Родени през Март - тема 4

• 22 059
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Леле само аз ли не ги отразих 6-те месеца по никакъв начин Blush За мен 6 м си е като обикновен ден и не съм поръчвала торти и канила гости или нещо специално Blush

# 226
  • sofia
Almond, и аз така го приемам. Ще приготвя нещичко вкъщи само за нас си.
Леле само аз ли не ги отразих 6-те месеца по никакъв начин Blush За мен 6 м си е като обикновен ден и не съм поръчвала торти и канила гости или нещо специално Blush

# 227
Нямам време да готвя нещо по-така затова поръчах тортата Simple Smile Пък и погача не правих, а от толкова време чакам този малък човек, че всеки месвц ми е празник 😬 То идеята в главно да направим снимка за спомен и да хапнем сладко, че таткото рядко консумира. Ще дам отзив дали е вкусна, но понд е от място, къде не използват маргарини и яйца на прах.

# 228
Аз също не съм правила погача за 40-те дни, а торта от сладкарница не сме яли като се замисля от моя рожден ден, който беше декември 😃 На изписването също нищо не бяхме правили, само баткото и таткото ни посрещнаха.Бяха се подготвили в къщи с украса и обяд,но торта нямаше...
Та сега реших да съчетая ,хем празника се пада в събота,да си хапнем тортичка, да си направим и снимки.
Цената за 1/2 торта 8п с фондан тук е 44лв 😏

# 229
Ние направихме Сладък празник като погача, но в заведение пак с питка, само жени(е на едната маса отстрани беше таткото с брат му, свекъра и кума) нямаше къде да ги "прогоним".. Много беше хубаво първия ден в който да съм по нагласена след телесата от бременността и да се наприказвам с приятелки. За месечинките произволно... Сега на 5 с баткото си направихме обикновенна бисквитена торта(той искаше) снимки... За него някога гледам, че за 1 месец съм правила торта... Ще видя сега за 6 ще правим ли... Сега подготвям за мъжа изненади и вместо картичка за рождения ден (детето ще наорави де..) но поръчах ето това дървено е.. Малко състарени изглеждаме ли според вас?
Навзех му няколко подаръка и родителите му ще дойдат, че не сме с бебчо много за заведение вечер или гости наши приятели(аз трябва да отсъствам точно вечер като седнем да къпя и слагам да спи)...

# 230
Малко състарени изглеждаме ли според вас?
На мен ми харесва и не ми изглеждате състарени. Надявам се и той да го хареса! 😊

# 231
Страхотно е Simple Smile

Имам въпрос - вчера педи ми каза, че след заместено хранене с твърда храна, следващото е след 4 часа. А дали след хапване има някакво знчение кога ще спи бебето? И за възрастните важи, че не е хубаво да се ляга веднага след хранене, та се зачудих дали и за бебетата е така Grinning Искам да поразместя графика ни с храненето и се чудя как да стане..

# 232
Аз не бих се притеснявала за съня и храненията, както ви е най-добре.

# 233
  • София
Принципът е събуждане-хранене-бодърстване-спане. Консултантите по сън съветват да няма хранене преди сън, за да не става асоциация, освен за вечерното спане. Аз следвам принципа и защото детето спи по корем и ще му бъде тежко да се нагърми с пюре и да легне да спи. Предпочитам да си поиграе, да му слегне храната и да може така да си издържи интервала за хранене. 🙂

# 234
И на мен много ми харесва Ели!

А за 4ч пауза... само след зеленчук не ми се вярва да издържа 4ч... даже няма да обърна внимание на нашата ако ми каже да я държа 4ч ако иска да яде...
Аз също давам през деня сукане предимно след сън... ама има и изключения, когато е мега преумлрена и така я успкоявам.

# 235
След зеленчуково пюре издържа час без да суче. 🤣 Аз също ще съм гладна ако ям само краставици примерно, дори и 2 кг да са.
Аз не съобразявам храненето със съня. Яде на 3ч и както се падне.

# 236
Аз почвам жълтък от утре и като заместя ще добавям АМ или ще правя пюре с кърма. Само зеленчук изключено, то не е хранително за бебето, а то има нужда от всички нутриенти.

Добре казват консултантите по сън какво как, но като спи до 10-10:30 първа дрямка, трябва да давам тогава обяд ли? Звучи абсурдно. Дългия сън пък е от 12:30-13 ч. Супер, ако някой успее да се нагоди според тях, но чак и принципи за това да се спазват..и храненето с твърда храна не е асоциация, гърдите или шишето са.

# 237
Бебка си издържа 3 ч след зеленчук Blush Може и 4 ч. да докара, но 4 ч. по-скоро след каша се е случвало.

# 238
  • София
Аз слагам мазнини и месо/риба или жълтък с ам / каша с ам и плод и като будува 2.30-2.45ч и след това спи, си издържа без проблем по 3.30ч., на колкото храня. Ако давате гола краставица естествено, че няма да издържи. Спазвам правилото всяко заместено хранене да има протеин (за растеж), мазнина (за мозъка) и въглехидрат. Затова се учудих като казахте, че правите безмлечна каша с вода, но “всеки сам си преценя” как да си храни детето. 🙂 Вероятно дохранване. В противен случай липсва протеина и мазнината от ам/кърмата и храненето не е балансирано. 🙂

# 239
Да, на мен ми прави впечатление из общите фб групи (не нашата) пишат че има заместено хранене, но нито месо, нито ам/кърма слагат, което според мен не е правилно.
Аз кашата я правя с вода и дохранвам. Като цяло на този етап дохранвам след всичко. Едва днес дадох пилешко за първи път от заготовка на плазмон. Малко е гадно.. Вие какво месо давате и как го приготвяте, ако не е готово пюре?

Общи условия

Активация на акаунт