Родени през Март - тема 4

• 22 040
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Зайо е с 6 зъба вече - два долу и четири горе. Двата долу изникнаха едновременно, четирите горе почти едновременно. Странното е, че чак сега като излязоха започна дърпането на уши, рев, искане при мама, само на ръце, гризане на всичко. Тази вечер беше кошмарна и за първи път дадох панадол. Имам чувството, че още зъби ще излизат, какво е това чудо не знам.
Това с краставицата - не ви ли е страх че може да се задави с парченце? Аз засега само ябълка в мрежичка давам да гризе, страх ме е, а той иска да яде каквото и ние.

# 601
Не ме е страх, аз си я наблюдавам. Тя не може да отгризне парче, по-голямо от нокът. А и не се опитва, по-скоро я смуче. Давам и гризалка на Софи за хладилник (телефон), но не го отразява особено.

# 602
  • sofia
Бъбълс, кърмя го рано сутрин, вечер и нощем. Понякога и вдин път през деня, ако усетя, че иска. От зъбите сигурно е нощното будене и промрънкване.
А краставицата как точно действа?

# 603
Краставицата е студена и сравнително мека - идеална комбинация за топлия болезнен венец Joy
Не знам как и защо, но я успокоява повече от силиконовия телефон. Може би и защото няма вкус на силикон, а може би защото има някакъв вкус... знам ли

# 604
Пробвайте и с листа зелен лук, пак няма как да се задави а сока му успокоявал болката и подуването на венците, аз давам бисквитки, хляб, зрънчовци (бебешки) оризовки(бебешки) тя и с венци отхапва, даже оня ден дъвка една ябълка и успя най - накрая да отхапе парче, но го извадих да не се задави, ако го глътне.

Европа може и скок в растежа да има...

Алмонд,  бързо да оздравявате и горе главата. Кари има почти заместен обяд, ако и давам пюрета само по вкуса и. Сутрин предлагам, ама не е ентусиазирана, след обяд хапва плодово пюре и бисквитка примерно.

# 605
Оказа се, че не е от зъбите при нас - зайко се обрина целият и вдигна температура тази нощ. Още не е ясно дали е алергия или вирусно, чакаме резултатите от пкк и црп. Sad Ужасно е Sad
А иначе откакто отхапа едно сравнително голямо парче ябълка и му го извадих от устата, всичко давам през мрежичка. Но все някога ще трябва да започна с парченца.

# 606
Еуропа, в момента във Варна има коксаки к шарка. Дано по-бързо му минава на малчото. 🙏

Ние преди 10тина дни бяхме болни. Оказа се че е било ковид. 🤦‍♀️ А преди това малкия беше месец със сополи... 🙄 Просто ужасен сезон. 😮‍💨

# 607
Благодаря Bubbless 🐻 И ние изкарахме ковид цялото семейство преди месец - за първи път го караме. Малчо беше с висока Т три дни, сополи и кашлица даже. Много го боля гърлото милия 😒 И ние бяхме със страшен гърлобол, а аз бонус - и загуба на обняние.

Наистина сегашното много прилича на някаква шарка. Според изследванията док каза че е вирусно, т.е. не е алергия.

# 608
Шарката е вирус. Но мисля че и при някои други вируси могат да избие обрив.
При кой педиатър сте? Нашата не ме кефи нещо... Ако се притесняваш нещо може и на ЛС да ми пишеш.
Ние сравнително леко го минахме ковид. С малкото беше по-драматично. Мрънкаше, един блед, сенки под очите, отпаднал, температура, хрема.. Аз само 1 вечер имах температура и гърлобол. Минах с 2 парацетамола и няколко стрепсилса. 😅 Майките имаме ли право да боледуваме??
Иначе накрая като оздравявахме разбрахме какво е. Един познат, с който ММ се беше виждал (малко след като спря да вдига температура) лъсна с положителен тест. Реших да си направя вкъщи домашен и беше с бледа черта. А преди това личната нищо не каза..

# 609
Ами майките нямаме право да боледуваме, и аз го разбрах. Трябваше да се надрусам с парацетамол, за да мога да се грижа за бебо. Иначе с 38,5-39 градуса не става.
Ние сме при др Христова в дкц-то на Света Марина. Тя е страхотна, винаги на линия, млада е, обяснява всичко което искаш, много внимателна.

# 610
Аз не знам какво изкарах, счупих си личния рекорд с 39.7 температура бях няколко дни и един припадък от температура, добре че се случи, когато мъжа ми си беше вкъщи. Много трудно свалих 3 поредни дни, само с компреси, парацетамолът ефект нула. Просто голям стрес, през цялото време мислех и за малката, пък едвам кърмих, тя пък нали и трудно яде друго.... Надявам се към годинката да потръгне на кухня и да приключа постепенно с кърменето, за да мога да се лекувам като хората, то е ясно, че с по-голямо дете, няма да спрем да боледуваме у нас.

# 611
Здравейте.
Миналия месец и мен ме тръшна вирус,но без Т а  само с болки в гърлото, отпадналост и в последствие суха кашлица.Държа ме сигурно около 20 дни.Хубавото беше,че само аз бях така.

На моето момиче избиха първо двете горни зъбчета, няколко дни по-късно и долните 2.
Както нямаше и изведнъж за 10 дни се показаха и четирите в края на миналия месец 😄🤣
А от няколко дни и тя си дърпа едното уше, че даже го е разкървила тук там от ноктите.

Този вирус с висока Т хвана майка ми,много беше зле...и много ме уплаши!

Бързо оздравяване на всички болни!❤

П.С. Фрий ,във вайбър групата сме,затова тук е тишина с дни  🤭

# 612
Привет! Каката беше докарала у дома сополи, после премина в храчеща кашлица. Лекувахме 2 седмици с хомеопатия и накрая личната назначи антибиотик. Мина за 5 дни.
Навърши 9 месеца. 72см 9кг. Бута из къщи едно малко столче и се мъчи да върви. Зъби още няма.
Лошото е, че каката сега е с Варицела. В очакване съм да се опъппи и малката. От една страна ме е страх, че е малка. От друга като гледам как се лигави каката и не дава да я пипам и се чеше, май е по-добре да се разболее като по-малка.

# 613
Мети, да минава бързо! Аз мисля да сложа ваксини за варицела, точно като направи 9м на 24 сега. Днес и изби първото зъбче, искрен и ро се изненадах и зарадвах, че 3 дни беше будене с рев... ама венците спокойни и нормални.

# 614
Имате ли проблема- запушен нос от бременноста  насам? Като бях бременна ми казаха , че е на хормонална основа, заради високия прогестерон. Ама се чудя защо проблема продължава Cry

Общи условия

Активация на акаунт