в пола и това му харесва. Привлича го, но и държи на нея, сякаш има голяма доза уважение.
Познаха я в публичния дом и той го знае, та нищо не му струва да преспи с нея, но не го прави. Ще я унижи публично, ако го направи.

# 649
Сцената под дървото беше много красива!

Харесва ми много какви прически й правят, роклите също. А не мисля, че Демън иска Ренира за жена само заради трона. И не разбирам кое му е унижението да спи с нея, можеха да отидат на някое друго място сами... а не да я зареже там сама и съблечена, това е унизително.

Аууу Heart Eyes

ауууууууу и когато допряха чело  Heart

# 650
Ееех, какви чичовци имат хората ..... Innocent
Аз имам само леля...Обичам си я, моя си е, ама.... ми не е тоя чичо, м@м@ му стара.....

# 651
  • Варна
Мдаааа... природата си знае работата.. Т'ва жените сме царици да се заблуждаваме и да оправдаваме тези, които харесваме.
Представете си ако Пеевски изглеждаше като Демън... Орешарски още щеше да е премиер... Simple Smile

House of the Dragon producers explain why Daemon left Rhaenyra

ха така:
Цитат
Daemon couldn’t perform with Rhaenyra after she took control of the situation

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 00:23 от Хексе

# 652
Унижението е, че тя трябва да е девица, иначе й пада цената на брачния пазар. А веднъж като тръгне приказката че са имали ош-беш с Деймън никой няма да повярва, че не са спали. В онези времена е било важно не какво се е случило, а какво мислят за теб.
В онези времена една млада жена е трябвало непременно да има придружителка, за да следи за поведението й. Ако остане сама с мъж, който не й брат, баща или съпруг е било нещо страшно. Малко като в арабския свят сега.
А ако не могат да я "продадат" се губи ползата от нея, те жените са ги използвали за да скрепяват мирни договори и да сключват съюзи.

Деймън според мен съвсем нарочно я остави там полуразсъблечена, та всички да я видят, непременно да говорят, и веднъж опозорена той би останал единствената й възможност. В българското обичайно право преди век също е имало такива случаи- ако жена "съгреши" или я овалват в катран и пера и я пъдят от селото; или ако прелюбодееца се съгласи тя се жени за него; във втория случай обаче съпругът има абсолютни права над съпругата - може да я бие, да я унижава, тя няма право да се оплаква, защото е влязла "безчестна" в къщата. Подобни обичаи властват и до днес в някои арабски държави - изнасилвачът се жени за жертвата и честта на семейството е  спасена. За жената, обаче не ми се говори.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 09:57 от Лорд Сняг

# 653
  • София
А, Хексе, не така извадено от контекста Simple Smile

Ето какво казва режисьорката на сцените в бордея:
Director Clare Kilner had another take on Daemon’s impotence: “He thinks it’s shocking to her. But she doesn’t just get shocked, she gets excited by it. And when that happens, he has nothing. And he basically can’t handle not being in charge or in control. I think what it’s saying there is that young women want sex just as much as young men.”

И там правят паралел със сцената с Мизария.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 01:32 от Илит

# 654
Много ми хареса и на мен епизода. В момента чета и Принцесата и кралицата и ми допада как сериала хем се придържа към книгата, хем в определени моменти е доукрасен или пречупен така, че да е по-интересен и вълнуващ. Може би първо трябваше да почна с Принца, ама.........................
Демън не мисля, че има сексуални проблеми - не това го спря да прави секс с Ранира. Напротив, точно защото много иска Ранира - имаше сексуален проблем и не можеше да свърши с друга жена. Все пак  смятам, че целта на сцената беше да подчертае факта, че в мислите му е някоя друга/най-вероятно Ранира/, а не това, че му случва често да има проблем със свършването.
Относно техните отношения с Ранира- нямам представа дали правилно тълкувам филма, но за мен самия Демън не е сигурен какво точно иска от собствения си живот, да не говорим вече за взаимоотношенията с брат му и с Ранира. От една страна иска да е крал, от друга обича брат си и не би тръгнал срещу него. От една страна приема Ранира като конкуреция и иска да я злепостави и отстрани, от друга - копнее да е с нея и иска тя да му е близка. Едновременно проявява грижа и обич и се забавлява да си играе с нея. Не съм сигурна дали беше обмислил какво точно конкретно искаше да се случи с това нейно извеждане от двореца. Просто се поддава на някакви емоции и прави понякога и не дотам обмислени неща. Провокациите са не само към нея, но и към него самия - изпитва се докъде може да стигне. Трудно е да лавираш в такава ситуация. Явно принцовете и принцесите трудно могат да имат истински чувства и приятели, без всичко това да е изкривено от борбата за трона и властта.
Съдбата на Визерис го потвърждава. Много често го обвиняват в слабохарактерност, но смятам, че неговото по-премерено и сдържано поведение се дължи просто на факта, че човека иска да управлява адекватно и да изпълнява съвестно дълга си. Никак не му е лесна позицията и доста проблеми в личен план ги има, просто защото е принуден да бъде на това място.
Алисънт също буди симпатия, защото нейната позиция е дори още по-трудна - тя е използвана от всички около нея, а въпреки всичко се старае да проявява човешко отношение и да проявява разбиране към всички, дори и това да не е точно в нейн интерес. Чест й прави, че застана зад Ранира и срещу баща си в случая. Много тъжно се развива нейния живот - като дъщеря не беше щастлива, като съпруга и жена не е щастлива, като майка също не я виждам много щастлива за сега, търсеше поне приятелство, но и там няма да го бъде много. Странно ми се стори, че говорите за някакаква хомосексуалност при нея - че тя си е направо асексуална! Мисля, че е ясно защо стана така и защо тя нехаресва секса!

# 655
Ама как Демън ще има сексуални проблеми, разбира се, че не ! Съгласна съм с горното мнение, освен с последното изречение за Алисънт. Тя е невинно, неопитно и нежно момиче, баща й я натика при някакъв старец, който освен неприятния си външен вид не прави абсолютно нищо, за да я съблазни. Именно възрастта и опита му трябва да го правят по-обигран и да знае как да я съблазни, само това ли може... да лежи върху нея все едно е труп! Тя го утешаваше, но нито веднъж не видяхме той да се интересува от нейната личност и желания.

Представете си ако Пеевски изглеждаше като Демън... Орешарски още щеше да е премиер... Simple Smile
хахахахахаха

Много красив. Аз го разбирам как се чувства, онеправдан заради престола, но това не пречи да обича брат си. Както и да иска трона и властта, и Ренира. Чието поведение след срещата с него не знам как да коментирам..... Grin   но е в стила на Got, поне сцените тук бяха красиви, за разлика от тези в GoТ, които абсолютно всички сексуални сцени от 1ви чак до 8-е сезона бяха отвратителни или самите герои/актьори доста неприятни.
Харесвам как си говорят двамата на валериански.

Жалко, че ще сменят актрисата, но явно смятат да скочат мнооого години напред 20-30..

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 11:52 от T.Valcheva

# 656
  • Варна
Joy

Представете си ако Демън изглеждаше като Пеевски отпреди 5г. .... Драконът му щеше да избяга! JoyJoy

# 657

Жалко, че ще сменят актрисата, но явно смятат да скочат мнооого години напред 20-30..
Като за начало, не чак 30. Но няма как малката да я представят за майка на 10-15 годишни.

# 658
  • Вестерос
Трябва да скочат с около 10, после 20 години, да Simple Smile Няма как,

# 659
Аууу Heart Eyes

ауууууууу и когато допряха чело  Heart

Защо всички мъже не могат да се държат така мъжката и същевременно нежно като Дамян в тази сцена. Голяма част са някакви сковани изумруди Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт