МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 871
  • 845
  •   1
Отговори
# 645
Искаме да пуснем спермограма в Надежда. SDI теста отделно ли се пуска към  Крюгер или се добавя само като показатели? Трябва да инструктирам ММ какво да поръча на регистратура.

# 646
Искаме да пуснем спермограма в Надежда. SDI теста отделно ли се пуска към  Крюгер или се добавя само като показатели? Трябва да инструктирам ММ какво да поръча на регистратура.
SDI теста в Надежда включваше и Крюгер.   Питах първо на регистратурата, те не знаеха и ме пратиха да питам в лабораторията. Там ми обясниха, че се включва и да кажа на регистратурата, че искам да платя SDI тест. В резултатите имаше всичко.
Информацията е от миналото лято, не знам дали има промени.

# 647
Но ММ му бяха казали, че нямало как да пусне SDI без Крюгер. Платихме Крюгер + SDI. 90 лв. + 170 лв. 260 лв. излезе миналата година септември месец. Ще ми е интересно да разбера така ли е или може само SDI. На нас само това ни трябваше, защото не го бяхме проверявали.

# 648
Мерси, Боби, на нас всъщност и Крюгер ни трябва. Явно трябва да се добави SDI към него. Сега го виждам SDI  в ценоразписа 170лв. обаче.

# 649
Аз тогава си мислех, че можем да пуснем само SDI за 170 лв. и че той включва Крюгер. Нека все пак твоя мъж да попита. Може нас да са ни подвели.

# 650
Някой запознат ли е с тълкуването на резултатите на тези изследвания? Има ли проблем на пръв поглед? Ще ги обсъдим разбира се и с лекаря, който ги назначи, но не знам кога ще е точно. ТСХ както писах преди е било още по-високо, за пролактина не са спазени условията за взимане.

И на мен ми е интересно дали в Надежда SDI си е само SDI, че сигурно скоро ще пускаме.
Иначе в Щерев преди 3 години си платихме отделно за разширена спермограма с морфология по Крюгер, отделно за ДНК фрагментации (там му пуснаха HALO тест), като резултата за фрагментациите не включваше морфологията, като 2 отделни изследвания излязоха в системата.

# 651
В надежда звънях преди дни и ми казаха, че SDI се заплаща отделно по Крюгер също , общо двете бяха 240 - 260лв

# 652
И ние щяхме да ходим там, когато гледах цените и аз такава сметка изкарах - 260 лв. Колебаех се между Надежда и Синево, но се спряхме на Надежда.

# 653
Здравейте, може ли мнение за резултатите? Ще посетим и андролог, но искам да съм подготвена.
Изпратих резултатите на нашият репродуктивен и той не предписа никакви добавки. Вие можете ли да препоръчате някакви добавки?

Първата спрермограма е обикновена и е правена в Надежда, а втората е по Крюгер и е правена в Майчин дом - Варна.
За жалост в последствие разбрахме, че е трябвало да се правят на едно и също място ...

# 654
emiliq.k, на ММ резултатите са сходни ( проблем с морфологията, но останалите параметри доста добре). При преглед изключиха варикоцеле. Изписаха му Андрозитол и витамин Е 400IU за 3 месеца. Малко след приема се получи забременяване при нас, но приключи рано със спонтанен.. Чакаме да мине още месец и ще правим отново спермограма, за да видим дали има подобрение. Консултирайте се с андролог, може да изпише нещо друго, четох, че има и други добавки доста по-силни от Андрозитол. Успех!

# 655
Здравейте!
От близо 6 месеца с приятеля ми правим опити за бебе ,но не се получава. Аз отидох на гинеколог и се оказа,че всичко е наред. За да бъдем сигурни, че и при него е така, той си направи спермограма в клиника Д-р Щерев.  Важно е да уточня, че половото въздържане е 7 дни. Притеснена съм, защото мислчя, че не е добра, а часове при д-р Кацаров има чак след месец. За първи път правим и не съм особено наясно с разчитането, моля за мнения!

Дни полово въздържание - 4 дни(3-5)
Консумация на алкохол - Не
Лечение с антибиотици, антиалергени - Не
Материалът едаден -  на място
Материалът е получен чрез - мастурбация
Време за втечняванедо 10 минути
Втечняване - пълно
Цвят - слонова кост
pH - 7.2 - 8.0(7.2 - 8.0)
Мирис - нормален
Вискозитет- 0
Бактерии - Не
Желатинови конгломерати- Не
Аглутинати - Не
Кръгли клетки - 1 - 3

Количествени параметри:
Обем (мл) - 2(
Обща концентрация на сперматозоиди (млн / 1мл) - 31.37(≥ 20.10^6/ml)
Нормокинетични сперматозоиди (А + В) - 9 %(≥ 50%)
А - с бързи линеарни постъпателни движения (%)- 6 %
В - с бавни линеарни постъпателни движения (%) - 3 %
Хипокинетични сперматозоиди (%)- 16 %
Акинетични сперматозоиди (%)- 75 %
Концентрация на нормокинетични сперматозоиди (А+В)/1мл - 2.82
Общ брой нормокинетични сперматозоиди в обема- 5.65(≥ 20.10^6)
Заключение: Asthenozoospermia

# 656
Важно е да уточня, че половото въздържане е 7 дни.
Кое е вярно - 7 или 4 са дните?

# 657
Важно е да уточня, че половото въздържане е 7 дни.
Кое е вярно - 7 или 4 са дните?

Дните на полово въздържане са 7 , а не 4

# 658
Здравейте!
От близо 6 месеца с приятеля ми правим опити за бебе ,но не се получава. Аз отидох на гинеколог и се оказа,че всичко е наред. За да бъдем сигурни, че и при него е така, той си направи спермограма в клиника Д-р Щерев.  Важно е да уточня, че половото въздържане е 7 дни. Притеснена съм, защото мислчя, че не е добра, а часове при д-р Кацаров има чак след месец. За първи път правим и не съм особено наясно с разчитането, моля за мнения!

Консумация на алкохол - Не
Лечение с антибиотици, антиалергени - Не
Материалът едаден -  на място
Материалът е получен чрез - мастурбация
Време за втечняванедо 10 минути
Втечняване - пълно
Цвят - слонова кост
pH - 7.2 - 8.0(7.2 - 8.0)
Мирис - нормален
Вискозитет- 0
Бактерии - Не
Желатинови конгломерати- Не
Аглутинати - Не
Кръгли клетки - 1 - 3

Количествени параметри:
Обем (мл) - 2(
Обща концентрация на сперматозоиди (млн / 1мл) - 31.37(≥ 20.10^6/ml)
Нормокинетични сперматозоиди (А + В) - 9 %(≥ 50%)
А - с бързи линеарни постъпателни движения (%)- 6 %
В - с бавни линеарни постъпателни движения (%) - 3 %
Хипокинетични сперматозоиди (%)- 16 %
Акинетични сперматозоиди (%)- 75 %
Концентрация на нормокинетични сперматозоиди (А+В)/1мл - 2.82
Общ брой нормокинетични сперматозоиди в обема- 5.65(≥ 20.10^6)
Заключение: Asthenozoospermia

Здравей!
7 дни са много, хубаво е да са между 3 и 5. По-добре я повторете според мен. Аз за Щерев съм чувала лоши неща и бих я направила в Геника или Надежда.
Иначе и нашите също не се движат, но имаме и лоша морфология. При вас не виждам нищо за морфологията като резултат, а е доста важно.
При Кацаров се вижте за варикоцеле.
Иначе сега пие ММ чай за подобряване на спермограмата - https://myherbs.bg/product/majki-faktor-za-podobryavane-na-sperm … lkova-smes-250-gr
Знам, че е помогнал на хора, които не са имали движещи се сперматозоиди..
Не се отчайвай, много от нещата са поправими! 🤗

# 659
Чела съм, че за някои случаи е добре различно въздържание от препоръчваното от 3 до 5 дена, но според мен е добре първата спермограма да си я направите както трябва.
Също така знам, че е добре да е разширена спермограма по стриктните критерии на Крюгер, а не обикновена.
Вашата не знам каква е.
За лекар не мога да кажа нищо, но аз ако бях на ваше място, бих си направила пак спермограма, но с 3-4 дена въздържание, като да е непременно по Крюгер и бих питала в клиниката където я правя дали няма възможност за консултация със специалист после да обсъдите резултата.
Отделно си запазете и час при Кацаров след месец, за второ мнение.
Няма нужда да се притеснявате още от сега. С днешната медицина, дори и с лоши резултати, имате всички шансове да станете родители, макар и по-трудно от стандартния начин.
Просто си напишете домашното, прочетете тук по темите и питайте, за да не губите време и пари с излишни изследвания и лутане.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт