Родени през Март - тема 4

• 22 113
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря ви!
Аз на friendly имам, но не знам дали е достатъчно. 🙈

# 421
Аз имам на Нук точно за почистване на играчки, био нещо си, но толкова силно мирише, че трябва да проветрявам един ден стаята след ползване, за да се отмирише и спрях да го ползвам. Миризмата остава по повърхностите също, мен ме дразни.

# 422
Спокойствие няма!
Фонтанилата на Дани е почти затворена , а е на 6м. Сега четох ,че можело да е признак на микроцефалия. Затваря се нормално от 12м. До 18м.Обиколката на главата му е 45см.
Записах час за невролог.
Има  ли някое детенце с такъв проблем?

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 18:22 от Free2020

# 423
Спокойствие няма!
Фонтанилата на Дани е почти затворена , а е на 6м. Сега четох ,че можело да е признак на микроцефалия. Затваря се нормално от 12м. До 18м.Обиколката на главата му е 45см.
Записах час за невролог.
Има  ли някое детенце с такъв проблем?

Колко капак витамин Д пие? Моя приятелка на нейния голям батко сега е на 2.5г до 6м почти се беше затворила, намалила беше витамин Д и не са имали проблем,  кога е часа за невролога?

# 424
Фрий аз имах драми, част от момичетата знаят..
В крайна сметка спряхме вит.Д за сега, заради фонтанелата. Тя не може да се върне. Докато дефицита, рахит и други са лечими. Нас не са ни пращали на невролог все още. Като цяло детето пак ще набавя витамина от млякото независимо какво е, храната и разходките.
Днес бяхме на профилактичен преглед при ортопед и той се съгласи с решението да го спрем. Погледна на ехографа и каза че витамина си е свършил работата. Каквото и да значи това.
На вас кой ви каза че се е затворила? Или ти преценяваш по напипване?

# 425
Аз прецених. На пипане е съвсем малък отвора. Давам му по 1капка Витамин Д. Прегледа е във вторник. Иначе е супер активен и не ми се връзва да е микроцефалия. Дано всичко е наред.

# 426
Хмм и нашата фонтанела май е тръгнала към затваряне, ЛЛ я пипа на всеки преглед и последния път ми натърти само по 1 капка вит. Д, ама тя толкова си пие. Друго не ми е казвала, вярвам, че ако има притеснения някакви, ще ни прати на преглед.

# 427
Аз прецених. На пипане е съвсем малък отвора. Давам му по 1капка Витамин Д. Прегледа е във вторник. Иначе е супер активен и не ми се връзва да е микроцефалия . Дано всичко е наред.

И аз като пипам ми се струва малък. 🤷‍♀️
Според мен не бързай да се филмираш. До сега как е вървяла главата като размер? На моя все по-мъничка върви (според мен), докторката нищо не казва.

# 428
Ми последните размери са 41см.43см.45см.
За мен са ОК.
Но искам да чуя невролога.

# 429
Фрий,не бързай да влизаш "във филма" още повече ,че не си го чула от лекар дали е затворена или малка фонтанелата. Всичко ще е наред!❤
Нашата пък я водят за много голяма и вече 3ти месец давам по 4 капки вит. Д на ден нищо ,че е лято и сме навън.На прегледа като я мери док. казва на сестрата да записва.Преди 2месеца беше 25,а последно 22 (според мен е 2см и 2мм) ,което ако го погледнеш на линийка реално е малко,така че не знам и ти как го напипваш и дали е  точно.
Не се притеснявай 💋

# 430
Сестра ми е работила в дом за увредени деца и ми се накара яко. Казва , че тези с микроцефалия лежат и не помръдват, нямат каординация нито на главата , нито ня ръчичките. Да не дава Господ!!!!
Та малко се поуспокоих , защото Дани е много активен, щом успя и от леглото да падне Wink

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 14:34 от Free2020

# 431
Free, хич не се стряскай за такова нещо, микроцефалията е малка глава, тези размери дето си написала са съвсем нормални. Да имаш микроцефалия не е достатъчно само фонтанелата да ти е малка и други признаци има. А пък за размер на фонтанела минимума е 1см на 1 см, това е точно колкото един пръст да ти хлътне. Иди на невролог за спокойствие, ама не се филмирай.
Аз имам въпрос, реших се да купувам сушилня, но имам място само за модел на Беко, че е по-малък. Някой ползвал ли е тази марка, доволни ли сте?

# 432
Arati, комбинирана ли? Ако е отделна, според мен която и да е марка е по-добре от комбинираната, т.е. и Беко отделно си е ок. Нашата е Канди, среднодоволна съм, сега ако избирам не бих я взела, но тогава такива ни бяха възможностите. В крайна сметка пак си върши добре работата, така че предполагам и Бекото също е добро. Аз от Беко съм безкрайно доволна от миялната, а на една почивка ползвахме много добра пералня Беко, така че предполагам и сушилните са им ок.

# 433
Мерси, бадемче, отделна ще вземем, но мога да събера само 57 см и избора ми е между Беко и Канди ( няма други толкова малки на пазара) И двете марки не съм ги ползвала, но май Беко ще е

# 434
Ох, ами Канди-то ми идва шумничка на мен вече, Бекото не знам как е, но сега бих взела нещо, различно от Канди Grinning

Общи условия

Активация на акаунт