Родени през Март - тема 4

• 22 063
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Bubbless, пише че е с глутен - на дм био взех.
Много ме изплаши зайо тази нощ. Явно го напъва коремчето и го боли, изпъва си крачетата и се измества нагоре, реве. Бях а-ха да тръгваме за болница, но след 10 мин му минаваше. С тези болки няколко пъти се събуди. Ще видим днес как ще е, но явно много се е запекъл. 😢

И аз давам такава каша.
Моето момче прави това което описват при газове. Също когато пропуска ден с акане. Така беше и с коликите.
А до сега какви му бяха изхожданията? Нормално е да станат по-твърдички и оформени вече.

# 541
Да, появиха се газове след овеса, наистина поведението му наподобяваше коликите през втория месец, бях забравила какъв ужас беше с неакането му тогава 😩. Изпражненията определено са по-гъсти и оформени вече. Тази сутрин бях приготвила половин бурканче тиква, но той и това отказа, кара само на кърма. Няма да го тормоза със закуска няколко дни и после пак ще пробвам овес.

# 542
Пробвай и с пюре от сливи. Те доста разхлабват. При нас също има газове, но не мога да определя от какво са, но поне не се мъчи :/

# 543
  • sofia
Момичета, откъде купувате спални чувалчета с крачета? Някой беше споменал Angel baby, но скоро една инфлуенсърка в инстаграм даде негативен отзив за тях - бебето си издърпвало крачетата от крачолите и се губел смисъла…

# 544
Аз купувам само техни и не съм имала проблем. А крачетата са удобни за дечица, които ходят. На инфлуенсърката вероятно са отказали да ѝ платят.

# 545
Ако му е голям чувала, ще си ги изхлузва вероятно Wink Аз малко чувалчета съм ползвала, имах две подарени на не помня каква марка и две, които аз съм си взимала от Angel Baby и вторите определено са по-добри откъм материя и доизкусуряване.

# 546
  • sofia
Благодаря ви! Поръчах все пак преди да ви изчета - много хубави ми изглеждат на мен пък да видим Simple Smile
И в тази връзка - с какво ги обличате под чувалчето? С ромпер много топло ли ще му е?

# 547
  • София
Аз обличам спрямо препоръките на Angel baby. На 22градуса със зимно чувалче 2.5tog с боди с дълъг ръкав. Ако е с пролетно-есенно слагам и панталонче и увеличавам температурата с един градус, за да не обличам много дрехи - трябва късо боди и ромпър. Предпочитам със зимното, за да не навличам с дрехи и е по-лесно смяната на памперс.

# 548
В Лидъл има такива чувалчета Wink
Аз моя син не го виждам в такова Wink Толкова мрази да е облечен, навлечен и завит ...че...Wink
За сега се боря като заспи и го завивам....и така цяла нощ Wink

# 549
  • София
Нашия много се върти и отвива и от първия месец е в чувалче. Само през деня го завивам със завивка и гледам на видеофона. И лидълско чувалче имам, пак памучно ватирано чувалче и върши работа. Купувала съм и Angel baby, от Вис Виталис на Rainy, на For babies organic, от Лидл. Сега видях, че са пуснали в Кауфланд зимни и исках да си взема още едно за резерва, но ги бяха разграбили. Днес ще отида пак, че доколкото знам зареждат в понеделник и четвъртък стоките от брошурата. Не виждам на детето да му пука много много в какво спи, единствената разлика е кое е удобно на майката ако сменя памперси през нощта. За мен е важно да е завит да не настине. Вече се изправя в кошарата, но мисля да купувам чувалче с крачета като проходи, засега не виждам смисъл и не ме кефи идеята да са му голи краката или да слагам чорапи, или да подгъвам крачетата на чувалчето да са завити.

# 550
  • sofia
Моят нощем като се събуди се разхожда (лази) из кошарата, затова реших, че трябва да е с крачета. Иначе ще се изнерви, ако не може да мърда (предполагам) 😀

# 551
Да, с крачета ги шият след 6 м май. Когато децата започнат да се въртят, повдигат и изправят и се изнервят, ако не могат да се движат. Също не заспиват веднага като ги сложиш в чувала, поне сина ми си обикаляше с чувала из кошарата, докато се предаде за сън.

# 552
  • София
Може, пробвай, на всеки различно му е удобно. Мони се надига, сяда си на дупето и се изправя и чака докато не отида да му кажа лека нощ и тогава пак ляга и заспива. Особено за деца, които не са свикнали с чувалчета, с крачета може да е по-практично.

# 553
Здравейте, мами. Една по-различна тема. Иска ми се да закупя мултикукър и от няколко дни разглеждам различни модели. Спряла съм се на два:

https://www.emag.bg/ured-za-gotvene-pod-naljagane-tefal-one-pot- … tm_medium=android

https://www.emag.bg/ured-za-gotvene-pod-naljagane-philips-1000w- … tm_medium=android

Дали някой има един от двата и може ли да споделите мнение?

Иска ми се след месец /два да приготвям храната на малката с кукър.

Благодаря предварително 😊
Хубав и усмихнат ден!

# 554
Чувалчетата с крачета си имат нещо като чорапче - може както ромпърите с ръкавички да се затворят (не знам дали обесних правилно). Та може и да не са голи Wink Аз взех есенен, но не съм пробвала още, но доста мами ползват и не съм чула отрицателно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт