Серкан: Слушай какво мисля. Мисля, да се преместим в Италия.
Еда: Какво?
Серкан: Ще намерим веднага тук прекрасен дом и ще го закупим. И дори може да огледаме, докато сме тук. Ще ти кажа, че след този проект ще станеш известна. Всички в Италия ще искат да работят с теб. И Кираз може да учи тук. Спокойно мога да работя от тук. Знаеш, проектът в Катар е много важен. Мога да пътувам от тук.

Еда: Проектът в Катар е важен. И местенето в Италия е важно.
Серкан: Да.
Еда: Може ли да го обсъдим по-късно? По-детайлно.
Серкан: Добре, да вървим?
Еда: Къде?

Серкан: Във Венеция.
Еда: Бях там много пъти.
Серкан: Еда, направихме списък. Тогава да отидем на езерото.
Еда: Няма значение, какво езеро. Не.
Серкан: Добре. Тогава да отидем във Флоренция.

Еда: Сигурно е пълно с хора. А и направих план, без да те питам.
Серкан: Така ли? Прекрасно. И какъв е твоят план?
Еда: Масаж в СПА хотела, сауна, ароматерапия. Насаме. Заедно. Само ние двамата.

Серкан: Разбрах. Решила си да ме затвориш в хотела.
Еда: Не трябваше да си толкова красив. Тогава да се срещнем ли долу?
Серкан: Добре.

Еда: Ще се преоблека.
Серкан: ОК. Добре, а целувка?
Еда: Колкото искаш.

Еда: Ще те убия, Пъръл. Ще те убия.
Пъръл: Ало.
Еда: Осъзнаваш ли, че съсипа медения ни месец? Серкан ми предлага да отидем до езерото, а аз му предлагам да не напуска стаята.

Пъръл: Знам, Еда. Разбира се, че разбирам. Наистина съжалявам. Всичко ще оправя. Ще поправя това, обещавам и на двама ви.
Еда: Пъръл, на меден месец сме. Какво можеш да поправиш? Виж, излъгах го с масаж. Имаш два часа.

Пъръл: По-добре да разбере, когато дойде тук. Еда, ще полудее и ще съсипе всичко около себе си.
Еда: Не познаваш ли Серкан? Веднага щом излезем от стаята, ще наеме самолет или ще купи вила. Или за луксозен подарък ще използва кредитната карта и ще разбере. И аз не искам да се преструвам повече.

Пъръл: Добре, но не познаваш ли Серкан? Ще иска да дойде тук и ще съсипе медения ви месец.
Еда: Но поне няма да мисли, че се е оженил за луда. От сутринта не останаха луди неща, които да не съм сторила.

Серкан: Енгин. Слушай. Братле, нещо се е случило с Еда. Стана много стисната, след като се оженихме.
Енгин: Добре дошъл в света на женените мъже, братле. Жените се променят след сватбата.

Серкан: Добре, но сме на меден месец. Толкова бързо ли? Не разбирам. Сякаш са й натиснали копчето. След като мине сватбата и пръстенът е сложен, натискат копчето и ...Какво значи това? Какъв е този отговор?
Енгин: Ние също се променяме. Виж, имаш ли вече корем?

Серкан: Енгин, моля те. Поне веднъж ми кажи нещо полезно. Поне веднъж.
Енгин: Умирам от удоволствие. Отиди и питай другите за съвет, защо ми се обаждаш?

Серкан: Не, не. Ние сме необичайна двойка. Тук има нещо странно. Държи се странно. Не зная защо е странна, но ще разбера.
Енгин: Няма да разбереш. Хий, Серкан! Имам ориз на печката...Серкан, върви и се посъветвай с друг.

...но трябва да ти кажа нещо.

Еда: Е, как беше масажът?
Серкан: Супер.
Еда: И аз се отпуснах.
Серкан: Радвам се, че си спокойна. Защото от сутринта се държиш странно, Еда.

Еда: Извинявай.
Серкан: Добре ли си?
Еда: Добре съм, но трябва да ти кажа нещо.
Серкан: Добре, кажи.

Еда: Но няма да ми се ядосваш.
Серкан: Добре.
Еда: Не ме гледай така съблазнително.
Серкан: Еда, ще кажеш ли?
Еда: Искам да се върна в Истанбул.

Серкан: Какво?
Еда: Да се върнем в Истанбул.
Серкан: Прекрасно. Омръзна ти нашият меден месец.
Еда: Нима можеш да ми омръзнеш? Дори да ме затворят с теб в една стая, няма да ми омръзне.

Серкан: Еда, нищо не видяхме. Не искам да стоя затворен в стаята. Може би мислиш, защото останахме в стаята, но нека излезем малко...
Еда: Липсва ми дъщеря ни.
Серкан: И на мен ми липсва. Постоянно мисля за нея. Един ден. Нека се насладим на един ден.

Еда: За нас няма ли всеки ден да е като меден месец? Всеки ден ще живеем, като на меден месец. Ще дойдем отново.
Серкан: Еда, наех за утре частен самолет.
Еда: Ще го уредя. Серкан, погледни ме.
Серкан: Добре. Хайде, ела.

Приказки от 1001 нощ.