Родени през Март - тема 4

• 22 036
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Аз днес дадох за първи път оризова каша. Направих я с вода. Хареса се. И на мен ми хареса. 😃

# 181
Дами, за тези които казаха че ползват Pampers Harmonie Aqua мокри кърпички - сега са намалени в Емаг, да знаете.

Моя проблем е, че намалението е такова, че стават по 10ст на мокра кърпичка ... за тия пари Water Wipes ще купя. 🤷♀

# 182
Аз я правих с вода и с Ам и с банан никак не се хареса хаха с Ам и банан малко, ама се изрина... като я правите с вода колко вода и колко лъжици слагате? Да не би да съм я направила гъста се чудя.

За намалението преди 10тина дни бяха много намалени сензитива, поръчах за племенницата,  на нея и понасят, а аз ще си ползвам Бебо с 99 вода, био разградимите, много съм доволна

# 183
Вчера правих каша за първи път и сложих вода. Струва ми се че много бързо си променя консиствнцията и стана течна.. Но аз все пак правих на око, за да дам само 3-4 лъжички.

Днес дадох на бейбибио пюре картоф и спанак и никак не се хареса.. добавих и тиква и така хапна малко. Час и нещо по-късно повърна жестоко докато спеше.. след това повърна още няколко пъти. И преди ни се беше случвало след едно пюре да повърне, но този път беше доста поввче и ме изплаши, че чак и в леглото. На някой случвало ли му се е? Спираме спанака за известно време, тъй като беше нова храна.

# 184
Моник, при нас се случи. Тя повърна от сладък картоф, но заради консистенцията - доста беше гъсто.

# 185
На мен ми се случи да повърне от броколи, а иначе въобще не връща. Беше буден обаче

# 186
И това беше гъсто, май ще ги разреждам вече. Притесних се за момент да не е вирус, но щом и при вас се случва явно някой неща не им понасят или съм го прехранила..

# 187
  • София
Аз правя кашите с ам и добавям плод. Гледах в една лекция, че кашата винаги трябва да бъде млечна и педиатърката също ми каза - безмлечна се прави с мляко, млечна с вода.
Минахме днес преглед при педиатърката - 9400гр, 74см. Пак е качил почти килограм. Каза, че мога да започна да давам 1/2 жълтък като е навършил 6 месеца.
Аз установих, че пюрето от круша и ябълка от бурканче (и динята де)  бяха единствените, на които детето се мръщеше и реших да пробвах с прясна круша. Единият ден я намачках с вилица и много я хареса, на следващия я пасирах с боровинки и риташе с краката да пълня по-бързо лъжицата. Аз викам не обича плодове. Явно готовите са по-кисели и правеше смешни физиономии на тях. 😂
Имам вече доста вкарани храни, включително бели меса и глутенови каши. Сега започваме белите риби и след това телешкото. Обмислям от следващия месец да се запишем на детска кухня. Някои препоръчват държавните, защото са съобразени с нашия географски район и готвят същото като в детската градина. Други частните, защото били по-големи порциите. Тя държавната май е от 9-тия месец и така или иначе в началото ще трябва да бъде частна. Видях, че близо до нас има Юначе в Манастирски ливади. Моля мамите с повече опит да се включат за техните впечатления с по-големите дечица. 🙂

# 188
Юначе беше добра кухня по спомен отпреди около две-три години, когато последно я ядеше. Държавната за ящни деца е недостатъчна като количество, вече на вкус всяко дете различно харесва. Той много се влияеше от външния вид също и Юначе изглеждаше най-прилично. Всякакви Хер Бебе, Вълшебник и не помня още какви не бяха вървежни при нас, то и на мен понякога не всичко ми изглеждаше добре, но като се установихме на Юначе, нямам много опит с другите. После и нея спря да яде. Сега има нова частна Фуристо, която доставя на доста частни градини, не е никак лоша. Има и био кухни, но с тях излиза много солено, аз съм взимала на сина ми примерно веднъж-два пъти седмично да го накарам нещо по-различно да хапне, хубави са.

# 189
Хвалят много и кухня ОЗИ, но трябва да се звънне да обяснят товя изречение...ЗА ДЕЦА ДО 3 ГОДИНИ..... аджеба от колко месеца е ? Wink

# 190
Аз взимах държавна кухня и след 9я месец взимах по 2 порции на ден. При нас е 1 лв на ден и така за 2 лева първо, второ и трето по 2. Държавните са след 9я,но зависи реално какво има въведено. Аз не бях въвела прясното мляко и не давах десертите първите 2 месеца.
Аз като се замисля на баткото соров плод не съм давала до 8 месец, освен банан. Круши, ябълки и праскови винаги с термична обработка заради киселиността в соковете им. Сварявах леко, във водата правех кашата или кус кус който не се вари и слагам плод. По-късно с млечните слагах и извара.

# 191
Благодаря ви, ще пробвам кашата с вода за начало Simple Smile
Вече ме е страх да държа зайко на леглото и е предимно на пода по корем върху моите йога килимчета за по-меко (върху тях одеало и чаршафче). Искам да му взема мек пъзел за под, но гледам в тези от хиполенд пише че са за деца над 1г. Казаха ми и че в джъмбо има. Имате ли представа дали има проблем да ползвам такова килимче отсега и какво е основанието да е за деца над 1 година? Да не би гумата да е вредна? Също някой ползва ли бънджи и колко време стои бебчо в него?

# 192
Europe, може да взвмеш сгъваемо колимче. Има и бюджетни варианти и уж ги водят безвредни.

Племеницата ми имаше бънджи. От около 8 медечна я слагаха по 1-2 пъти на ден по 10-15 мин. Много се кефеше. Доста в голямо обаче и аз лично нямам място за такова и щв пропуснем.

# 193
Сега в Лидл има килимче за игра за бебе със скрити неща,  меко е около 0.5-1см дебело, шарено е. Аз взех такова на него да си играе моята госпожица.

# 194
Аз също мислих тези дни да ходя да търся точно от тези гумените пъзели.Ти сега ме вкара в размисли 🤔
Нямам широко място за тези сгъваемите килими аз,а за този от Лидъл мисля Не,защото ми се иска да е твърдо за да не се набира.

Общи условия

Активация на акаунт