Родени през Март - тема 4

• 22 033
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Не съм имала такъв проблем при бременността. Може да си пуснеш секрет за изследване. Или говори с личната да те насочи какво може да бъде.
При мен се въртят други бацили от бременността, стрептококи и тем подобни. Скоро ще ходя да видим дали са се изчистили.

# 616
Имах запушен нос особено последния месец-два от бременността, беше ужасно. (И запек имах, и той беше ужасен.) След раждането носът постепенно започна да се оправя. Не мога да кажа че е на 100% оправен още, но няма нищо общо с по време на бременността.

# 617
Аз също си мислех да ваксинирам децата за Варицела, но ми бе казано, че трябва да има навършена 1г. Ако сега не се зарази от кака си сигурно ще й сложа. Въпреки, че "страшни" бяха пурвите 3 дни. Вече на 5 ден всичко се изчиства. И все пак всяко дете го прекарва различно.

# 618
Free, пусни си един носен секрет за всеки случай.
И аз ще ваксинирам бебето за варицела, но като ми свършат задължителните ваксини, ще е лято и точно ще имам един прозорец до тръгването на ясла евентуално. Батко й също има ваксина.

# 619
  • sofia
И аз сега не смятам да му слагам никакви ваксини, че баткото през седмица ни носи вируси от училище.
Аз вчера забелязах, че на моят бебок венецът над единия неизникнал, горен, преден зъб е синьо-лилав. Чудя се възможно ли е да е от зъбите или по-вероятно се е ударил някъде..
Напоследък и съня е много зле. В очакване съм на нови зъби 😀

# 620
Пусках секрет...нищо...чист като сълза Cry

# 621
Free, пусни си един носен секрет за всеки случай.
И аз ще ваксинирам бебето за варицела, но като ми свършат задължителните ваксини, ще е лято и точно ще имам един прозорец до тръгването на ясла евентуално. Батко й също има ваксина.
Браво за решението бадемче, аз също ваксинирах големия, по натам трябва втора доза. А за бебето, от кога може?
Смисъл има ли възрастово изискване?

# 622
По принцип от 9 м пише на листовката, реално и нашата педиатърка каза след 1 г., но не съм питала по какви съображения, тъй като и аз точно си мислех лятото да я слагам. По принцип и една сложена доза защитава много добре, тъй че втората не е проблем да се поотложи, но първа е добре да има, ако ще ходи на ясла. При баткото даже се получи така, че на 14-я ден точно след като бяхме сложили първата доза беше в контакт доста време с дете, което на следващия ден се разболя от варицела. И не бях сигурна хванала ли го е моя ваксината или не, още повече, че бяхме с една доза, но факт, че не се разболя. Не е имал и странични ефекти от самата ваксина.

# 623
По принцип от 9 м пише на листовката, реално и нашата педиатърка каза след 1 г., но не съм питала по какви съображения, тъй като и аз точно си мислех лятото да я слагам. По принцип и една сложена доза защитава много добре, тъй че втората не е проблем да се поотложи, но първа е добре да има, ако ще ходи на ясла. При баткото даже се получи така, че на 14-я ден точно след като бяхме сложили първата доза беше в контакт доста време с дете, което на следващия ден се разболя от варицела. И не бях сигурна хванала ли го е моя ваксината или не, още повече, че бяхме с една доза, но факт, че не се разболя. Не е имал и странични ефекти от самата ваксина.
Варицелата уж е силно заразна, но лекарите твърдят, че бебета до 6 м са напълно имунизирани срещу нея. Всички лекари, които чета казват за ваксината след 1г.
Голямото ми дете на 1г.6м беше 2 дни в непрестанен контакт с дете с температура. След като се разделиха на 3тият ден детето се опъопи. Моето така и не хвана. Сега тя единствена от градината има пъпки. Така, че странности се намират.

# 624
Ехоо, как сте момичета? Как са бебоците?

# 625
Май позабравихме темата Simple Smile. Ние сме на почивка и честно казано съм малко уморена. То си е супер да си на почивка, ама си е уморително с 9-месечно, което постоянно иска да се изправя Joy Не си взехме кошара за игра и направо ми иде да си поръчам една и да ми я доставят в хотела.

# 626
Нова има затишие защото доста пишем във вайбър чата Simple Smile . Права си за почивката ние бяхме началото на ноември, но моята е мързелива и не прави опити за нищо . Но там режима беше ужас и съвпадна със скока в 8м и исках да скоча от терасата. Поне в хотела я оставях в кошарата да си играе,  ама повече от 3мин нямах покой.

# 627
При нас баткото е болен, нея я пазя, доколкото мога. Има най-накрая зъбче, малко потръгнаха нещата с храненето. Успяхме все пак да си направим коледна фотосесия, ама снимките май ще са след Коледа Grinning Вкъщи нямаме много украса, всичко е през глава в повечето време, та не знам кое да му доукрасявам Simple Smile Поръчали сме подаръците на Дядо Коледа и чакаме. Поне баткото ще е напълно ангажиран в дните след Коледа с новите играчки Grinning, така и така ще си е вкъщи. Дано и да има повечко по-топли дни, докато се наканя да си извадя ръкавиците и ръцете пак ми станаха на цепки, трябва да си взема Екзомегата. И така в общи линии сме се настроили за едни по-спокойни празници, мисля че заслужаваме след няколко по-трудни години и дано  и Новата да е добра. Весели посрещане на празниците на всички!

# 628
На зайо тези дни му изкара и седмия зъб 😄 Отново няколко нощи интензивно сукане и неспокоен сън. Иначе пълзи навсякъде, катери се, бърбори някакви бебешки приказки. За съжаление изкарахме и едно кошмарно боледуване, стигна до антибиотик 10 дни, но вече е добре. На мен ми се разказа играта - доктори, изследвания, лекарства.
Един въпрос към кърмещите мами - докога смятате да продължавате да кърмите и как ще смените асоциацията за заспиване да не е гърда? Аз нямам идея… той ляга и става с гърдите ми 😄
А как мога да се присъединя към вайбър групата 🙂 ?

# 629
На зайо тези дни му изкара и седмия зъб 😄 Отново няколко нощи интензивно сукане и неспокоен сън. Иначе пълзи навсякъде, катери се, бърбори някакви бебешки приказки. За съжаление изкарахме и едно кошмарно боледуване, стигна до антибиотик 10 дни, но вече е добре. На мен ми се разказа играта - доктори, изследвания, лекарства.
Един въпрос към кърмещите мами - докога смятате да продължавате да кърмите и как ще смените асоциацията за заспиване да не е гърда? Аз нямам идея… той ляга и става с гърдите ми 😄
А как мога да се присъединя към вайбър групата 🙂 ?

Пиши ми на лично с телефонен номер и ще те добавя . Simple Smile

Да знаеш понякога е говорилня, ама е и много забавно. Споделяме си и доста полезни неща.
За кърменето, на мен ми се наложи да спра и първата вечер се събуди да иска ядене в 5:30 докато дам пюре (отказва да пие АМ) тя се разсъни... и от рано бяхме на крак... снощи даже не се събуди, е сега в 7 чак стана, а за лека нощ яде млечна каша на Лидл. Продължавам да предлагам мляко(АМ, взех козе) но за сега отказва.

Иначе забравих да се похваля вече има 2 зъбчетаа.

Общи условия

Активация на акаунт