Родени през Март - тема 4

• 22 079
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Мерси, бъбълс, половината дадох, че то е толкова гадно, че не виждам как ще изяде цялото, ама с времето....дано потръгне

# 271
Да, гадно е. Обмислям да му правя аз.

# 272
Айде да ни е честито първо зъбче;)
Долу в дясно. На 17.09 прави 6 месеца. Мноогооо бърза младежа. Не сме усетили разлика освен малко по -кисел от 1 седмица. Нито вдигна температура , нито сополи. Дано все така да са му !

# 273
Честито зъбче💕 Очаквам и аз ама да видим кога ... Бяло надуто долу май пак и при нас в дясно 😊

# 274
  • София
Йее честито! И при нас е днес първото зъбче! 🤪 Вчера видях, че е бял и подут венеца, горния също и като гледам ще избият няколко наведнъж. Единствената проява беше вчера, когато се разплака по средата на пюрето и кашата, но ги изяде с малко маймунджолъци от моя страна. Явно го е заболяло от лъжицата или от нещо кисело. Даже се учудих, че днес спа като пор - за първи път направи две дремки по час и половина. Дано няма драми и с другите зъбчета. 🙂

# 275
Идвам да се оплача и тук. Имам чувството че коликите на бебока са се върнали със захранването или не знам и аз какво се случва. По цяла нощ се върти, примрънква, пръцка (това ме кара да мисля че го притеснява корема). Тази нощ беше ад. В един момент  тъкмо да заспи и усетих че мирише пампреса.. а уж през нощта перисталтиката трябва да е забавена. 🤕 Сутринта заспа към 7 до 9 и нещо. Чувствам се като блъсната от тир... От горе на всичко трябваше днес да свършим една работа с ММ, в която има и 3то лице, което не се появи и го чакахме с бебето 3часа. Много несериозно. 🤬 Съответно Мишо седя в количката и в момента хич не е изморен и не виждам изгледи да заспива, съответно и аз няма. Най-много да се наложи да изляза, за да поспи. Не мрънка, де. Играе си с бибката 🙈 , мята се и така. Днес пропуснахме и пюрето, защото не бях подготвена че ще чакаме толкова много.... Тъкмо ще видя дали ще спи днес по-добре, в което се съмнявам. Оплаках се.....
Да питам и тук - Забелязали ли сте да са се появили бенки на мъниците?
Онзи ден видях точица на крачето на Мишо, огледах я хубаво, след като не се изми и видях че е бенка. Много малка и не е релефна. Малко ме притесни и утре ще е първото нещо, за което ще питам докторката му.

# 276
При нас първата седмица имаше като колики, запек, неспокойствие. След тази седмица и малко не е имало проблем. Бенки има, но от както се е родил, в последствие не съм забелязала ново нещо.. Може да спреш пюретата за няколко дни да видиш или да смениш марката, ако пък са домашни да дадеш купени. Може и леко неразположение да си е от друго💕

# 277
Както вчера казах....не сме усетили, така дръпнах дявола за опашката Wink Първо се събуди в 6ч вместо както обикновено в 7.30...8. Съответно всичко измести. Първо заспа в 8 без да е ял, като последно яде през ноща в 4. Спа до 10ч. Съуди се с рев, от там ядене в 10ч, после в 13.30 изяде половин пюре, в 14.30 рев отново , айде и АМ 130мл. Легна в 14.30 до 15.30 и сега вече не знам кога трябва да яде кашата. Пак ще ги направи 7 хранения днес. А тъкмо успяхме да ги нагласим 6, да не кажа че трябва да са 5 на тази възраст. Та ....зъб...зъб...те ти зъб Wink

# 278
Ооо и при нас храненето не е както е за възрастта, яде по често по малко, драска зъба, утре официално ще е на линия. Ако съня ни е в режим, то храненето.... Според настроения някакви... Същото ми прави напоследък яде в 5 сутринта после в 9 даже не иска... Носим си се днес доста, мъчи го зъба но ако ще е това е поносимо

# 279
  • София
Bubbless, със старта на захранването е възможно да се завърнат коликите. При нас нямаше, но на една приятелка бебето да. Стомахчетата не са свикнали да обработват твърдата храна.
Излагала ли си на директно слънце? Мажеш ли със слънцезащита и каква? В темата на д-р Миронова-дерматолог една мама беше писала, че са излезнали няколко нови бенки на дъщеря й след употреба на Бочко и д-р Миронова й препоръча слънцезащитен крем на медицинска марка с минерални филтри. Аз водих детето в началото на лятото на дерматолог и понеже е много бял, каза много да го пазя от слънцето, но няма как да не го пече изобщо отникъде и слагах от 4-тия месец, но пак не е гаранция. Като гледам колко бенки имам и аз, едва ли са ме мазали много старателно. 😁 Но все пак някои са по-предразположени като моя Белчо. 😏

# 280
Gigi, сега ме замисли.. Сетих се че съм го чела, понеже и аз следя темата.
Скоро купих слънцезащитата на wooden spoon, защото го преместих вече в коша за 6+. Води се че е с минерален филтър (цинков оксид). Мазах няколко пъти, но реално не е бил особено много на слънце, понеже слагам допълнителен сенник. Явно не е само до това дали е физичен или минерален филтъра?! 🤯

# 281
  • sofia
Аз от вчера започнах да въвеждам плод (слива) и наблюдавам доста рядко изхождане. Предполагам и от ябълката, и от крушата ще е така и се притеснявам малко.

# 282
А само моята ли педиатърка пък каза задължително всеки ден на слънце, но без защита, освен ако не сме на плаж, понеже видя, че е много бял(става въпрос от 5 до 15 минути де и то не на обедното слънце) Това беше на предпоследния преглед точно преди морето. За плажа само каза със слънцезащитен
truetrue Утре дай картоф, морков и готово

# 283
При нас първата седмица имаше като колики, запек, неспокойствие. След тази седмица и малко не е имало проблем. Бенки има, но от както се е родил, в последствие не съм забелязала ново нещо.. Може да спреш пюретата за няколко дни да видиш или да смениш марката, ако пък са домашни да дадеш купени. Може и леко неразположение да си е от друго💕
И домашни и купени давам. Странното ми е че първите 2 седмици нямаше проблем, чак сега започна (месец по-късно след старта).

А само моята ли педиатърка пък каза задължително всеки ден на слънце, но без защита, освен ако не сме на плаж, понеже видя, че е много бял(става въпрос от 5 до 15 минути де и то не на обедното слънце) Това беше на предпоследния преглед точно преди морето. За плажа само каза със слънцезащитен
truetrue Утре дай картоф, морков и готово

Нашата ми беше казала още началото на лятото да не излиза "по суха кожа", независимо че детските слънцезащити пише 6+. Но пропуснах този съвет и продължих да си го пазя с механични средства.
И сега като започнах да го мажа, също го пазя. Може би не така старателно, но пак е нещо.

# 284
Айдеее днес още един зъб долу в ляво;)
Ще падна! Никнат като гъби....и не реве бе хора....само се нерви и гризе. Ето го маминия златен Дани;)

Общи условия

Активация на акаунт