Родени през Март - тема 4

• 22 072
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Аз знам, че не трябва да се правят смешки, разсейване само и само за да яде. Ако не иска, значи не иска. Даже бебетата са така устроени, че в голям процент ако нещо няма да им понесе да не искат да го ядат след втората лъжица, за това и за по големите деца не е ок да се хранят с телефон, само и само за да ядат. Не че не се е случвало при нас с баткото ако съвсем нищо не е ял към втората годинка, но е рядкост...
Сега аз му давам първо малко АМ после пюре, защото иначе не иска да пие млякото, а само чака кърмене... И така колкото изяде не бързам.. Около 80 90 грама пюре сме стигнали за трета седмица.

# 256
Ако си е злоядо детето, не вървят тия препоръки  . Баткото може и 3 дни да не яде, клечка е, в градината също не яде. Ами някак си ми е по-важно да хапне нещо, пък с каквито ще средства да е.

# 257
И моето момче е слаб на 5 години 16 17 кг... Хапва и то обича все полезни неща, но яде малки количества, а и ген... И аз и бащата сме слаби

# 258
Хапнахме си тортичка за здравето на Вики, много вкусна беше.Интересно се получи ,тъй като беше ИЗНЕНАДА за мъжа ми и баткото.Бяхме на пазар и минахме покрай сладкарницата и викам:Аз ще вляз да купя  една малка тортичка за празника. Те си мислят,че от готовите на витрината и аз излизам с ето тази. Много хубаво се получи 🥰 Деня ни беше прекрасен,направихме си хубави снимки и се подсладихме.

# 259
Bubbless, момичета, благодаря ви за препоръките. Мисля, че е напълно възможно и да прегладнява и ще изтегля някакси малко по-рано хапването на пюрето. Пробвах първо да дам малко кърма, но той си засуква сладко, сладко и няма как да му я спра, сърди се, по-зле става 😄 Той напоследък спи втората дрямка 11:30-12:30 и очаква като се събуди веднага да яде, защото предното му ядене е било в 09:00ч. и вече са минали над 3 часа, съответно е супер гладен като се събуди. Ако заспи към 10:30 нямаме този проблем, защото се събужда съответно по-рано.

И за следобяд и не знам как ще му давам следобедна закуска като стигне до там - събужда се около 16:30ч. и иска да суче веднага. Аз докато забъркам кашата… Изобщо това кърмене е мързелива работа веднъж като потръгне - вдигаш блузата и яденето е готово веднага 😄

# 260
  • София
Аз като знам кога се събужда, си приготвям предварително кашата и като стане го чака яденето на масата. Както се туткам ако трябва да ме чака тепърва да бъркам каша и евентуално да беля и мачкам плод ако не е от бурканче, ще го изнервя и може да се ядоса и ще киселее.
Рапично олио купих от аптека Нове фарм.

# 261
Аз повече се включвам във фб напоследък, но сега да пиша и тук за захранването. Захранвам бебка от 1 седмица. Хора, няма такова отвращение към пюретата като нейното, въвела съм до момента тиква, тиквичка и морков и нищо не харесва. Едвам хапва по 3 лъжици, колкото да опита. Чудя се дали да не спра захранването за 1 седмица и пак на пробвам или да продължа така с малко количество, за да си въведа всичко.
Да питам кога вкарахте ГХИ (който добавя към пюретата) и безглутеновите каши?
Не знам как ще сме с това хранене.

За спането, няколко дни ни побърка, изобщо не спеше през нощта. Тази нощ я сложих в гнездо и спа много хубаво, обаче на мен ми е гадно, защото в гнездото са й много ограничени движенията и се чувствам зле, че я ограничавам.

# 262
Аз бих изчакала малко, макс седмица. Оризова каша въведох около 20 дни след старта. Но не я давам за следобедна закуска. Понякога я ползвам за сгъстител,  ако стане много течно пюрето 😃

# 263
  • sofia
Здравейте!
След оризовата каша каква каша давате? И кога започвате да въвеждате плод?
Иначе как ги занимавате през деня като сте си вкъщи - сами ли си играят или заедно правите неща?

# 264
Хера, не си сама относно неяденето - и ние сме в същия клуб 😄. Съответно аз си отядох на пюрета 😄. Мисля почивка ден-два и после бавничко пак. Няма да го насилвам, още няма 6 пълни месеца, мисля че не е фатално да се съобразя с нежеланието му сега и да му давам колкото да опитва.

# 265
Здравейте!
След оризовата каша каква каша давате? И кога започвате да въвеждате плод?
Иначе как ги занимавате през деня като сте си вкъщи - сами ли си играят или заедно правите неща?
Аз съм взела царевична, но още не съм дала. Вкъщи го разнасям да си гледа докато се изморя, чета и показвам книжки, боричкаме се. Оставям го и сам на килимчето с някоя играчка или гимнастиката. Нямам голямо въображение. 😅

# 266
Днес е 4ти ден от захранването при нас и съм изненадана как си похапва - е силно казано,не знае още какво трябва да прави,но не се мръщи и плюе. Три дни давах картоф ,днес смесих с тиквичка. Като количество не знам колко му давам и дали изобщо го правя правилно,но така и не намерих нещо,което да ми “изясни” нещата. Достраша ме да не се запече само с този картоф.

# 267
Мен ме нямаше тук няколко дни, ама пътувахме.

От днес отново предлагам пюрета, иначе за 2 седмици новото са круша, слива и праскова Joy хич не и се ядеше. Днес и въвдох телешко.. на пук ма всички списъци, яде телешко с ориз и моркови.  Ами 4-5 лъжички хапна, без да изглежда все едно яде най - голямата гадост на света. Иначе за сега най - сладко е яла праскова сурова беля и махам червеното, давам и да я смуче ... направо ми се караше за още.

Та сега дано по да и харесва да яде Simple Smile
Утре продължавам с телето, други ден ще въведа и царевичната каша, да видим как ще върви. И после жълтък, пиле , заек, пуйка, така през 2 дни месо и през ден жълтък.

# 268
Момичета имам въпрос,по колко от месните заготовки на плазмон смесвате към зеленчуково пюре? За сега порцията,която изяжда без да се сърди е 120 грама.  Последно дадох 80грама зеленчук +40 грама месо, но се замислих дали не е много месото?

# 269
Момичета имам въпрос,по колко от месните заготовки на плазмон смесвате към зеленчуково пюре? За сега порцията,която изяжда без да се сърди е 120 грама.  Последно дадох 80грама зеленчук +40 грама месо, но се замислих дали не е много месото?
Правилно си дала цялото. Месото в заготовката е 30% от 80гр. Тоест 24 гр месо. Препоръчителната доза е 20 гр.
Едит: не съм дочеля...трябва да дадеш цялото бурканче.

Общи условия

Активация на акаунт