Родени през Март - тема 4

• 22 029
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
На вашите бебчовци потят ли им се главичките? На моя се поти доста. Вярно, че е задушно, но се замислих да не е рахит.

# 166
Краката и ръцете често са му мокри, не бързай да се притесняваш 😊

# 167
На моя много често, особено като яде

# 168
Моето първо бебе е вече на 3г и 5 м. Все още ставам минимум 3 пъти заради нея вечер. От както се е родила дали имам 20-30 вечери, през които да съм спала. Ама нали се сещаш, че това време не се наваксва лесно съня. След като започна да пълзи не искаше да излиза откъщи. Излизахме през ден за 20 мин и тя пищеше до посиняване. Сега се превръща в едно много нервно и криво детенце. И все пак между всичките тези негативизми има ситуации като: "Мамо, обичкам те!"; хубави прегръдки, усмивки, има и безброй много приятни моменти.
Колкото повече отлагаш второ дете вероятността да имаш такова е по-малка. А и е трудно след като си излязла от бебешката фаза после пак да искаш да сменяш памперси.
А и хората са го казали: две еднакви бебета няма. Второто ще е по-кротко.

Да бе, ама мрънкат ли ви бебетата по цял ден? Мразят ли количката? Мразят ли да се возят в колата? Да не могат да заспят навън без дране и рев? Да не спят навън повече от 20 минути? Да не можете да седнете на пейка в парка, на кафе? Да не можете да отидете на гости? И т.н.

Аз за хора с такива бебета питам как се навиват на второ, защото цялата ми енергия отива да гледам сега първото 😀 изолирана съм от приятели, познати. Не мога да мръдна до парка, камо ли да седна на ресторант за един обяд. Където отидем, обираме погледите с това кисело бебе.

Та за майки на бебета като моето питам как аджеба намериха сила за още. Евала, дами.

# 169
И нашата се поти много, особено главата. Педиатърката не ми обърна внимание, защото е лято и само потенето не било основание за рахит, трябвало и да са меки костите и главата. Както и да е, тя пък ни прати на ендокринолог заради леко подути гърди и от там ни пуснаха всякакви полови хормони и наред с тях витамин Д, който се оказа, че си е ОК.

# 170
Да ви кажа ,аз пък намирам много плюсове на децата с голяма разлика.
Баткото ми е самостоятелен, сам ходи и се връща от училище. Ходи до магазина ако ми трябва нещо,гледа я да сготвя,да оправя прането, да се изкъпя...много ми помага!И го прави с желание, което е по-важното.
И себе си намирам по-спокойна от преди.Тогава бях на 23 и си мислих,че бебетата спят по цяла нощ и се приспиват с полюшване на кошарата 🙉🤷‍♀️
Намирам си и много грешки.Като се сетя колко нерви похабих да го уча от рано на гърне,ами когато беше готов то си стана от раз. Сега за нищо не бързам,всичко ще се случи,когато детето е готово.Няма не пролазило и непроходило дете.Нямам амбицията на 2г да рецитира Ботев и Вазов. За всичко си има време.

# 171
Съдбата си знае работата. Добре, че сина ми не се е появил на 23, тогава другаде ми беше алъла, освен това бях много импулсивна и нетърпелива по природа и направо щеше да ме вкара в депресия. Да не говорим, че тогавашния ми приятел хич нямаше да става за баща или поне щяха да му трябват едни 10-15 години сигурно да узрее за идеята, та сигирно щях да си го отглеждам сама. Та добре, че наистина има там съдба, късмет или каквото е там, което да определя важните неща, поне така смятам Grinning

С второто не се вторачвам толкова за режими, часове, дрехи, захранване или каквото и да е. Но не е заради разликата според мен, а заради това, че е второ и вече осъзнавам, че няма никакъв смисъл нито от бързане, нито от прекомерно вторачване. Сега не бързам с пюретата, няма да остане незахранена, предния път беше юруш, даже ако пропусна някой ден и голяма драма. Сега на морето къде давам, къде прескачам, калто ми е идобно, първите си ги въвеждах по-бавно. Сега даже и да не дам в последователни дни едно и също поради някаква причина, не се впрягам, а тогава щеше да го нроя за нарушаване на схемата. Вода много се мъчих да предлагам първия път, но докато не замести повече хранения не се получи, сега не си правя труда. Къпане, ако пропуснем беше е как така, може да сме изморени, да сме се прибрали късно от някъде, но бебето трябваше да се изкъпе, е сега бих си пропускала. Като ходехме на консултации, после като се приберем съм го вадила от кошницата за кола, че не бивало там да се спи, ами сега си я оставям, тя не спи толкова много. На коментари колко се газирах, свекърва ми като кажеше, ама сега защо плаче, защо не се обръща, дай сокче и т.н. Сега просто сякаш въобще не стигат до мен такива неща. Онзи ден предположи, че не харесвала броколи, защото не съм ги била подправила Grinning Ами никаква емоция не ми предизвика този път, все ми е тая. А колко се ядосвах като съм получавала разни опасни или неподходящи дрехи/играчки. Сега просто ги прибирам и разчиствам след време. И още много, много примери, ами просто с второ не му пука толкова на човек.

# 172
  • sofia
Абсолютно като Almond и аз - не са ми драма схемите, не следя интервали, не си гледам постоянно часовника. Днес режимът е един, утре друг. Водя се по бебето. И да, въпреки, че се буди нощем, считам това за съвсем нормално. И не се чувствам ненаспана или изморена. А и освен това работя, че имам фирма и няма как да си зарежа започнатите проекти. Та, всичко е до психическа настройка.
И при нас разликата на децата е 9-10 г и мога да кажа, че се радвам, че стана така. Баткото е доста самостоятелен, мога да разчитам на него за доста неща. И така. Simple Smile
Хубава седмица да имате! 🌸☀

# 173
Аз минавам да ви кажа, че днес заведохме Софи на плуване и беше чууидно. Много й хареса и на нас също.

Ще се прави ли Вайбър група в крайна сметка?

# 174
Аз минавам да ви кажа, че днес заведохме Софи на плуване и беше чууидно. Много й хареса и на нас също.

Ще се прави ли Вайбър група в крайна сметка?

Да мисля че е добра идея Simple Smile въпроса в кой иска да я създаде Simple Smile

Много е хубаво на плуване, аз ще продължа от есента да я водя, ама вече на плуване, не на спа Simple Smile даже мисля с нея да плувам.

# 175
Аз направих група. Пишете ми на ЛС, за да ви добавя. Групата е създадена така, че можете да си създадете псевдоним и аватар различен от този за абонатите ви и да не можете да получавате ЛС, ако не желаете. 🙃 Ако не искате да си давате телефонния номер, на ЛС тук мога да ви изпратя споделена връзка и така да влезете.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 17:01 от « Benedetta »

# 176
И аз съм далече от графици. Също се радвам, че имат 7год разлика. Баткото е самостовтелен, въпреки че ще е първокласник и ще е по-натоварено тази година. Дано да се адаптира бързо.
За плуване мама и бебе и аз искам 😁 ще погледна къде има.

# 177
Точно като Almond съм. В началото ми казваха :"Ще видиш, че с второто ще е ралично." А аз се пених и казвах, че няма да пренебрегвам детети си и ще ги гледам еднакво. Еми, почти няма общо нито гледането, нито характера и развитивто на децата.
Моите деца исках да се научат да плуват и още с първото като беше на 3 месеца къпихме басейн. Сега е на 3г и оше не може да плува, но много й харесва да се кисне и да си играе. Сега с бебчето се забавляваме тричките попти всеки ден във водата. На бежка също много й харесва. Първият оът малко се разплака, но беше само за 1-2мин.

# 178
Тези от вас, които въведохте кашите, с какво ги приготвяте - със зеленчуково пюре, кърма, вода, АМ или друго? Имам замразена кърма, но все някога ще свърши 😄, а вече няма да се цедя. В сайта на хипп има някакви рецепти със зеленчуково пюре и плодов сок едновременно, няма ли да стане много смесено се чудя…

# 179
С вода правя аз, ако не се одобри чак тогава бих мислила да слагам нещо друго. Но засега оризовата каша и елдата са нещото, което най-много й хареса от всичко въведено, а ги правих само с вода. С кърма не мисля, че ще стане нещо, тя пречи на сгъстяването. С АМ е по-вероятно да се получи нещо. Ако трябва нещо да се добави първо бих пробвала с морков, тиква или сладък картоф и ако и това не става, чак тогава с плод. Това са мои разсъждения де.

Общи условия

Активация на акаунт